نشست خبری ارتش هند درباره حملات به اهداف نظامی پاکستان

نیروهای مسلح هند روز گذشته ۲۱ اردیبهشت ماه، در جریان یک کنفرانس خبری مشترک در شهر دهلی نو، نتایج عملیات سیندور علیه مواضع پاکستان را بررسی کردند.
هندوها در این نشست با نمایش تصاویر ماهوارهای از وضعیت قبل و بعد از حملات هوایی و موشکی هند به اهداف پاکستانی رونمایی کرده و نتایج حملات خود را نمایش دادند. این مواضع به شرح موارد زیر است:
۱- رادار دفاع هوایی چونیان
۲- رادار پدافند هوایی پسرور
۳- رادار دفاع هوایی عارف والا
۴- پایگاه هوایی نورخان در راولپندی
۵- پایگاه هوایی موشاف در جنوب شهر سرگودها
۶- پایگاه هوایی رحیم یار خان
۷- پایگاه هوایی شهباز در جیکب آباد
۸- پایگاه هوایی سکر
۹- پایگاه هوایی بولاری واقع در مابین شهرهای حیدر آباد و کراچی









ارتش هند این حملات را با استفاده از جنگندههای تهاجمی و موشک های کروز مافوق صوت براهموس و موشک های بالستیک انجام داده است.
حمله موشکی هند به پایگاه نورخان در ۲۰ اردیبهشت ماه رخداد. در نتیجه این حمله، آتش سوزی و انفجار سنگینی رخ داد که به ادعای منابع پاکستانی این موشک به باند سوم فرودگاه اصابت کرده و هیچ تلفاتی نداشته است، اما برخی منابع خارجی انفجار را نتیجه آتش سوزی یک فروند هواپیمای ترابری C-130 نیروی هوایی ارتش پاکستان عنوان کردند.
حمله ارتش هند به پایگاه هوایی شهباز نیز در ۲۰ اردیبهشت ماه انجام شد. تصاویر کاربران محلی تایید می کند که پایگاه هوایی شهباز مورد اصابت دقیق موشک های هندی قرار گرفته و محل استقرار هواگردهای ارتش پاکستان، برج مراقبت یا باند فرودگاه در اثر این حمله آسیب دیدهاند. پایگاه هوایی شهباز از قدیمی ترین پایگاه های نظامی پاکستان در شمال ایالت سند است که محل استقرار جنگندههای اف ۱۶ نیروی هوایی ارتش این کشور میباشد.
حمله ارتش هند به پایگاه هوایی بولاری در ایالت سند نیز پیش از پذیرش آتش بس رخ داد. پایگاه بولاری از مواضع نیروی هوایی ارتش پاکستان در جنوب این کشور و مابین شهرهای حیدر آباد و کراچی واقع شده است.
پاکستان از میزان تلفات و خسارات خود در این حمله جزئیاتی ارائه نکرد اما رسانههای پاکستانی با انتشار تصویری کشته شدن عثمان یوسف، یک فرمانده اسکادران در نیروی هوایی ارتش این کشور را در حمله هند به پایگاه بولاری اعلام کردهاند.
حمله تروریستی به منطقه پهلگام در ایالت کشمیر زمینه ساز درگیری دوباره هند و پاکستان شد. این درگیری به مدت سه روز ادامه داشت و موجب خسارات و تلفات سنگینی برای طرفین شد. پاکستان موفق به انهدام پنج جنگنده و هندوها پایگاه های نظامی پاکستان را با تسلیحات دقیق مورد حمله قرار دادند. این روند نشان می دهد که طولانی شدن جنگ بنفع طرف پاکستانی نبود و هندوها با استفاده از موشک های کروز مافوق صوت غربی و شرقی میتوانستند ضربات سنگبن تری را به مواضع پاکستان وارد کنند.
دیدگاه