پشت پرده اعترافات اجباری شهروندان جمهوری آذربایجان علیه ایران + ویدیو
“عامل هماهنگی عملیات تروریستی داعش در مرقد شاهچراغ شیراز، شهروند وهابی–تکفیری جمهوری آذربایجان است که با پرواز مستقیم از باکو به تهران آمده بود.” وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران این خبر را دقیقا در زمانی بسیار مناسب اعلام کرد و تمام توجهات را متوجه حقیقتی واضح اما عملا مغفول مانده در طول روابط ۳۰ ساله دو کشور همسایه کرد. از سوی دیگر رسانه های نوشتاری و دیداری و شنیداری دولت باکو ضمن افزایش حملات رسانه ای خود علیه ایران، سیر جدیدی از بازداشت فعالان مذهبی و فرهنگی آذربایجان را آغاز کرده و تاکنون ۱۹ نفر دستگیر و روانه زندان شدهاند.
نخست سه طلبه آذربایجانی جامعه المصطفی پس از بازگشت به کشورشان به اتهام خیانت به دولت و کشور و تلاش برای انجام عملیات تروریستی بازداشت شدند! سرویس امنیت دولتی جمهوری آذربایجان اعلام کرده است که آنها عضو جنبش مقاومت حسینیون آذربایجان هستند و از شهر قم هدایت می شوند. این جنبش تاکنون بیانیه یا اعلامیه ای در تایید یا تکذیب اتهامات وارده از سوی دولت کشورشان منتشر نکرده اند.
سرویس امنیت دولتی جمهوری آذربایجان به تازگی ویدئویی درباره پنج شهروند منتشر کرده و مدعی شده است که ظاهر عسگر اف، النور رسول اف، عارف رسول اف، بختیار آقازاده و میر حافظ جعفرزاده براساس ماده ۲۷۴ قانون کیفری به دولت خیانت کرده اند. این ماده در آذربایجان به جرایمی مانند جاسوسی، ترور، کودتا، همکاری غیر قانونی با دولت های خارجی و … گفته می شود. اعترافات تلویزیونی آنها نیز توسط سرویس امنیت دولتی در اختیار رسانه ها قرار گرفته است.
طبق ادعای سرویس امنیت دولتی جمهوری آذربایجان، فهرست بلندی از جمله جاسوسی برای ایران از طریق ارتباط با سازمان های اطلاعاتی و دریافت امتیازات مادی، تصویربرداری از کشتی ها و تمرینات نظامی، شنود مکالمات کشتی های نظامی، جمع آوری اطلاعات پهپادهای خریداری شده از اسرائیل و ترکیه پیش از جنگ دوم قره باغ، محل قرار گیری تجهیزات نظامی، جمع آوری اطلاعات محموله های باری برای پایانه های نفت و گاز دریای کاسپی (خزر)، اطلاعات شرکت ها و نمایندگی های خارجی در باکو، جمع آوری تجهیزات کنترل پهپادهای وزارت دفاع در فرودگاه ها، تانک ها، تجهیزات نظامی نمایشگاه نظامی باکو و محل قرار گیری و تجهیزات راکت های ضد هوایی اس ۳۰۰ زنیت و ایستگاه های کنترل رادار در سالیان و فضولی، خطوط لوله نفت و گاز در رایون قاراداغ و شهر باکو، جمع آوری اطلاعات اوضاع سیاسی و اجتماعی، محل و گرای پایگاه های نظامی و مقرهای فرماندهی منطقه لنکران و ارسال آنها از طریق تلفن و شبکه های اجتماعی از جمله واتساپ و تلگرام برای رابط های ایرانی و آذربایجانی ساکن ایران دیده می شود.
همچنین در میان فهرست اتهامات، تشکیل گروه های بسته در شبکه های اجتماعی و ارتباط با شهروندان آذربایجانی تحت تعقیب قضایی ساکن در ایران به عنوان رابط های اطلاعاتی، از جمله اورخان محمد اف، توحید ابراهیم بیلی و الشاد حاجی اف نیز وجود دارد.
