آیا ایران به مسلمانان میانمار خیانت کرد؟
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «تحولات جهان اسلام»؛ در قطعنامه ای که روز یکشنبه به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید، از دولت و ارتش میانمار خواسته شده به اقدامات نظامی علیه مسلمانان روهینگیا پایان دهند و اجازه دسترسی به نیروهای امدادی به نقاط مسلمان نشین و زمینه بازگشت آوارگان فراهم گردد. اما ایران در این رأی گیری غایب بود!
این قطعنامه که با ۱۲۲ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۲۴ رأی ممتنع به تصویب رسید که روسیه، چین، سوریه، لائوس، فیلیپین، بلاروس، زیمباوه و کامبوج از کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی مخالف دادند!
نکته جالب اینکه ایران با وجود حمایتی که از مردم مسلمان روهینگیا اتخاذ کرده در این رای گیری شرکت نکرد! اما چرا؟
دفتر نمایندگی ایران در نیویورک درباره رأی به محکومیت دولت میانمار در سازمان ملل چنین می گوید:
«کشورمان طی سه دهه اخیر یکی از قربانیان مستمر سیاست زدگی کمیته سوم در قبال وضعیت های کشوری بوده است. تعداد کشورهایی که در کمیته سوم قطعنامه حقوق بشری دارند اصولا به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد و ایران همواره یکی از مشتریان این فهرست نامیمون بوده است.
فهرستی که صرفا اهداف سیاسی بانیان آنرا دنبال می نماید (برای نمونه عربستان بانی قطعنامه ضد سوریه و کانادا بانی قطعنامه ضد ایرانی می باشد.)
سیاست اصولی ایران در قبال طرح وضعیتهای کشوری در کمیته سوم، مخالفت با آن بوده است. ایران طی سالها و در همه سخنرانیهای خود کمیته سوم را سیاست زده و برای طرح وضعیتهای کشوری نامناسب برشمرده است. این سیاست اصولی با توجه به اقدامات خصمانه کشورهای غربی و سوءاستفاده آنها از کمیته سوم علیه کشورمان همچنان پابرجاست.
بسیاری از کشورهای همفکر در موضوع حقوق بشر مثل چین، سوریه و روسیه علیه قطعنامه میانمار رأی دادند و کشورهایی نظیر کوبا هم در رای گیری شرکت نکردند.
کشورمان نیز هنگام تصویب قطعنامه در کمیته سوم بیانیه ای در محکومیت اقدامات دولت میانمار و تقدیر از دولت بنگلادش قرائت نمود که در اسناد کمیته درج شده است. نهایتا کشورمان با اشاره به سیاست اصولی خود مبنی بر بی اعتباری کمیته سوم برای اقدام معنی دار در قبال وضعیتهای کشوری، بر عدم مشارکت در رای گیری بر روی قطعنامه میانمار تاکید نمود.
عدم مشارکت صرفا منعکس کننده موضع ایران در قبال کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل است و ارتباطی با موضوع قطعنامه ای خاص ندارد، چه اینکه ایران از طریق سازمان همکاری اسلامی هم بانی قطعنامه مذکور بوده و همچنان نیز بانی آن است.
بنگلادش در کمیته سوم و همچنین در مجمع عمومی در قبال قطعنامه کانادا علیه کشورمان رای ممتنع داد. وضعیت ایران در قبال موضوع قطعنامه های کشوری در کمیته سوم در سطوح مختلف برای نمایندگی آن کشور و همچنین سفیر بنگلادش در تهران تشریح گردید اما تغییری در موضع آن کشور درقبال قطعنامه ضدایرانی حقوق بشر حاصل نشد.
کشورمان می توانست به نفع قطعنامه میانمار که عربستان آن را در کمیته سوم معرفی کرد رأی بدهد اما بعد از آن دیگر کسی ادعای کشورمان بر داشتن موضع اصولی علیه قطعنامه های کشوری را باور نمی کرد حتی کشورهای دوست و همفکر.
کشورمان دو گزینه در قبال این قطعنامه داشت، یا مانند برخی کشورهای دوست رای منفی بدهد که موضعی ضدمسلمانان میانمار بود یا رای مثبت بدهد که موضعی ضد موضع اصولی کشور است. بنابراین راه عدم مشارکت در رای گیری ضمن ارائه سخنرانی و محکومیت اقدامات دولت میانمار برگزیده شد.»
