هری، از جمله شاهزادگان بریتانیایی است که دو مرحله در جنگ افغانستان شرکت داشته است. او اخیرا با نشر بخش هایی از کتابش با افتخار به قتل عام ۲۵ افغانی اعتراف کرده است!

شاهزاده هری دوک ساسکس فرزند کوچک چارلز سوم، پادشاه بریتانیا است که به مدت ده سال در ارتش این کشور فعالیت کرده است. هری در دو ماموریت نظامی در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ میلادی و در سال ۲۰۱۳ میلادی در جنگ افغانستان شرکت داشته است.
هری اخیرا با نشر بخشهایی از کتابش در مورد جنگ افغانستان، نوشته است که طی مأموریتی در استان هلمند واقع در جنوب افغانستان، خلبان یک بالگرد تهاجمی بوده و در شش عملیات مهم شبانه شرکت کرده است. هری در ادامه این کتاب با اشاره به قتل عام ۲۵ نفر افغانی گفته است:

«وقتی خودم را غرق در شدت و سردرگمی میدان جنگ دیدم، به خانواده آن ۲۵ نفر فکر نکردم. آنها مانند مهره های شطرنج باید از صفحه حذف می‌شدند. آدم های بد قبل از نابود کردن افراد خوب باید از بین بروند. تعداد (کشته شدگان) من ۲۵ است. این عددی نیست که من را راضی کند اما باعث شرمساری من نیز نمی‌شود.»

این اظهارات واکنش‌های مختلفی را در جهان و در مقامات طالبان در پی داشته است. به عنوان مثال سرهنگ کولینز، از نظامیان ارشد بریتانیا که سابقه شرکت در جنگ عراق را دارد، اظهارات شاهزاده هری را برای امنیت نیروهای بریتانیایی مضر عنوان کرده و معتقد است که هری با این کار پس از خانواده سلطنتی، خانواده دوم خود یعنی ارتش را به باد داده است.

مولوی عبدالحق حماد، مسئول رسانه‌ای طالبان در واکنش به این خاطرات شاهزاده هری گفته است:

«۲۵ نفر نه، ۵۰ نفر بودند. آن شب خانه های عبدالستار، حاجی صمد آقا، حاجی محمد حسین آقا و ملا احمد آقا را در روستای ساروان کالا واقع در شهرستان سنگین در استان هلمند بمباران کردید و ۵۰ نفر افغان را به شهادت رساندید، اما همه آنها غیرنظامی بودند.»

انس حقانی، برادر سراج الدین حقانی، وزیر کشور طالبان نیز در این باره گفته است:

«آقای هری! آنهایی که شما کشتید مهره های شطرنج نبودند بلکه انسان هایی بودند که خانواده داشتند، اما حقیقت همان است که شما می گویید، مردم بی گناه ما برای سربازان شما و رهبران نظامی و سیاسی شما مانند مهره های شطرنج بودند.»

اظهارات شاهزاده هری در حالی عنوان می‌شود که سازمان های بین المللی و حقوق بشر تاکنون واکنشی در برابر افشای جنایات آمریکا و کشورهای ناتو در افغانستان و دیگر کشورهای مورد حمله واقع شده از جمله عراق و یمن نداشته‌اند.

ارتش انگلیس در طول دو دهه جنگ افروزی در افغانستان، جنایات متعددی را در مناطق مختلف این کشور به ویژه در استان هلمند مرتکب شد که یکی از آنها کشتار ۵۴ نفر غیرنظامی در یک عملیات شش ماهه در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ میلادی توسط نیروی هوایی این کشور در هلمند است. تک تیراندازان و سربازان انگلیسی در پایگاه‌هایی همانند شورابک به تفریح می‌پرداختند و بر سر کشتن افغانها با یکدیگر رقابت می‌کردند و حالا با نگارش خاطرات خونبار خود، به قتل غیرنظامیان افتخار می‌کنند و در صدر اخبار رسانه‌ها قرار می‌گیرند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.