به گزارش پایگاه تحلیلی – خبری «تحولات جهان اسلام» السحاب بازوی رسانه‌ای سازمان مرکزی القاعده در شماره ۴۳ نشریه النفیر به طور بی‌سابقه‌ای اردوغان را مورد حمله قرار داده و او را خائن بزرگ به دین تلقی کرد.

در این متن آمده: او بدون ذره‌ای وجدان یا شرافت، برخی از فرزندان یتیم مجاهدان را به فساد اخلاقی کشاند و آن‌ها را در لجن‌زارهای سرویس اطلاعاتی‌اش وارد کرد ـ که زبان از توصیف آن عاجز است ـ تا آن‌ها را در خدمت جاسوسی علیه مجاهدان در جبهه‌ها به‌کار گیرد. این ادامه همان وظیفه‌ای است که قبلاً سرویس‌های اطلاعاتی پاکستان انجام می‌دادند.

القاعده که در این بیانیه اردوغان را بن زاید عجم و متحد صلیبی‌ها می‌خواند اظهار داشت که هر بار خداوند اردوغان را در دشمنی‌اش با اهل اسلام و جهاد رسوا می‌کند، او همچنان در گمراهی و سرکشی‌اش پیش می‌رود و در راه باطلش پا می‌فشارد.

موارد اصلی مطرح شده در این بیانیه مفصل که تمام فعالیت‌های ترکیه در جهان اسلام را مورد توجه قرار داده عبارت‌اند از:

۱. اردوغان به‌عنوان هم‌پیمان صلیبی‌ها معرفی شده‌است.


این بیانیه اردوغان را به‌شدت مورد هجمه قرار می‌دهد و او را هم‌پیمان صهیونیست‌ها و صلیبی‌ها توصیف می‌کند. این عنوان در گفتمان القاعده معادل خیانت بزرگ به امت اسلامی است و جایگاه اردوغان را به‌عنوان دشمن داخلی و خائن به آرمان‌های اسلامی معرفی می‌کند.

۲. انتقاد از نقش ترکیه در افغانستان


القاعده اردوغان را به تلاش برای ربودن پیروزی طالبان از طریق همکاری با آمریکا و پیشنهاد حفظ پایگاه بگرام متهم می‌کند. این اقدام را تلاش فریبکارانه برای استمرار اشغال افغانستان قلمداد کرده و می‌گوید طالبان آن را به‌درستی رد کرده‌اند.

۳. نقد عملکرد منطقه‌ای ترکیه: از مصر تا لیبی و سوریه


بیانیه سیاست خارجی ترکیه را فرصت‌طلبانه، خائنانه و مبتنی بر منافع اقتصادی معرفی می‌کند:

در مصر، اردوغان را متهم می‌کند که اخوان‌المسلمین را پس از بهره‌برداری سیاسی، به بهای اندک فروخته و با امارات و عربستان آشتی کرده.

در لیبی، ترکیه را به بازی دوگانه میان نیروهای انقلابی طرابلس و حفتر و سپس همکاری با حفتر متهم می‌کند.

۴. دخالت در سومالی و حمله به پیکارجویان الشباب


اتهاماتی درباره: استفاده از پهپادهای بیرقدار برای کشتار نمازگزاران در رمضان؛ همکاری با دولت‌های متحد سومالی و حتی پیشنهاد بندرها و فرودگاه‌ها به ترامپ؛ تحکیم نفوذ نیروهای صهیونی-صلیبی از طریق حمایت نیروهای اتیوپی و مصر در سومالی از جمله موارد اتهامی القاعده علیه اردوغان در این بخش می‌باشد.

۵. حضور نظامی ترکیه در منطقه آفریقا


ترکیه به مشارکت در عملیات مزدوران واگنر در کشورهای منطقه ساحل آفریقا (نیجر، مالی، بورکینافاسو) متهم شده عملیات‌هایی که به کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان انجامیده‌است. القاعده در این بخش مدعی است که اردوغان تنها به دنبال سرقت طلا و ثروت مستضعفان در این مناطق است.

۶. فروپاشی «نقاب اسلام‌گرایی» اردوغان


این بیانیه معتقد است که اردوغان با تظاهر به حمایت از غزه و فلسطین سعی در حفظ وجهه اسلامی خود داشته، اما با ارسال غذا، سوخت و امکانات به ارتش اسرائیل ماهیت واقعی او آشکار شده است.

در بخشی از این بیانیه اینگونه آمده است:

او اردوغان است… چگونه می‌توانیم رسوایی‌هایش را فراموش کنیم؟ او متحد نصارای صلیبی، حامی صهیونیست‌های جنایت‌کار، کسی است که مهاجران مجاهد را به طاغوت‌های کشورهایشان تحویل داد تا شکنجه شوند، و رهبران آن‌ها را به متحد صهیونی-صلیبی‌اش یعنی آمریکا سپرد تا در سیاه‌چال‌های گوانتانامو گرفتار شوند.

از الطاف الهی این بود که شرّ متحد صلیبی‌ها در سوریه کاهش یافت، کسی که با تمام توان کوشید مأموریت خود را از طریق توطئه «آستانه» و نتایج آن به انجام برساند. او وارد مذاکرات مخفی و علنی با عمال دولت بعث دمشق شد تا منافع خود را در هر توافق در آینده‌ای تضمین کند، حتی اگر این کار به بهای صدها هزار شهید و میلیون‌ها زخمی و آواره تمام شود. اما خداوند نقشه‌های این خائن را بر باد داد و مستضعفان را از چنگال طاغوت دمشق نجات داد.