منبع : خبرگزاری مهر
پی نوشت :
این قضیه بیانگر ضعف دیپلماتیک و سیاست کشورهای اسلامی است که برای پیگیری حقوق خود باید منتظر قطعنامه هایی از این دست باشند. ائتلاف موسوم به ائتلاف اسلامی سعودیها نیز در قضیه میانمار همچون یمن و فلسطین ناکارآمدی خود را ثابت کردند.
از روزهای ابتدایی شهریور امسال تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار مسلمان روهینگیایی به دلیل جنایات و حملات ارتش میانمار از این کشور مهاجرت و به کشورهای مجاور نظیر بنگلادش پناهنده شده اند.
بنا به اعلام دیده بان حقوق بشر و به استناد تصاویر ماهواره ای اکثر روستاهای مسلمان نشین (۳۵۴ روستای متعلق به مسلمانان روهینگیا در استان راخین است) از اوایل شهریور تاکنون به آتش کشیده و سوزانده شده است. در حالیکه دولت میانمار از آذر ماه با بنگلادش بر توقف حملات و بازگشت پناهندگان مسلمان توافق کرده بود!
دیدگاه
من سوال دارم خدمتتون
اگه این کمیته سیاسی بوده چرا ایران دررای گیریهای قبلی برعلیه اسراییل و همچنین حمایت از سوریه و همچنین شبه جزیره کریمه شرکت کرد؟!!!
دوم اینکه چرا همه کشورهای اسلامی حتی دوست مثل عراق ولبنان شرکت کردند وفقط ما وسوریه شرکت نکردیم؟! آیا این به نظرتون تحت تاثیر روسیه نبود مخصوصا سوریه؟!!!
رای موافق۱۲۲ کشورجهان آیا دلیل برحمایت اونها از سیاست زدگی کمینه مجمع است؟!
ودرآخر چرا ما با رای همین کشورهاودرهمین کمیته مجمع به نفع
فلسطین در چندروز پیش استقبال کردیم و اونو نشانه موفقیت دونستیم ولی الان به همراه چندکشور مثل روسیه وچین که بارها وبارها حتی در نشستهای خارج ازاین مجمع برضد مسلمانان مظلوم روهینگیاواکنش نشون دادن هم داستان شدیم؟!
به نظرتون این حرکت ایران چه تبعاتی میتونه داشته باشه؟!
آیا این حرکت و توجیه ایران نمیتونه به هرکشوری که به ضررش باشه به این دلیل، بهانه بده وبگه هر رای گیری دراین کمیته
موردقبول نیست؟!
آیا اگر این رای گیری درمورد محکومیت حکومت نیجریه و یا بحرین بود باز هم ایران رای گیری و شرکت کردن این ۱۲۲کشور که شرکت کردن رو قبول نداشت؟!!
ممنون و خدانگهدارتون
دیانت ما عین سیاست ماست و سیاست ما عین دیانت ما !
میشه اینطور گفت دیانت ما بر اساس سیاست ماست و سیاست ما بر اساس مصلحت ماست ، ساده ترش میشه دیانت ما بر اساس مصالح ماست !
کفار به مسلمین حمله میکنند ، خونشون رو میریزند ، از خانه و کاشانه شان بیرونشان میکنند ، نوامیسشان را حتک حرمت میکنند و …
مدعیان مسلمانی و پیروی از امیرالمومنینی که راجع به زنی یهودی که مورد تعدی قرار گرفته اون هم نه از طرف کفار ! آنچنان نطق فرمودن ، در نقش بنی اسرائییل ظاهر میشوند ! عجب بهانه هایی برای عدم حمایت از مسلمین مظلوم
به طرف گفتن چرا نماز نمیخونی ، گفت آخوند محلمون رو دیدم که تو خونش نماز نمیخونه برا همین من هم نماز نمیخونم و … ، چون عربستان فلان ، پس ما هم بهمان !
گر مسلمانی این است که اینان دارند ! وای اگر از پس امروز بود فردایی