تحولات سوریه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳

چهارشنبه 28 آذر 1403 - 15:15
https://iswnews.com/?p=125184

احمد الشرع ملقب به ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام با هیئتی از وزارت خارجه آلمان، فرماندهان مسلحین جیش النصر و جمعی از طلاب و شیوخ سوریه دیدار و در خصوص آخرین تحولات سوریه گفتگو کرد.

۱- حلب:
– در ۷ آذر ماه، مسلحین هیئت تحریر الشام و متحدین، عملیاتی را با نام”ردع العدوان” علیه مواضع ارتش سوریه در محورهای غربی حلب آغاز کردند.
– در ۸ آذر ماه، در جریان عملیات گروه‌های تروریستی، سردار رشید و شجاع سپاه اسلام سرتیپ دوم پاسدار کیومرث (هاشم) پورهاشمی (معروف به حاج هاشم) از مدافعان دیرین حرم و مستشاران ارشد نظامی ایران در سوریه در حومه حلب به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
– در ۸ آذر ماه، مسلحین تحریرالشام و سایر گروه‌های تروریستی موفق شدند با پیشروی در چندین محور در غرب حلب به منطقه الزربه رسیده و بزرگراه حلب – دمشق را قطع کنند.
– در ۹ آذر ماه، مسلحین جیش الوطنی (SNA – TFSA)، عملیات جدیدی را با نام “فجر الحریه” در محور تادف در واقع در شرق حلب آغاز کردند.
– در ۱۲ آذر ماه، مسلحین جیش الوطنی (ارتش ملی سوریه – SNA) در ادامه پیشروی در محور شمالی حلب، مدرسه المشاه یا همان دانشکده پیاده‌نظام را اشغال کردند. در جریان این عملیات، چند عراده تانک و چند دستگاه نفربر به غنیمت مسلحین درآمد.
– در ۲۱ آذر ماه، مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) اعلام کرد که با میانجیگری آمریکا، توافق آتش بس در شهر منبج در استان حلب حاصل شده است.
– در ۲۵ آذر ماه، نیروهای ارتش آمریکا پس از ورود به شهر عین العرب (کوبانی) واقع در استان حلب، به ساکنان این شهر اطمینان دادند که امنیت به طور کامل در عین العرب برقرار می‌باشد. در پایان جلسه آمریکایی‌ها و نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، پرچم آمریکا بر فراز ساختمان شورای اجرایی عین العرب (کوبانی) برافراشته شد.

۲- ادلب:
– در ۸ آذر ماه، مسلحین هیئت تحریر الشام در چارچوب عملیات “ردع العدوان”، عملیاتی را علیه مواضع ارتش سوریه در شرق ادلب آغاز کردند.
– در ۱۰ آذر ماه، مسلحین تحریر الشام در ادامه پیشروی‌ها در محور جنوبی ادلب، شهرک استراتژیک خان شیخون را اشغال کردند.

۳- درعا:
– در ۱۶ آذر ماه، مسلحین به تعدادی از پست‌های ایست و بازرسی ارتش سوریه در مناطق نوی، المسیفره، الجبلیه، الجیزه، انخل، جاسم و ام ولد واقع در استان درعا یورش برده و با نظامیان سوری درگیر شدند.
– در ۱۶ آذر ماه، طرفداران گروه‌های تروریستی تعدادی از ساختمان های دولتی و اصلی شهر درعا را به تصرف خود درآوردند.
– در ۱۸ آذر ماه، جنگنده های رژیم صهیونیستی طی حملاتی به استان درعا، انبارهای نظامی ارتش سوریه را در تل حمد در حومه‌ی شهر نوی و تل الثلب در حومه‌ی شهر انخل بمباران و منهدم کردند.

