آخرین تحولات قفقاز: روزهای خوب ارمنستان، خشم مقامات باکو؛ کودتای چچنی ها در مونته نگرو
?روزهای خوب ارمنستان:
۲۲ دسامبر ” گئورگی گویریگاشویلی”، نخست وزیر گرجستان، اعلام کرد: “در اوقات “فورس ماژور” ارمنستان مجاز به استفاده از راههای اوستیای جنوبی و آبخازیا جهت ارتباط با دنیای خارج خواهد بود.” وی در ضمن اشاراتی هم به استفاده از دیگر خطوط مواصلاتی گرجستان توسط ارمنستان داشت. مقامات و رسانه های باکو به شدت به این تصمیم گرجستان واکنش نشان داده اند.
تصمیم اخیر گرجستان با توجه به وسعت معنایی صفت “فورس ماژور” شامل تمام موارد نظامی و آن دسته از فعالیتهای اقتصادی خواهد بود که صفت فورس ماژور را دربرداشته باشد.
لازم به ذکر است ارمنستان به عنوان هم پیمان روسیه هیچ مرز زمینی مشترکی با روسیه نداشته و اقدام اخیر میزان دسترسی این دو هم پیمان، به هم را به طرز قابل ملاحظه ای افزایش می دهد و محاصره زمینی ۲۵ ساله ارمنستان از جانب ترکیه و باکو به شدت بی اثر خواهد شد!
اما برای “الهام علیف” که انتخابات سال ۲۰۱۸ را در پیش دارد، طعم تلخ این خبر مضاعف خواهد بود، چرا که اینک انتقادات از او به خاطر قرارداد گازی “امنیتی” با گرجستان دوباره از سر گرفته شده است.
این قرارداد به این ترتیب منعقد شد که دولت گرجستان به دستگاههای امنیتی آذربایجان اجازه ربودن و انتقال روزنامه نگار مخالف علیف به نام “افغان مختارلی” که به گرجستان گریخته بود را می داد و در مقابل از یک قرارداد شیرین گازی زیر قیمت جهانی بهره مند می شد. دولت گرجستان علاوه بر تامین گاز مصرفی خود بخشی از این گاز را به ارمنستان صادر می کند.
علیف پس از امضای چنین قراردادی از سوی اپوزیسیون همواره مورد انتقاد قرار می گرفت اما با اقدام اخیر گرجستان این انتقادات شدید تر خواهد شد و اهرم فشار مناسبی در مناظرات انتخاباتی علیه “علیف” خواهد بود.
اما این همه ماجرا نیست هفته گذشته ارمنستان بازار مرزی “مقری” را در جنوب این کشور و در مرز ایران افتتاح کرد، بدین ترتیب ارمنستان خواهد توانست ایران را به بازار ۱۸۰ میلیون نفری اتحادیه اقتصادی اوراسیا متصل کند و همزمان ایران قادر خواهد بود از ظرفیت پیمان اخیر ارمنستان و شورای همکاری اروپا استفاده کند و ارمنستان هم سهم خود را ازین فعالیتها خواهد داشت.
? کودتای چچنی ها در مونته نگرو:
اخیرا مقامات مونته نگرو رمضان قدیروف رییس جمهور چچن را به دست داشتن در کودتای سال ۲۰۱۶ این کشور از طریق تحریک مسلمانان مونته نگرو، متهم میکنند. اتهامی که قدیروف آن را بی پایه و اساس خوانده است.
در پی طرح این اتهامات در (۲۵ دسامبر ) فیسبوک و اینستاگرام اقدام به انسداد حساب های کاربری رمضان قدیروف کردند.
دیدگاه
این علیف این چند ماه از چپ و راست داره می خوره اگه این جوری پیش بره
فکر کنم توی انتخابات هم ناکام بمون