حضرت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران، اخیراً در یک سخنرانی، نسبت به مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده ابراز تردید کرد و اظهار داشت که معتقد است این مذاکرات هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت.

امام خامنه‌ای در مراسم سالروز شهدای خدمت و بزرگداشت حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید ایران در تهران، درباره مذاکرات هسته‌ای گفت: «من یک تذکری به طرف مقابل بدهم. طرف آمریکایی که در این مذاکراتِ غیرمستقیم وارد صحبت می‌شوند، گفتگو می‌کنند، سعی کنند یاوه‌گویی نکنند. اینکه بگویند ما به ایران اجازه‌ی غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است. کسی منتظر اجازه‌ی این و آن نیست. جمهوری اسلامی سیاستی دارد، روشی دارد، سیاست خودش را تعقیب می‌کند.» ایشان در بخش‌های دیگری از سخنرانی خود در مورد آینده مذاکرات با ایالات متحده گفت: «حالا هم گمان نمی‌کنم این مذاکرات به نتیجه برسد و نمی‌دانیم چه خواهد شد.»

ویدیو: بخشی از سخنرانی امام خامنه‌ای درباره مذاکرات هسته‌ای

این اظهارات پس از دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا است که اوایل امسال در شهر مسقط، پایتخت و با میانجیگری حکومت این کشور برگزار شد، مطرح شد. در طول این مذاکرات، واشنگتن مصرانه خواستار «توقف کامل» فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران شده و هر سطحی از غنی‌سازی را «خط قرمزی» دانسته که نباید از آن عبور کرد. در مقابل، تهران قاطعانه این موضع را رد کرده و بر تعهد خود به ادامه برنامه غنی‌سازی صرف نظر از پیشرفت یا نتایج مذاکرات تأکید کرده است. مقامات ایرانی بارها بر ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود تأکید کرده‌اند، ادعایی که در بازرسی‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تأیید شده است. علاوه بر این، این موضع با فتوایی از رهبر انقلاب اسلامی که قاطعانه توسعه سلاح‌های هسته‌ای را ممنوع می‌کند، تقویت می‌شود.

جمهوری اسلامی نیز تأکید می‌کند که هرگونه مذاکره‌ای باید در اولویت لغو آنچه که تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران می‌نامد، قرار گیرد، تحریم‌هایی که تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد و روابط بین‌المللی ایران داشته‌اند. علاوه بر این، تهران اصرار دارد که مذاکرات نباید به قابلیت‌های دفاعی‌اش لطمه بزند و معتقد است که امنیت ملی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید مستقل از گفتمان هسته‌ای باقی بماند.

چرا مذاکره با آمریکا بی نتیجه است؟

پس از عقب نشینی آمریکا از جبهه یمن و رفع ممنوعیت کشتی های آمریکایی از دریای سرخ که با مساعدت ایران انجام گرفت. آمریکایی ها در اظهارات متعددی از لزوم برقراری آتش بس در غزه سخن گفتند. این موضوع با استقبال مقاومت فلسطین مواجه شد و عیدان الکساندر، اسیر آمریکایی-اسرائیلی نیز به نشانه حسن نیت از طرف حماس آزاد شد. اما آمریکایی ها در اعمال فشار به اسرائیل کوتاهی و یا خدعه کردند و پیشنهاد مضحکی مبنی بر آتش بس ۴۵-۶۰ روزه در ازای آزادی ده اسیر اسرائیلی را مطرح کردند‌!

پیشنهاد ویتکاف در مذاکرات قطر توسط حماس رد شده و هیئت اسرائیلی به فلسطین اشغالی بازگشته است. یمنی ها هم برای بندر حیفا قرار محاصره صادر کردند. شرایط برای برگزاری جلسه بعدی مذاکره غیرمستقیم عراقچی و ویتکاف نیز فراهم نیست و احتمالا جلسه هفته آتی نیز با توجه به اصرار آمریکایی ها برای توقف غنی سازی در ایران بی نتیجه خواهد بود.

مذاکره برای آمریکایی ها مانند ابزاری است که بتوانند طرف مقابل خود را تضعیف و یا متوقف کنند. آنها هیچ ابزار موثر دیگری جز تحریم و جنگ روانی ندارند و متأسفانه عوامل بی کفایت، ناآگاه و یا خائن در دولت ایران در برابر اندک فشاری به سرعت نور سست می شوند و افزایش قیمت ارز و… را در مناسبات حکمرانی کشور اعمال می کنند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. وافن اس اس سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۳

    خدا رو شکر
    سالهاست که حداقل خیالم راحته که مسئولین اساسی مملکتمون کسانی هستند که گول حیله های کثیف و پلید غرب رو نمی خورند
    اون از جواب محکم آقای عراقچی و این هم از جواب دندان شکن رهبر واقعا فرزانه ی ایران و انقلاب
    حیف که مردم تاریخ نمی خونن و نمی دونند که در چه برحه ی طلایی و رو به رشد از تاریخ ایران هستیم و فقط بلدند انتقاد های الکی کنند، حیف

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.