۴- دیرالزور:
– در ۱ آذر ماه، مواضع ائتلاف آمریکایی در تاسیسات گازی کونکو هدف حمله راکتی گروه‌های مقاومت قرار گرفت.
– در ۳ آذر ماه، در نتیجه انفجار بمب کنار جاده‌ای در مسیر خودروی حامل نیروهای دموکراتیک سوریه در نزدیکی روستای العزبه، ۶ تن از نیروهای SDF‌ زخمی شدند.
– در ۱۳ آذر ماه، شورای نظامی دیرالزور (وابسته به نیروهای دموکراتیک سوریه) عملیاتی را با هدف تسلط بر مناطق شرقی دیرالزور آغاز کردند.
– در ۲۷ آذر ماه، در جدیدترین موج حملات رژیم صهیونیستی به سوریه، جنگنده‌های این رژیم، سامانه‌های راداری در اطراف فرودگاه دیرالزور و همچنین محله هرابش در نزدیکی فرودگاه دیرالزور را مورد حمله قرار دادند.

۵- رقه:
– در ۱۹ آذر ماه، در نتیجه حمله پهپادهای ارتش ترکیه به منطقه عین عیسی، دستکم ۱۲ غیرنظامی از جمله چند زن و کودک جان باختند.
– در ۲۷ آذر ماه، همزمان با عقب‌نشینی نیروهای روسی از منطقه عین عیسی واقع در شمال رقه، پهپادهای ارتش ترکیه، مواضع نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) در روستای الخالدیه در نزدیکی عین عیسی را مورد هدف قرار دادند.
– در ۲۷ آذر ماه، کاروانی از نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) شامل تانک و نفربر، شهرک المنصوره را به مقصد شهر رقه ترک کرد.
– در ۲۷ آذر ماه، پهپادهای ارتش ترکیه، مواضع نیروهای SDF در مقر لشکر ۱۷ در حومه شهر رقه را مورد حمله قرار دادند.

۶- حسکه:
– در ۵ آذر ماه، گروه‌های مقاومت با استفاده از پنج فروند راکت، مواضع تروریست‌های آمریکایی در پایگاه الشدادی را مورد هدف قرار دادند.
– در ۲۰ آذر ماه، نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، یک فروند پهپاد آکسونگور ارتش ترکیه را در منطقه درباسیه سرنگون کردند.

۷- دمشق:
– در ۱۳ آذر ماه، پهپادهای ارتش رژیم صهیونیستی، یک دستگاه خودرو را در نزدیکی پل شهرک عقربا در مسیر فرودگاه دمشق مورد حمله قرار دادند که طی این حمله یک نفر به شهادت رسید.
– در ۱۸ آذر ماه، با ورود مسلحین به شهر دمشق و همچنین پیوستن افراد دیگری در مناطق دمشق به آنها، تعدادی از ساختمان های دولتی و ساختمان رادیو و تلویزیون سوریه به تصرف مسلحین درآمد.
– در ۱۹ آذر ماه، جلسه‌ای با حضور ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام، محمد غازی الجلالی، نخست‌وزیر سوریه و محمد البشیر جهت تعیین ترتیبات انتقال قدرت در سوریه برگزار شد. در پایان این جلسه، محمد البشیر مأمور تشکیل کابینه جدید سوریه برای مدیریت مرحله انتقالی شد.
– دولت ترکیه چند روز بعد از سقوط حکومت سوریه به ریاست بشار اسد، پس از ۱۲ سال سفارت خود در دمشق را بازگشایی کرد. گفته می‌شود برهان کور اوغلو، سفیر ترکیه در موریتانی، به‌عنوان کاردار موقت سفارت ترکیه در دمشق منصوب شده است.
– در ۲۶ آذر ماه، گیر پدرسون، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه با احمد الشرع ملقب به ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام دیدار و گفتگو کرد.
– در ۲۶ آذر ماه، احمد الشرع ملقب به ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام با جمیل الصالح، فرمانده مسلحین جیش العزه و فرماندهان مسلحین جیش الاحرار در دمشق گفتگو کرد.
– در ۲۶ آذر ماه، اعضای هیئت انگلیسی اعزامی به سوریه، با ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام دیدار و گفتگو کردند.
– در ۲۸ آذر ماه، احمد الشرع ملقب به ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام با هیئتی از وزارت خارجه آلمان، فرماندهان مسلحین جیش النصر و جمعی از طلاب و شیوخ سوریه دیدار و در خصوص آخرین تحولات سوریه گفتگو کرد.