همه اتهام زنی های این ویدئو بر اساس نمایش یک عکس دو نفری قدیمی از بختیار آقازاده با فردی به نام علی عبدلی که جاسوس تحت تعقیب معرفی کرده اند با شک و تردید همراه می شود.
طبق بررسی تحولات جهان اسلام علی عبدلی کلوری شهروند ایرانی ساکن رضوانشهر استان گیلان است. وی فعال فرهنگی و اجتماعی، نویسنده و مولف تعداد قابل توجهی کتاب و مقاله در حوزه فرهنگ اقوام به ویژه قوم تالش در ایران و جمهوری آذربایجان است. عبدلی در فصل اول کتاب «تالشان کیستند» مقاله الهام محمداف را درباره تاریخچه جمهوری خودمختار تالش مغان آذربایجان، به فارسی ترجمه کرده است. وی همچنین مطالعاتی درباره نشریات، مشاهیر، فرهنگ و زبان تالشان جمهوری آذربایجان دارد.
طی تماس با عبدلی مشخص شده که بختیار آقازاده فعال فرهنگی تالشان آذربایجان در شهر لنکران است. عبدلی در پاسخ گفته است: «این اتفاق چیز تازه ای نیست و سالهاست که پلیس باکو وقتی می خواهد یک فعال فرهنگی تالش (آذربایجان) را سر به نیست کند اولین اتهام این فرد را رابطه داشتن با علی عبدلی اعلام میکند».
اما تعقیب قضایی عبدلی شهروند ایرانی به موضوع مرگ مشکوک پرفسور نوروزعلی محمداف بنیان گذار مرکز مدنیت (فرهنگی) تالش و جمهوری خودمختار تالش مغان آذربایجان در زندان باز می گردد. وی پس ازقلع و قمع این جمهوری به روسیه رفته بود. محمداف پس از بازگشت به کشورش بهخاطر پیگیری حقوق قومی به اتهام جاسوسی برای ایران و خیانت به کشورش بازداشت و به زندان محکوم شد و در زندان باکو جان سپرد. پسر وی نیز پس از پیگیری دلیل مرگ پدرش در حادثه رانندگی کشته شد و اتحادیه اروپا به همسر نوروزعلی محمد اف پناهندگی سیاسی داده است.
میرحافظ جعفرزاده نیز همچون چهار فرد بازداشت شده از فعالان فرهنگی و اجتماعی تالش و مهمترین نفر این فهرست پنج نفری است. فایل صوتی ارسالی منتسب به او در شبکه اجتماعی تلگرام برای فردی به نام اورخان ممداف اشکال فنی دارد. این فایل صوتی ارسالی باید با رنگ پس زمینه سبز کم رنگ در سمت راست صفحه قرار بگیرد اما بجای فایل دریافتی در سمت چپ با رنگ زمینه سفید است. طی این فایل ادعا شده است که میرحافظ جعفرزاده محل پایگاه های نظامی را برای ممداف توضیح می دهد. همچنین بازداشت شدگان به فعالیت مخفیانه ضد منافع ملی در گروه های بسته واتساپی متهم شده اند.
