تحولات افغانستان، ۲۴ فروردین ۱۴۰۴

یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱
https://iswnews.com/?p=129679

بر اساس اظهارات مقامات آمریکایی، اقامت موقت بیش از ۱۴ هزار پناهجوی افغان به پایان رسیده است و آمریکا نیز به دلیل شرایط افغانستان از آنها حمایت نخواهد کرد. اکثر این مهاجرین از نظامیان و کارکنان دولت پیشین افغانستان هستند که به دنبال خروج نظامی آمریکا از افغانستان در سال ۱۴۰۰ به آمریکا منتقل شدند.

۱- تخار:
در ۲۰ فروردین ماه، در پی حمله عوامل گروه جبهه آزادی افغانستان به ایست بازرسی طالبان در محله گولایی باغ در شهر تالقان، چهار تن از اعضای طالبان کشته یا زخمی شدند.

۲- بلخ:
در ۲۰ فروردین ماه، در نتیجه حمله اعضای گروه جبهه آزادی افغانستان به ایست بازرسی طالبان در نزدیکی روضه شریف در شهر مزار شریف، پنج نفر از مسلحین طالبان کشته یا زخمی شدند.

۳- قندوز:
در ۲۱ فروردین ماه، یک انفجار در یکی از کوچه های منطقه دوم شهر قندوز رخ داد. طالبان درباره این حادثه هیچ اطلاعیه‌ای منتشر نکرده است.

۴- در ۲۲ فروردین ماه، لیز لیون، رئیس روابط عمومی سازمان اطلاعات آمریکا ادعاهای برخی رسانه ها درباره سفر مایکل الیس، معاون این سازمان به پایگاه بگرام را رد کرد. پیش از وی ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز گزارش رسانه ها مبنی بر فرود هواپیمای نظامی آمریکا در پایگاه هوایی بگرام را رد کرده بود و تاکید کرد که طالبان اجازه چنین کاری را نخواهد داد.

۵- هیئت بلندپایه حکومت طالبان به ریاست مولوی عطاء‌الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به ازبکستان سفر کرد. این سفر برای مذاکره در مورد گسترش روابط دوجانبه، تقویت همکاری‌های فنی و اقتصادی، همکاری‌های منطقه‌ای و زراعتی انجام می‌شود.

۶- در ۲۲ فروردین ماه، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان اعلام کرد که همزمان با آغاز مرحله دوم اخراج اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان، در ده روز گذشته ۱۴ هزار و ۱۰۰ نفر به طور اجباری از پاکستان اخراج شده اند.

۷- در ۲۲ فروردین ماه، وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان از آزادی و بازگشت ۲۶۳ نفر از مهاجرین افغانستانی که در زندان‌های پاکستان به سر می‌بردند، خبر داد.

۸- طبق اظهارات کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی آمریکا، مهلت اقامت موقت بیش از ۱۴ هزار پناهجوی افغان به پایان رسیده است و آمریکا نیز به دلیل شرایط افغانستان از آنها حمایت نخواهد کرد. اکثر این مهاجرین از نظامیان و کارکنان دولت پیشین افغانستان هستند که به دنبال خروج نظامی آمریکا از افغانستان در سال ۱۴۰۰ به آمریکا منتقل شدند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.