سفر غیرمنتظره وزیر دفاع رژیم اسرائیل به جمهوری آذربایجان + تصاویر
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” بنی گانتس، وزیر دفاع رژیم اسرائیل در بحبوحه تنشهای مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سفری اعلام نشده به جمهوری آذربایجان رفت و با مقامات این کشور دیدار و گفتگو کرد.
بنی گانتس در این سفر با الهام علیف رئیس جمهوری آذربایجان، ذاکر حسنوف وزیر دفاع جمهوری آذربایجان دیدار و گفتگو کرد. همچنین وی در اقدامی معنا دار با الچین قلیاف رئیس نیروی مرزبانی جمهوری آذربایجان دیدار و از مقر نیروی مرزبانی جمهوری آذربایجان بازدید کرد!
پیشتر نیز پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام از حضور مستشاران نظامی اسرائیلی در مرزهای شمالی ایران پرده برداشته و در این خصوص هشدار داده بود. در دو سال اخیر تمرکز رژیم اسرائیل بر روی مناطق مرزی شمالغربی ایران افزایش یافته است و اطلاعات میدانی حاکی از حضور پر رنگ نیروهای این رژیم در این مناطق و همچنین مناطق تالش نشین جمهوری آذربایجان است.
لازم به ذکر است دیدار بنی گانتس از جمهوری آذربایجان در ۱۱ مهر ماه انجام شد و این سفر تا بازگشت وی به اسرائیل مخفی ماند و تا سه روز بعد، از انتشار اخبار آن در رسانههای جلوگیری شد. اکنون میتوان به ماهیت اصلی تماس تلفنی سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران با ژنرال ذاکر حسن اف، وزیر دفاع آذربایجان در ۱۱ مهر ماه پی برد.
بیشتر بخوانید: گفتگوی تلفنی سرلشکر باقری با وزیر دفاع جمهوری آذربایجان
به نظر میرسد این گفتگوی تلفنی آنهم دقیقا در روز ملاقات مقامات جمهوری آذربایجان با وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، در بردارنده پیامها و هشدارهای مهم جمهوری اسلامی ایران به سران باکو باشد.
در دو سال اخیر، روابط رژیم اسرائیل و جمهوری آذربایجان به طرز چشمگیری افزایش یافته است و قراردهای همکاری در زمینههای مختلفی از جمله نظامی، اقتصادی و … بین دو دولت منعقد شده است.
تنشهای مرزی اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و تلاش باکو برای اشغال بخشهایی از ارمنستان به بهانه ایجاد کریدور زنگزور، زمینههای لازم را برای اسرائیل جهت افزایش فعالیتهای نظامی علیه ایران در خاک این کشور فراهم کرده است. اسرائیل میتواند به بهانه کمک نظامی به آذربایجان در جنگ علیه ارمنستان از خاک این کشور علیه ایران استفاده کند. موضوعی که از چشمان نیروهای امنیتی و نظامی ایران دور نمانده است. ذکر این نکته قابل توجه است که بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI)، تا سال ۲۰۲۰ میلادی، رژیم اسرائیل ۶۹ درصد از واردات تسلیحات آذربایجان را به خود اختصاص داده است و این ارقام تا سال ۲۰۲۲ افزایش بیشتری یافته است.
دیدگاه