اما این خائن باز هم نیت پلیدش را آشکار ساخت؛ رئیس سابق اطلاعاتش را به دمشق فرستاد تا در قامت «فاتح» ظاهر شود و بی‌شرمانه و با افتخار در قصر دمشق بگوید که جاسوس بوده است ـ از بالاترین رده‌های سرویس‌های جاسوسی کفر جهانی ـ و مأموریتش ترور مجاهدان و رهبران القاعده در شام بوده است، گویی آن‌ها بودند که از آن قصر حکومت می‌کردند! این جاسوس فراموش کرده که خون این مجاهدان برای آزادسازی شام ریخته شد، در حالی که او و اربابش علیه جهاد و مجاهدین توطئه می‌کردند.

این توطئه هنوز ادامه دارد؛ ترکیه اخیراً اعلام کرد که مذاکراتش برای جلوگیری از درگیری با اسرائیل در جنوب سوریه «عادی‌سازی» نیست. آری، این عادی‌سازی نیست، بلکه خیانت است.

در جای دیگری از بیانیه آمده:

خداوند اردوغان را با غزه رسوا کرد، حتی نزد هوادارانش؛ آنان در انتخابات اخیر اندکی او را تنبیه کردند، زمانی که چهره واقعی‌اش برایشان آشکار شد. او فقط یک صدای توخالی است که حرف می‌زند، ولی عمل نمی‌کند. او در حالی که جنایات متحدان یهودی و نصرانی‌اش را محکوم می‌کرد، آن‌ها را با غذا، آب، گاز، نفت، لباس و تمام نیازهای ارتش صهیونیستی برای نسل‌کشی در غزه تأمین می‌کرد. و زمانی که رسوا شد، برای توجیه جنایتش سخن گفت، کاش خاموش می‌ماند!

او مدعی شد که به صهیونیست‌ها سلاح نمی‌دهد! اما آیا ارسال غذا، نوشیدنی، گاز، نفت، لباس و همه چیزهایی که ارتش صهیونیستی برای نسل‌کشی استفاده می‌کند، جایز است، ای متحد بنی‌صهیون؟!

از دیگر رسوایی‌هایش، فشار به رهبران حماس در مذاکرات آزادی اسرا و توقف جنگ نسل‌کشی بود. مشاورانش گفتند مجاهدان فلسطین آماده‌اند اگر به آن‌ها اجازه تشکیل دولت در مرزهای ۶۷ داده شود، سلاح خود را بر زمین بگذارند! آیا کسی با ذره‌ای ایمان و صداقت چنین سخنی را، آن‌هم در چنین زمانی، می‌گوید؟! آیا این یاری مجاهدین است که روحیه‌شان را بشکنی و مقاومتشان را تضعیف کنی؟!

از خدا می‌خواهیم که شرّ متحد صلیبی‌ها و متحدانش را از فلسطین دور سازد.

در پایان این بیانیه آمده:

در پایان، به خدا سوگند، ما در افشای یکی از جنایات این متحد صلیبی (اردوغان) و دستگاه اطلاعاتی‌اش تردید داشتیم، جنایتی که دل هر مسلمان زنده را به درد می‌آورد. اما افشای اهل نفاق و جنایت و هشدار دادن نسبت به آن‌ها ـ خصوصاً پس از آن‌که رئیس جاسوسان ترکیه خودش به آن اعتراف کرد ـ واجب شرعی و دینی است.

خدایا شرّ او و دستگاه اطلاعاتی‌اش را از مجاهدان خود دور کن، آنان را نابود ساز، و هیچ‌کدامشان را باقی مگذار.

و در این مقام، بر هر مسلمانی ـ و به‌ویژه هر عالم و داعی ـ واجب است که از این منافق فریب‌کار، متحد صهیونیست‌ها و صلیبی‌ها، برحذر باشد و با فسادش مقابله کند، که دیگر کاسه صبر لبریز شده است.

برای تحلیل این بیانیه موارد ذیل را می‌توان مورد توجه قرار داد:

گذار از «تردید» به «تکفیر سیاسی»:

در بیانیه‌های پیشین، القاعده تلاش می‌کرد بین اردوغان و سایر «مرتدان» تفاوت بگذارد. اکنون این تفکیک کاملاً حذف شده است و اردوغان در ردیف خائنانی چون سیسی و حفتر قرار گرفته است.

جهش در سطح افشاگری:

برای اولین بار القاعده ادعای استخدام فرزندان مجاهدان کشته‌شده برای جاسوسی توسط میت را مطرح می‌کند که نشانه‌ای از تلاشی جدی برای سلب مشروعیت اخلاقی و انسانی ترکیه می‌باشد.

پایان دوران «اسلام‌گرای نفاق‌گو» و آغاز تصویر «سرباز ناتو»:

القاعده می‌کوشد مخاطب را قانع کند که اردوغان از نفاق به دشمن آشکار اسلام تبدیل شده‌است.

تلاش برای گسست کامل از اردوغان در افکار عمومی جهادی‌ها:

این بیانیه با زبانی احساسی و حماسی تلاش می‌کند تا از اردوغان در اذهان اسلام‌گرایان و جهادگرایان اهل سنت به شدت مشروعیت زدایی کند.

در پایان شاید بتوان گفت که بیانیه شماره ۴۳ النفیر نقطه عطفی در موضع‌گیری رسانه‌ای القاعده علیه دولت ترکیه و شخص اردوغان دانست. از این پس شاید شاهد افزایش حملات مستقیم کلامی و چه‌بسا زمینه‌سازی برای اقدامات میدانی یا تحریک علیه منافع ترکیه در مناطق مختلف اهل سنت باشیم.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.

مطالب پیشنهادی