ابعاد تازه نفوذ اسرائیل در جمهوری آذربایجان
به گزارش “پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام” رژیم صهیونیستی اسرائیل باشگاه فوتبال ماک کابی را در باکو پایتخت آذربایجان برای آموزش فوتبال به کودکان و نوجوانان راه اندازی کرده است. مسئولان باشگاه نیز پیراهن افتخاری شماره ۱۰ تیم را به جرج دیک سفیر اسرائیل هدیه کردهاند.
همچنین گروه پزشکی شش نفره اسرائیلی برای درمان صدها کودک با بیماری های نادر وارد آذربایجان شده اند. گمان می رود که این گروه پزشکی در حال معاینات اولیه هستند تا بیماران را برای درمان های تکمیلی به اراضی اشغالی فلسطین بفرستند. بنیاد حیدر علیف و لیلی علی اوا معاون این بنیاد و دختر بزرگ رئیس جمهور آذربایجان از این گروه دعوت کرده اند.
چنانکه به نظر می رسد رژیم اسرئیل پروژه نفوذ دراز مدت را در این کشور قفقاز جنوبی دنبال می کند و بر این اساس روی آموزش رده های پایین سنی سرمایه گذاری کرده است.
نفوذ بیشتر اسرائیل در کشاورزی آذربایجان
وزیر کشاورزی اسرائیل هفته گذشته به باکو رفته و مورد استقبال گرم همتای آذربایجانی قرار گرفته است. طبق گفته رسانه های آذربایجان وزیران کشاورزی هر دو دولت، تفاهم نامه در زمینه انتقال تکنولوژی و آموزش دانشجو امضا کرده اند. مرکز کشاورزی پیشرو اسرائیل (AICAT) و دانشگاه دولتی کشاورزی آذربایجان بر اساس این تفاهم نامه با یکدیگر همکاری می کنند. گام نخست این تفاهم نامه اعزام ۵۰ نفر دانشجو به سرزمینهای اشغالی است تا در یک دوره یک ساله آموزش ببینند.
واردات غله، دانه های روغنی، میوه و سبزی بخش بزرگی از نیازهای این کشور را تشکیل می دهد. جمهوری آذربایجان این طرح را برای کاهش وابستگی به واردات محصولات کشاورزی از کشورهای همسایه، از جمله روسیه و ایران اجرایی می کند.
دولت باکو پس از بحران صادرات غله از اوکراین و تحریم علیه تجارت غلات روسیه تلاش می کند تا با کمک اسرائیل به تولید گندم در دشت های این کشور بپردازد و در مذاکره اخیر با وزیر کشاورزی رژیم اسرائیل این موضوع مطرح شده است. موسسات اسرائیلی روش های نوین کشت و آبیاری، سازگار با شرایط خشک و کم آب در این کشور را انجام می دهند.
یکی از تبعات حضور موسسات اسرائیلی در آذربایجان، خرید زمین های کشاورزان توسط اقلیت ۵۰ هزار نفری یهودیان به شرط ارائه تسهیلات نوین کشت است. چیزی که در دشت مغان و منطقه تالش نشین آذربایجان مشاهده می شود چنین موضوعی را تایید می کند. خرید اراضی گندم کاری و باغ های چای آذربایجان زنگ خطر را در حاشیه مرزهای ایران به صدا در می آورد. این همکاری همزمان با اجرای مجموعه سدهای پروژه داپ ترکیه روی سرشاخه های ارس می تواند یک بحران اساسی را بر سر استفاده از سهم آب این رودخانه مرزی به وجود بیاورد.
دیدگاه
اون موقع ارمنستان با اذربایجان میجنگید باید شر این دولت فاسد اذربایجان کنده میشد ولی نگاه غلط مسئولان به مسائل سیاسی این بلا رو سر کشور اورد
چی میشه گفت جز اینکه اون بالا دستی ها فقط یک کلام میگن مملکت تو پیچ تاریخیه مصلحت نیست از این چیزا اینقدر این رو تکرار کنند تا اخرش کار از کار بگذره هیچ فاتحه این نظام و این حکومت رو باید خوند یه چیزی تو تاریخ ثابت شده اونم این بوده که همین مصلحت اندیشی ها بیخود هر حکومتی رو نابود کرده