دیدار بشار اسد رئیس جمهور سوریه با ولادمیر پوتین در سوچی
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” دیدار سران کشورهای سوریه و روسیه در سوچی شامل رایزنی ها و گفتگوهای مفصلی بود که در آن مسائل مشترک بین دو کشور و آخرین تحولات میدانی و شرایط روز در حوزه سیاسی بررسی شد و در پایان، دو رئیس جمهور بیانیه مشترکی را منتشر ساختند.
پوتین در خصوص این دیدار گفت:
در جریان دیدار امروز گامهای مشترک آتی برای ادامه مبارزه با تروریسم را مورد بحث قرار دادیم و پیروزیهای اخیر ارتش سوریه در مبارزه علیه تروریسم و بازگرداندن آرامش به کشور را ـ که موجب ایجاد شرایط مناسب جهت تداوم اقدامات سیاسی شده است ـ را بررسی کردیم.
(همچنین بشار اسد اعلام کرد که اسامی نامزدهای عضویت در لیست حکومت سوریه برای کمیته بازنگری قانون اساسی را در نزدیکترین زمان ممکن به سازمان ملل ارسال خواهد کرد.)
روسیه نیز از این تصمیم به طور کامل حمایت کرده و این مساله در پی تحولات ناشی از کنفرانس گفتگوی ملی که چند ماه پیش در سوچی برگزار شد، رخ داده است.
همچنین در خصوص عملی شدن رویکرد سیاسی (برای پایان مخاصمه در سوریه) یک شرط ضروری برداشتن گامهای لازم برای حمایت از اقتصاد سوریه و همچنین حل مسائل بشردوستانه است که در این زمینه منتظر حمایت سازمان ملل و تمامی کشورهایی که در صدد حل بحران در سوریه هستند، می باشیم.
و ما تاکید میکنیم که با تحقق پیروزی های بزرگ از جانب ارتش سوریه در مبارزه علیه تروریسم و نیز با اجرایی شدن رویکرد سیاسی در حل منازعات، ضروری است که همه نیروهای بیگانه از سرزمین سوریه خارج شوند.
بشار اسد همچنین گفت:
دیدار امروز ما به معنای واقعی کلمه پرثمر بود؛ در ابتدا وضعیت نظامی را ارزیابی کردیم که ارزیابی ما در این خصوص مثبت بود چرا که در حوزه نظامی، پیروزی بر تروریسم محقق شده است بالاخص اینکه عملیات نظامی ما تاثیر مثبتی بر بازگرداند وضعیت طبیعی به مناطق و به تبع آن بازگشت شهروندان به منازل خود شده است.
همچنین می خواهم از آقای پوتین و دولت روسیه تشکر کنم که در مراحل مختلف بحران از ارائه کمکهای بشردوستانه به شهروندان سوری که به سبب تروریسم از مناطق مختلف سوریه آواره شده بودند، دریغ نکرد.
علاوه بر این در این دیدار موضوع همکاری اقتصادی بالاخص سرمایه گذاری فزاینده و اخیر شرکتهای روسی در سوریه در زمینه های گوناگون را مورد بحث قرار دادیم و گامهای ممکن برای جذب سرمایه گذاران بیشتر به سوریه و مشارکت در بازسازی کشور را بررسی کردیم.
همچنین گفتگوها و رویکرد سیاسی طی ماههای اخیر و بالاخص بعد از کنفرانس سوچی تاکنون و پس از چند نوبت کنفرانس آستانه را مورد بررسی قرار دادیم و در مورد اقدامات مورد نیاز جهت تداوم رویکرد سیاسی صحبت کردیم. طبعا تمرکز اساسی ما بر کمیته بازنگری قانون اساسی که تشکیل آن در کنفرانس سوچی مقرر شد، قرار دارد و این کمیته به زودی کار خود را با مشارکت سازمان ملل آغاز خواهد کرد. من و آقای پوتین توافق کردیم که سوریه اسامی نامزدهای خود را برای این کمیته را در زودترین زمان ممکن ارسال نماید تا بررسی قانون اساسی فعلی هر چه زودتر آغاز شود.
دیدگاه