۸- حمص:
– در ۳ آذر ماه، جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی، گذرگاه مرزی جوسیه و جاده‌های اطراف آن را در حومه شهر القصیر مورد هدف قرار دادند. این حمله تلفات جانی نداشته است.
– در ۹ آذر ماه، گروه‌های مقاومت با استفاده از پهپادهای انتحاری، پایگاه نظامی ارتش اشغالگر آمریکا در منطقه التنف در استان حمص را مورد هدف قرار دادند.

۹- لاذقیه:
– در ۱۸ آذر ماه، ساکنان شهر لاذقیه با تجمع در میادین اصلی شهر و به آتش کشیدن ساختمان دادگستری و مجسمه حافظ اسد مخالفت خود با دولت بشار اسد را اعلام کردند.
– در ۲۳ آذر ماه، دو فروند هواپیمای ترابری An-124 ارتش روسیه در پایگاه هوایی حمیمیم فرود آمدند. گفته می‌شود سامانه‌های پدافند هوایی اس-۴۰۰ و تعدادی از بالگردهای Ka-52 توسط این هواپیماها از سوریه به روسیه منتقل شدند.

۱۰ -قنیطره:
– در ۱ آذر ماه، نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی با ورود به روستای الرفید در جنوب قنیطره، یک غیرنظامی سوری به نام “محمود هلال الفنیش” را بازداشت کردند.
– در ۲۰ آذر ماه، ارتش اسرائیل از ساکنان روستای مرزی الحریه در شمال استان قنیطره خواست تا هرچه سریعتر خانه‌های خود را تخلیه کنند.
– در ۲۵ آذر ماه، نیروهای اسرائیلی با عبور از منطقه حائل و روستای ام باطنه، روستای الخالدیه در حومه‌ی ممتنه را تصرف کرده و تانک های خود را در ورودی ممتنه مستقر کردند.

۱۱- حماه:
در ۱۲ آذر ماه، مسلحین تحریر الشام با استفاده از کوادکوپتر انتحاری (FPV)، سرتیپ “عدی غصه”، فرمانده امنیت نظامی حماه را در منطقه صوران ترور کردند.

۱۲- در ۶ آذر ماه و پس از حمله راکتی گروه‌های مقاومت به مواضع آمریکایی‌ها در پایگاه الشدادی واقع در استان حسکه، ستاد تروریستی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در پاسخ به حملات علیه نیروهای آمریکایی، مواضع مقاومت در سوریه را مورد هدف قرار داده است. طبق ادعای سنتکام، این حمله علیه انبار تسلیحاتی گروه‌های مقاومت در شرق سوریه و با هدف کاهش توانایی‌های عاملان حمله به نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی در منطقه صورت گرفت.

۱۳- دولت خودخوانده نجات وابسته به هیئت تحریر الشام در شمال سوریه، با انتشار بیانیه‌ای خطاب به دولت عراق اعلام که دولت نجات به دنبال برقراری روابط بین سوریه و عراق است و به تقویت و توسعه روابط با بغداد متعهد خواهد بود.

۱۴- همزمان با عملیات‌های گسترده مسلحین در شمال سوریه، یک گروه مسلح جدید با نام “عملیات جنوب سوریه” در جنوب سوریه اعلام موجودیت کرد.

۱۵- در ۱۲ آذر ماه، سرتیپ مقداد میری، سخنگوی وزارت کشور عراق در نشستی خبری، اخبار منتشر شده در خصوص ورود نیروهای سازمان حشد الشعبی عراق به سوریه را تکذیب کرد و گفت: خبرهای منتشر شده در مورد ورود گروه‌های عراقی به سوریه ساختگی است.

