صربستان و ارمنستان، مشتری جدید پهپادهای ایرانی!

دوشنبه 7 آذر 1401 - 11:52
https://iswnews.com/?p=83083

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” یک نشریه آمریکایی طی گزارشی از دو کشور صربستان و ارمنستان، به‌عنوان مشتری‌های جدید پهپادهای ایرانی نام برد.

نشریه آمریکایی “فوربس”، با انتشار گزارشی با عنوان “چرا ارمنستان و صربستان ممکن است به دنبال پهپادهای ایرانی باشند؟”، نوشت: “سال بسیار خوبی برای صادرات پهپادهای ایرانی بوده است. تهران صدها فروند پهپاد انتحاری شاهد-۱۳۶ را برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه ارسال کرده است.”

بر اساس ادعای این رسانه، تهران با مسکو به توافقی دست یافته است که به روسیه اجازه می‌دهد چنین پهپادهایی را به صورت بومی تولید کند. این توافق، مشابه قرارداد افتتاح کارخانه‌ای در تاجیکستان در ماه مه میلادی (اردیبهشت ماه ۱۴۰۱) جهت تولید پهپادهای “ابابیل۲” به صورت بومی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: خط تولید پهپاد ایرانی ‎ابابیل ۲ در ‎تاجیکستان افتتاح شد

فوربس با اشاره به سخنان سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا مبنی بر اینکه “امروز در نقطه‌ای قرار داریم که ۲۲ کشور جهان تقاضای خرید هواپیمای بدون سرنشین از ایران دارند”، تاکید کرد: “تحویل قابل‌توجه پهپادهای ایرانی به این کشورها می‌تواند پیامدهای استراتژیک قابل‌توجهی برای بالکان و قفقاز جنوبی داشته باشد. به عنوان مثال، اگر صربستان هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی را خریداری کند، بلگراد می‌تواند به بزرگ‌ترین اپراتور هواپیماهای بدون سرنشین نظامی در بالکان تبدیل شود.”

بر اساس اظهارات برخی تحلیلگران نظامی صربستان، قیمت پایین برخی از پهپادهای ایرانی می‌تواند بلگراد را وسوسه کند تا با خرید تعدادی از این پهپادها، زرادخانه خود را متنوع و تقویت کند. ایران همچنین ممکن است به صربستان قراردادی را برای تولید پهپادها به صورت بومی پیشنهاد دهد که می‌تواند به گسترش برنامه هواپیماهای بدون سرنشین نسبتا ارزان کمک شایانی کند.

ساموئل بندت، یکی از تحلیلگران نظامی در رابطه با فروش پهپادهای ایرانی به ارمنستان اظهار داشت: “زمینه‌های سیاسی و استراتژیک گسترده‌‌‌تری در پشت خرید بالقوه ارمنستان وجود دارد. از آنجا که فناوری هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه و اسرائیل به جمهوری آذربایجان در جنگ سال ۲۰۲۰ کمک شایانی کردند، ارمنستان مجبور شده است تا به دنبال سرمایه‌گذاری در صنعت پهپادی باشد.”

وی در ادامه گفت:‌ “تهران نیز منافع خود را در کمک به تقویت نظامی ایروان می‌بیند. بنابراین، تبدیل شدن ارمنستان به مشتری پهپادهای ایرانی از دیدگاه ژئواستراتژیک بسیار منطقی است. پهپادهای انتحاری ایرانی مانند شاهد-۱۳۶ یک سرمایه‌گذاری نسبتا کم هزینه با تاثیرگذاری بالا هستند که می‌توانند به‌طور بالقوه چالشی برای آذربایجان و شاید حتی ترکیه ایجاد کنند.”

شایان ذکر است هرگونه فروش هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی به ارمنستان و یا ایجاد یک کارخانه تولید هواپیماهای بدون سرنشین در خاک این کشور مانند افتتاح خط تو‌لید پهپاد ایرانی “ابابیل ۲” در پایتخت تاجیکستان، می‌تواند به رقابت تسلیحاتی در منطقه بی‌ثبات قفقاز جنوبی دامن بزند. در حال حاضر، همه‌ی کشورها به دنبال افزایش توان پهپادی خود به هر شکل ممکن (خرید از سایر کشورها یا تولیدات بومی) می‌باشند.

دستیابی ارمنستان به پهپادهای ایرانی می‌تواند قدرت نظامی این کشور را تقویت کند و ممکن است به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کند زیرا پهپادهای شاهد می‌توانند اهدافی را در صدها کیلومتر دورتر مورد هدف قرار دهند. مسابقه پهپادهای منطقه‌ای به خوبی در جریان است و انتظار نمی‌رود به این زودی‌ها سرعت خود را کاهش دهد!

بیشتر بخوانید: دانش نظامی: پهپاد انتحاری شاهد-۱۳۶

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. علی جلالی فر دوشنبه, ۷ آذر, ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸

    سلام فرمانده است سید علی پاینده چشم بدخواهانش کاربرد سلام بردریا دلان واین هفته برنیروی دریای مبارک باد ودر مورد پهپادها باید دست دانشمندان درارتش وسپاه بوسه زد برادران دانشمند چه پهپاد وچه موشک‌ها هرچه توان دارید به مر سه ظهور برسانید اگرما اینها را خداوند داده نداشتیم دشمن تاحالا حمله کرده بود خودم نظامی بودم درجنگ ۸ سال چه مصیبت‌ها که نوشیدیم حال کشور مقتدر وسربلند داریم خداراشکر

    پاسخ
  2. من دوشنبه, ۷ آذر, ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۳

    صربها نژاد پرست هستند و سابقه جنایت و مسلمان کشی دارند . فروش سلاح به ایشان کار درستی نیست .

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.