خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاکستان در واکنش به حمله خونین‌ روز شنبه در ایستگاه راه آهن شهر کویته دیگر بار طالبان را به در اختیار قرار دادن خاک خود برای تجاوز به پاکستان متهم ساخت.

به گزارش پایگاه تحلیلی – خبری «تحولات جهان اسلام» خواجه محمد آصف اظهار داشت که «طالبان تا کنون اقدام‌های عملی را در برابر گروه‌های تروریستی از جمله تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) انجام نداده‌اند.»

از سویی طالبان افغانستان همواره ادعاهای مقامات اسلام‌آباد درباره استفاده از خاک افغانستان در برابر پاکستان را رد کرده و ناامنی‌های این کشور را مشکل داخلی پاکستان دانسته است.

وزارت خارجه طالبان افغانستان پس از عملیات انتحاری کویته طی بیانیه‌ای این عملیات خونین را محکوم کرد. در این بیانیه آمده‌است: «وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان انفجار اخیر در ایستگاه ریل شهر کویته ایالت بلوچستان را که منتج به جان باختن و جراحت شمار زیادی مردم ملکی شده‌است، محکوم می‌کند. وزارت امور خارجه ضمن ابراز تسلیت و همدردی به خانواده‌های قربانیان، از الله متعال برای شهدا جنت الفردوس و برای مجروحین شفای عاجل استدعا می‌کند»

بیانیه وزارت خارجه طالبان

مقامات پاکستان در حالی از دخالت طالبان افغانستان در عملیات‌های تروریستی این کشور به ویژه از طریق ارتباط با طالبان پاکستان سخن می‌گویند که عملیات کویته را نه طالبان پاکستان، بلکه گروه موسوم به ارتش آزادیبخش بلوچ بر عهده گرفت. ارتش آزادیبخش بلوچ پس از انفجار خونین کویته طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما مسئولیت حمله فدائی به ارتش پاکستان در ایستگاه راه آهن کویته را بر عهده می‌گیریم. صبح امروز یک حمله فدایی علیه یک واحد ارتش پاکستان در ایستگاه راه آهن کویته در حالی که پس از گذراندن دوره آموزشی از آموزشگاه باز می‌گشتند انجام شد. این حمله توسط واحد فدایی ارتش آزادیبخش بلوچ موسوم به مجید بریگاد اجرا شد. جزئیات این حمله به زودی در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت» ارتش آزادیبخش بلوچ همچنین تصاویری از فردی به نام رفیق بزنجو منتشر کردند و او را عامل انتحاری کویته دانست.

بیانیه ارتش آزادیبخش بلوچ

گفتنی است که در این چند وقت اتهامات مقامات دولتی پاکستان نسبت به کمک طالبان افغانستان به ناآرامی‌ها در پاکستان به اوج خود رسیده‌است. طالبان نیز تلاش می‌کند خود را از این اتهامات مبرا سازد.

به عنوان نمونه رسانه المرصاد وابسته به طالبان افغانستان در مقاله‌ای تحت عنوان «آیا مسئله طالبان پاکستان مسئله افغانستان است یا پاکستان؟» وابستگی عملیاتی طالبان پاکستان به خود را نفی کرد. المرصاد در این مقاله مسئله طالبان پاکستان را یک مسئله داخلی مرتبط با پاکستان دانست و هرگونه دخالت پناهندگان پاکستانی مستقر در مرز افغانستان و پاکستان به ویژه در خوست را در عملیات‌های تحریک طالبان پاکستان نفی کرد.

المرصاد در این مقاله به تدابیر بسیار شدید نیروهای مرزبانی پاکستان اشاره کرد و تأکید کرد که این تدابیر مانع هرگونه عبور از مرز خواهد شد، و اگر عناصر تحریک طالبان پاکستان واقعا توان عبور از چنین موانعی را دارند این را باید نشانه‌ای از اخلاص آن‌ها دانست و آن را ستود!

المرصاد همچنین در این مقاله به خبر رسانی رسانه‌های پاکستانی نسبت به کشته شدن استاد قریشی معاون والی ملاکند در تحریک طالبان پاکستان در روزهای اخیر اشاره کرد، و اظهار داشت که این رسانه‌ها تأکید می‌کنند که قریشی با مجموعه‌ای از مسلحین در حال انتقال از باجور به سوات کشته شده‌است. المرصاد همین امر را نشانه‌ای بر حضور تعداد زیادی از اعضای تحریک طالبان پاکستان در مناطق شمال غربی پاکستان دانست که توسط رسانه‌های رسمی پاکستان نیز تأیید شده‌است. از نظر المرصاد با وجود تعداد زیادی از اعضای تحریک در مناطق مختلف پاکستان که از سوی دولت پاکستان هم تأیید می‌شود گزارش‌هایی مبنی بر عبور عناصر تحریک از مرز افغانستان و انجام عملیات در پاکستان از اعتبار ساقط اند.

درواقع طالبان افغانستان و تحریک طالبان پاکستان هر دو اینکه خاستگاه عملیات‌های تحریک در پاکستان، افغانستان باشد را نفی می‌کنند. اما آیا می‌توان گفت که عناصر جدایی طلب و قوم‌گرای بلوچ در ایالت بلوچستان پاکستان که عملیات کویته را رقم زدند نیز جای پایی در افغانستان دارند؟

بنابر جستجوهای پایگاه «تحولات جهان اسلام» منابع خبری کمتر از وجود ارتباط بین طالبان افغانستان و عناصر جدایی خواه بلوچ سخن می‌گویند. این در حالی‌است که برخی قبایل بلوچ معترض به سیاست‌های دولت پاکستان در سال‌های گذشته سکونت‌گاه‌هایی در افغانستان داشته‌اند. به عنوان نمونه ارتش آزادیبخش بلوچستان (Balochistan Liberation Army)، یک سازمان ستیزه جوی قوم گرای بلوچ است که بیشتر اعضای آن از قبیله مری و بگتی تشکیل شده و در سال‌های گذشته در افغانستان مستقر بودند.

برخی ناظران غربی نیز پیش از این ادعا کرده بودند که هزینه‌های ارتش آزادیبخش بلوچ را هند تامین می کند. در ضمن رهبر این گروه از سال ۲۰۰۰ بر عهده بالاچ مری بود که در سال ۲۰۰۷ در افغانستان کشته شد.

لازم به ذکر است که طبق آمارهای رسمی اعلام شده از سوی شبکه‌های خبری پاکستان انفجار انتحاری روز شنبه در ایستگاه راه آهن کویته پاکستان تا کنون ۲۶ کشته و دستکم ۳۰ زخمی برجای گذاشته‌است.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.