اسماعیل شعبان اف تحلیل گر سیاسی تالشی اهل لنکران جمهوری آذربایجان و مقیم روسیه با بیان آگاهی از هویت بازداشت شدگان اعلام کرده است:
“همه این افراد متهم به خیانت، فعالان مطرح فرهنگی تالش هستند. امروزه مردم مظلوم و بدبخت تالش را بازداشت و با شکنجه اعتراف گیری می کنند تا علیه ایران سخن بگویند. من متعجب هستم که این موضوع تا چه زمانی ادامه پیدا می کند که افراد بخاطر رفت و آمد به ایران و تامین مخارج زندگی خانواده متهم به جاسوسی می شوند. هر ساله حکومت آذربایجان تعدادی از فعالان و افراد بانفوذ تالشان این کشور را بازداشت و متهم به جاسوسی برای سازمان های اطلاعاتی و قاچاق مواد مخدر از ایران می کنند. من این نکته را بارها پیش از این بیان کرده ام که هدف از این اقدامات کوچ اجباری و بی سرو صدا مردم تالشی جمهوری آذربایجان و ساکن در مرزهای ایران برای ترک محل زندگی شان است. دولت آذربایجان هیچ گاه مستقل نیست. این دولت به وجود آمده تا خاک آن بر علیه ایران مورد استفاده قرار بگیرد. این استفاده از خاک آذربایجان پس از پایان جنگ دوم قره باغ شدیدتر شده است و الهام علی اف استاندار باکو (رئیس جمهور آذربایجان) به صورت آشکار ایران را تحقیر و مسخره می کند. مطبوعات و کانال های دولتی و وابسته به آنها هر روزه این مطالب را منتشر می کنند. امروزه مشخص شده است که در ماجرای حمله تروریستی شیراز، عامل هماهنگی حمله از باکو به تهران آمده است. تجمع صبح روز پنج شنبه ۲۶ آبان در مقابل سفارت آذربایجان توسط گروهی از فعالان تالشی ایران برای اعتراض به سیاست های این کشور درست و به موقع بوده است. شعارهای نوشته شده قابل توجه بوده و اینگونه تجمعات باید بیشتر شوند. آنها باید بدانند که تالشان آذربایجان بخشی از ایران هستند و این بخش را هیچ وقت نمی توان جدا کرد و کسی نمی تواند آن را از میان ببرد. ایران در قفقاز همیشه بوده و خواهد بود. تالشان عامل بقای ایران در قفقاز هستند و ما همیشه برای پاسداری از خواسته های ایران در قفقاز حاضر هستیم.”
گروهی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران در این روز مقابل سفارت آذربایجان رفته بودند که پس از افزایش تعداد افراد معترضین به سیاست های دولت باکو، از ادامه تجمع آنها جلوگیری شده است. برخی معتقدند که لغو مجوز یک تجمع مسالمت آمیز بهخاطر اعمال نفوذ لابی جمهوری آذربایجان در ایران است که با سفارت این کشور مرتبط هستند.
دیدگاه
هر چی بدبختی داریم زیر سر این لابی نفوذی هاست
اگر از همون ۲۰ و ۳۰ سال پیش علیه این باکو فعالیت میشد و درخواست بازگشت داده میشد و(بحرین) الان اینطور حرف ها خنده دار و کارهای مشمعزه کننده نمی کرد.. اما خوب سیاست نفوذی ها وطنی و عشق فالورها ! (گروهای که فقط به دنبال جذب طرفدارها هستن! و حتا لازم باشه بخشی از دین رو مد نظر نگیرین!) .. و مشغول سازی کشور باعث شد جلویی رشد وسیع و بازیابی قدرت کشور اسلامی ما گرفته بشه! تازه الان قرار چهار راه ترانزیتی بشیم! قرار درخواست بازگشت باکو به کشور رو کنیم، بحرین رو برگردونیم،نفت و گاز سرمایه گذاری کنیم،با کشورهای همسایه رابطه نزدیک برگزاری کنیم!
این همه شهید دادیم،که فقط در کشور اسلام حاکم باشه، در یک کلام خدا در راس حکومت باشه، اما اینقدر ما رو مشغول به کارهای بیهوده کردن و در دمکراسی من دراوردی غربی(!) غرق کردن! که در اقتصاد ماندیم، تازه داریم حرکت میکنم! حالا برخی از این سرکشان میخوان حجاب رو هم بردارن ..! بی برو کنار باد بیا! …
ما که زبونمون مو درآورد از بس گفتیم.بیشتر ترورهای هسته ای با هماهنگی پایگاه سیتالچای آذربایجان انجام میشه.
سفیر ناتوان ایران در باکو باید برکنار شود.در زمانی که در وزارت خارجه هم بود بسیار سازش کارانه رفتار میکرد.باید سازمانی باشد تا رفتار همه سفیران و سران را سالی یک بار مورد ارزیابی قرار دهند.و مدیران دزد و ناتوان را درجا برکنار کنند.