حمله شدید تحریک طالبان پاکستان علیه عربستان سعودی

پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۸
https://iswnews.com/?p=134432

محمد خراسانی سخنگوی تحریک طالبان پاکستان چندی پیش طی بیانیه‌ای شدیدا به عربستان سعودی حمله کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی – خبری «تحولات جهان اسلام» محمد خراسانی در بیانیه‌ای تحت عنوان «موضع تحریک طالبان پاکستان در مورد حمله اسرائیل به ناوگان صمود» با اشاره تلویحی به توافقنامه اخیر امنیتی بین عربستان سعودی و پاکستان اظهار داشت:

کسانی که غرق در شادی «توافقنامه دفاعی پاکستان و اعراب» هستند، باید بدانند که چنین توافقاتی نه برای کنترل اسرائیل، بلکه برای محافظت از اهداف بیگانگان و کسب دلار منعقد شده است. هدف از این توافقات نه محافظت از اماکن مقدس است و نه محافظت از مسلمانان! زیرا این دولت‌ها طرفدار اسرائیل هستند و روابط پنهانی با اسرائیل دارند و با سفرهای پنهانی، همدردی خود را با آنها ابراز کرده‌اند.

در جای دیگری از این بیانیه سکوت در برابر حمله به کاروان صمود مورد انتقاد قرار گرفته‌است. خراسانی اضافه می‌کند: حاکمان مسلمان طرفدار اسرائیل، فعالان حقوق بشر و رسانه‌های پاکستانی در برابر این ظلم و ستم مداوم صهیونیستی، سکوت اختیار کرده‌اند.

لازم به ذکر است که عربستان سعودی و دولت پاکستان در شهریورماه جاری (سپتامبر) یک توافقنامه امنیتی با یکدیگر منعقد کردند.

توافقنامه دفاعی متقابل استراتژیک  SMDA، که توسط نخست‌وزیر پاکستان، محمد شهباز شریف و ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان در ریاض به امضا رسید، در بیانیه مشترک وزارت خارجه پاکستان و آژانس خبری عربستان (SPA) به عنوان “گامی تاریخی برای تقویت امنیت مشترک” توصیف شده است. این پیمان، که در حضور مقامات ارشد نظامی مانند وزیر دفاع عربستان (خالد بن سلمان) و فرمانده ارتش پاکستان (ژنرال عاصم منیر) امضا گردید، بنا بر گفته دو طرف بر پایه شراکت برادرانه اسلامی و منافع استراتژیک مشترک بنا شده. اما به نظر تحلیلگران این توافق فراتر از شعارها، و در بندهای عملی خود، چارچوبی محکم برای همکاری دفاعی فراهم می‌کند.

این توافقنامه در حالی موجب خشم تحریک طالبان پاکستان شده که به نظر نمی‌رسد مبارزه با تروریسم را در اولویت خود جای داده باشد.

شبکه الجزیره در گزارشی پیرامون این توافقنامه اظهار داشت: اتحاد جدید را نمی‌توان صرفاً در چارچوب همکاری‌های دوجانبه بررسی کرد، بلکه می‌توان آن را در چشم‌انداز وسیع‌تری از تغییر موضع استراتژیک در نظر گرفت، جایی که بازدارندگی هسته‌ای، توازن قدرت در جنوب آسیا و حضور رو به رشد چین از طریق متحدانش با هم تلاقی می‌کنند.

الجزیره افزود: این اتحاد را نمی‌توان به عنوان یک توافق دوجانبه زودگذر در نظر گرفت، بلکه می‌توان آن را بخشی از تاریخ طولانی روابط در هم تنیده بین دو کشور دانست که شاهد دوره‌هایی از نزدیکی، سردی روابط و تنش بوده‌اند. اتحاد جدید نشان دهنده آگاهی هر دو طرف از تغییر توازن قدرت جهانی و ظهور بازیگران جدید مانند چین است که نیاز به مشارکت‌های استراتژیک گسترده‌تر و فراتر از حد معمول را تقویت می‌کند. این توافق، دری را برای همکاری گسترده‌تر در زمینه‌های آموزش، تسلیحات و صنایع دفاعی می‌گشاید. این توافق توانایی دو کشور را برای مقابله با چالش‌های امنیتی افزایش می‌دهد و پیامی به قدرت‌های منطقه‌ای و ایالات متحده می‌فرستد که عربستان سعودی گزینه‌های خاص خود را دارد.

تحریک طالبان پاکستان در حالی خشم خود را نسبت به این توافقنامه اظهار می‌دارد که عملیاتی که چند ماه گذشته تحت عنوان «الخندق» شروع کرده، از نظر کمی و کیفی مناطق شمال غرب پاکستان و حتی بخش‌هایی از بلوچستان پاکستان را به آتش کشیده‌است و احتمالا این توافقنامه را مانع گسترش عملیات‌های خود تلقی می‌کند.

گفتنی است که تحریک طالبان پاکستان در یکی از آخرین عملیات‌های خود در ۸ مهر ۱۴۰۴ یک خودروی بمب‌گذاری‌شده را که توسط یک عامل انتحاری هدایت می‌شد در مقر فرماندهی نیروهای مرزی در شهر کویته منفجر کرد. پس از این انفجار، پنج عنصر انغماسی دیگر وارد پایگاه شده و بر اساس گزارش تحریک طالبان پاکستان درگیری آنها با نیروهای مرزی چند ساعته ادامه یافت. این در حالی است که رسانه‌های دولتی از کشته شدن عناصر تحریک در همان چند دقیقه نخست درگیری خبر داده‌بود.

عمر مدیا بازوی رسانه‌ای تحریک طالبان پاکستان مدعی است که در این عملیات بیش از ۴۰ نفر از عناصر امنیتی پاکستان کشته و ده‌ها تن زخمی شدند اما خبرهای رسمی از کشته شدن ۹ نفر و زخمی شدن نزدیک به ۳۰ نفر سخن می گویند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.