ناو پهپادبر شهید بهمن باقری (C110-4) با حضور سرلشکر محمد حسین باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه و دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه به ناوگان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی الحاق شد.

ناو پهپادبر شهید بهمن باقری اولین ناو پهپادبر ایرانی است که به سفارش نیروی دریایی سپاه و با تبدیل کشتی کانتینربر ۴۲ هزار تنی پرارین ساخته شده است. این ناو پهپادبر مشخصا توان رزمی و اطلاعاتی نیروی دریایی ایران در آبهای خلیج فارس و شمال اقیانوس هند را افزایش خواهد داد.

ناو پهپادبر شهید باقری دارای ۲۴۰ متر طول و ۳۲ متر عرض است و آبخوری معادل ۱۲ متر دارد.

این ناو پهپادبر دارای باند پرواز به طول ۱۸۰ متر و دارای یک سکوی پرش مایل به سبک ناوهای هواپیمابر برای برخاست پهپاد است. این ناو توانایی حمل و بکارگیری انواع پهپادها و بالگردها را دارد. بر اساس اطلاعات موجود، علاوه بر عرشه، در طبقات زیرین این ناو نیز فضای بسیار بزرگی برای حمل انبوهی از پهپادها، شناورهای تندرو موشک‌انداز و … وجود دارد.

گفته میشود این ناو ظرفیت حمل ۶۰ پهپاد و ۳۰ شناور موشک‌انداز را دارد.

طبق روال همه ناوهای کلاس هواپیمابر یا پهپادبر، در این ناو نیز از آسانسور برای جابه‌جایی هواگردها و دیگر موارد لازم از داخل آشیانه به روی عرشه استفاده میشود. در پشت پل فرماندهی، یک فضای نسبتا بزرگ با یک پد بالگردی مشاهده میشود که مشخصا محل قرارگیری بالگرد یا بالگردهای اصلی این ناو است. البته این بخش در روز رونمایی با چادر پوشانده شده است. همچنین به نظر میرسد تسلیحات موشکی ناو پهپادبر باقری نیز در این بخش قرار دارند.

انتقال نمونه ۶۰% پهپاد قائم به عرشه ناو توسط آسانسور و تست پروازی نمونه ۲۰% پهپاد قائم. این ویدیوها آرشیوی هستند و مربوط به روز مراسم الحاق نیست.

در بخش تسلیحات، بر اساس تصاویر موجود، ناو پهپادبر باقری فعلا مجهز به هشت موشک پدافندی کوثر ۲۲۲ با برد ۱۷ کیلومتر در جلو و عقب ناو است. هشت موشک ضد کشتی از سری قادر/نصیر شامل چهار لانچر دو فروندی نیز در پشت پل فرماندهی قرار دارند. همچنین یک توپ ۳۰ م.م تک لول با اپیتک در جلو ناو و دو توپ گاتلینگ عاصفه ۲۰ م.م سه لول در بخش عقب و پاشنه ناو مستقر هستند.

توضیحات دریادار تنگسیری درباره ناو شهید باقری

بر اساس گفته های دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه مشخصات و تجهیزات ناو پهپادبر ایرانی شهید بهمن باقری به شرح ذیل است:
– سرعت ۲۲ گره
– دارای یک ناوگروه شناوری موشک انداز با برد موشک‌های آن ۳۰ کیلومتر است.
– دارای گروه رزمی-پهپادی (شناسایی، هجومی و رزمی)
– ناوگروه رزمی بالگردی هجومی و پشتیبانی
– تیم رزمی زیردریایی
– بیمارستان تخصصی شش تخته و امکانات درمانی و رفاهی دیگر
– باند نشست و برخاست ۱۸۰ متری
– سه پمپ بنزین مجزا برای بالگردها، پهپادها و شناورها
– این ناو همچنین دارای تیم های جنگ الکترونیک، پدافند موشکی، عملیات ویژه تکاوری، غواصی، موشک‌های سطح به سطح برد بلند، برج کنترل پهپادی و بالگردی، اسکادران پهپادها، هشت آشیانه بصورت دو طبقه و توان یکسال دریانوردی مداوم است.

از نکات بسیار جالب الحاق این ناو پهپادبر، رونمایی و بکارگیری از پهپاد جت قائم در این ناو پهپادبر است. پهپاد قائم (یا همان قاهر ۳۱۳) در دو نمونه ۶۰٪ و ۲۰٪ بر روی ناو پهپادبر شهید بهمن باقری دیده شده است. هنوز مشخص نیست که آیا نمونه ۱۰۰٪ پهپاد قائم در این ناو استفاده خواهد شد یا خیر.

همانطور که گفته شد ناو پهپادبر شهید باقری مجهز به شناورهای تندرو موشک انداز است. شناورهای تندرو با استفاده از جرثقیل سقفی در طرفین ناو، به آب‌ انداخته میشوند.

نشست و برخاست پهپاد ابابیل-۳ از روی عرشه ناو پهپادبر شهید بهمن باقری نیروی دریایی سپاه
پرواز و فرود بالگردهای تهاجمی و پشتیبانی نیروی دریایی سپاه بر روی عرشه ناو شهید بهمن باقری
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. علی۲۳ پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶

    خب تسلیحاتش بدلیل نوع ماموریتش کمه
    امیدوارم سپاه یا وزارت دفاع فلانکس و سی رم ایرانی رو توسعه بده تا ناوهای ایرانی دربرابر کروزهای دریایی دوام پذیر باشن اون کانتینر ها هم احتمالا محل موشک بالستیک خانواده ذوالفقار هست
    از نظر موشک های کروز ضد کشتی از کل ظرفیت استفاده نشده و میشه تا ۱۶ ضد کشتی حمل کنه
    پهپاد قائم که احتمالا نمونه ۶۰ درصد قاهر هست هم یکی دیگه تسلیحات ناوه فقط یه سوال این قائم با ایندازه کوچکش که تو تصاویر هم مشخص دقیقا چه تسلیحلتی حمل میکنه دهلیز داخلی داره چون خیلی کوچیکه حتی تو نسخه اصلی اندازه کوچکی داشت
    اگه وزارت دفاع پروژه سجیل رو دنبال کنه فکنم یه پهپاد همبال مناسب برای همه نیرو های کشور توسعه یافته بشه
    دیگر تسلیحات هم که مشخصه
    این ناو یه گام رو به جلو هست قطعا تجربه های دریانوردی این ناو در اقیانوس ها خیلی به متخصصین و مهندسان کمک میکنه مثل ماموریت ۳۶۰
    ولی باهمه ضعف ها و مزایاها این ناو در شرایط کاملا تحریم ساخته شد و این خود افتخار بزرگی برای کشور هست و خسته نباشید و خداقوت به سازندگان این ناو

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.