۱۶- در ۱۴ آذر ماه، ستاد تروریستی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که طی یک اقدام تدافعی، سه راکت‌انداز، یک تی-۶۴، یک نفربر و چند خمپاره انداز در شرق سوریه منهدم شدند.

۱۷- در ۱۸ آذر ماه، گروه‌های مخالف سوریه و گروه‌های تروریستی تحریرالشام و متحدین طی بیانیه‌ای مشترک به طور رسمی سقوط دولت این کشور به ریاست بشار اسد را اعلام کردند.

۱۸- در ۱۸ آذر ماه، مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) طی پیامی دولت بشار اسد را یک نظام استبدادی عنوان کرد و وضعیت فعلی را فرصتی مناسب برای ساختن یک سوریه جدید بر اساس دموکراسی و عدالت دانست که حقوق همه مردم سوریه را تضمین می‌کند.

۱۹- در ۱۸ آذر ماه، در پی دستور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به ارتش این رژیم، نظامیان اسرائیلی عملیات نظامی برای تصرف مناطق مرزی در جولان اشغالی را آغاز کردند. اسرائیل در گام ابتدایی جبل هرمون را به تصرف خود درآورد.

۲۰- در ۱۹ آذر ماه، ستاد تروریستی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) طی بیانیه‌ای اعلام کرد که در ۸ دسامبر (۱۸ آذر ماه) بیش از ۷۵ حمله علیه مخفیگاه‌های گروه تروریستی داعش در برخی نقاط سوریه ترتیب داده است. این حملات توسط بمب‌افکن B-52s و جنگنده‌های F-15s و A-10s انجام شد.

۲۱- ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده ستاد تروریستی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) طی سفری به سوریه، ضمن دیدار با تعدادی از فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، از چند پایگاه ائتلاف آمریکایی در سوریه بازدید به عمل آورد. کوریلا در این سفر، از نزدیک در جریان آخرین وضعیت میدانی مناطقی از سوریه قرار گرفت.

۲۲- در ۲۱ آذر ماه، ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام در بیانیه‌ای اعلام کرد کسانی را که در شکنجه و کشتار زندانیان دست داشته‌اند، عفو نخواهد کرد. الجولانی در این بیانیه از تمام کشورها خواست فراری‌ها را به دولت جدید سوریه تحویل دهند.

۲۳- مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) اعلام کرد: عملیات‌های ضد داعش به دلیل هدف قرار گرفتن گروهی از نیروهای SDF متوقف شده است. اکنون گروه تروریستی داعش در صحرای سوریه قوی‌تر شده است.

۲۴- در ۱۹ آذر ماه، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در واکنش به سقوط دولت بشار اسد اظهار داشت: پس از سقوط حکومت به دست مردم در سوریه عزیز، امیدواریم گفتگوهای ملی باعث تشکیل یک دولت دموکراتیک با حضور همه طوایف در سوریه شود که از تندروی، حکومت نظامی و حذف رقبا به دور باشد تا همسایه ما در صلح، امنیت و بدون مداخله خارجی آمریکایی-اسرائیلی و… به زندگی ادامه دهد.

۲۵- در ۱۹ آذر ماه، یک منبع در کاخ کرملین اعلام کرد که روسیه بنا به دلایل انسان دوستانه، به بشار اسد و خانواده‌اش پناهندگی داده است.

۲۶- مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان با انتشار بیانیه‌ای، از روند سیاسی در سوریه حمایت کرده و از سخنان ابومحمد الجولانی در خصوص قبول مردم کُرد به عنوان بخشی از وطن سوریه و سهیم در آینده استقبال کرد.

۲۷- در ۲۷ آذر ماه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی همراه با یسرائیل کاتس، وزیر جنگ این رژیم از ارتفاعات جبل الشیخ بازدید کرد. نتانیاهو در جریان بازدید از جبل الشیخ، جلسه‌ای امنیتی با حضور رئیس شاباک، وزیر جنگ و فرمانده منطقه شمالی ارتش برگزار کرد.

برای مشاهده در اندازه اصلی کلیک کنید
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.