تحولات عراق، ۲۵ مهر ۱۴۰۴

جمعه ۲۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷
https://iswnews.com/?p=134754

نیروهای سازمان حشد الشعبی، عملیاتی را با هدف تامین امنیت کشاورزان و مقابله با حملات پراکنده عناصر گروه تروریستی داعش در منطقه القیاره واقع در استان نینوا آغاز کردند. این عملیات به‌صورت شبانه‌روزی جریان دارد.

۱- بغداد:
– در ۱۳ مهر ماه، صباح النعمان، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق تاکید کرد که محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق اهتمام زیادی برای سیستم امنیتی و توسعه توان تسلیحاتی نیروهای مسلح عراق قائل است. النعمان تصریح کرد که طی دوره گذشته، نیروهای امنیتی به سلاح‌های بسیار پیشرفته مجهز شدند و امرو شاهد اهتمام فرماندهان امنیتی و فرمانده کل به سیستم پدافند هوایی و توسعه آن هستیم.
– در ۲۱ مهر ماه، قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق با جاش هریس، کاردار سفارت ایالات متحده آمریکا در بغداد دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار دو طرف بر اهمیت گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های امنیتی و سیاسی و تداوم گفتگوهای راهبردی میان بغداد و واشنگتن تأکید کردند.
– در ۱۷ مهر ماه، محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در نشست دوره‌ای شورای وزارتی امنیت ملی که با حضور فرماندهان ارشد نظامی و امنیتی برگزار شد، بر ضرورت حفظ ثبات داخلی و برگزاری انتخابات پارلمانی آینده در فضایی امن و شفاف تأکید کرد. در ادامه، اعضای شورا پرونده قراردادهای تسلیحاتی با ایتالیا و گزارش ارزیابی ملی خطرات تأمین مالی تروریسم را نیز بررسی کرده و از تقدیر نهادهای بین‌المللی از تلاش‌های عراق در مبارزه با تروریسم استقبال کردند.
– در ۲۳ مهر ماه، صفاء المشهدانی، عضو شورای استانی بغداد و نامزد انتخابات آتی مجلس نمایندگان این کشور در شهر طارمیه در شمال بغداد به دست افراد ناشناس ترور شد.

۲- کرکوک:
عبدالامیر الشمری، وزیر کشور عراق در جریان سفر به کرکوک، طی نشست خبری اظهار داشت که کرکوک امروز از ثبات امنیتی قابل توجهی برخوردار است؛ کاهش چشمگیر جرائم جنایی و فعالیت‌های تروریستی، نتیجه تلاش‌های شبانه‌روزی نیروهای انتظامی و همکاری نزدیک میان دولت محلی و فرماندهی پلیس استان است.

۳- نینوا:
در ۲۴ مهر ماه، نیروهای نیروهای سازمان حشد الشعبی، عملیاتی را با هدف تامین امنیت کشاورزان و مقابله با حملات پراکنده عناصر گروه تروریستی داعش در منطقه القیاره واقع در استان نینوا آغاز کردند. این عملیات به‌صورت شبانه‌روزی جریان دارد.

۴- در ۱۲ مهر ماه، وزارت مهاجرت و آوارگان عراق بازگرداندن آخرین کاروان خانواده‌های عراقی وابسته به داعش از کمپ الهول را متوقف کرد، به این دلیل که به علت ازدحام شدید در کمپ الجدعه در استان نینوا، امکان اسکان آنها در حال حاضر وجود ندارد. همزمان با این اقدام، قطری السمرمد کارشناس امنیتی عراق گفت: آمریکا در حال اعمال فشار بر برخی نهادهای دولتی عراق است تا طرح انتقال خانواده‌های داعشی از اردوگاه الهول سوریه به اردوگاه الجدعه عراق و سپس بازگشت آنها به مناطق اصلی‌شان را اجرا کنند. هدف این پروژه آمریکایی، انتقال تهدید تروریسم از سوریه به عراق از طریق اردوگاه الهول است.

۵- مسئولان عراقی در بغداد تاکید کردند که دولت عراق با درخواست‌ها برای بازگشایی گذرگاه ربیعه میان استان نینوا و حسکه در سوریه معروف به گذرگاه یعروبیه مخالفت کرد. دلیل مخالفت بغداد، تداوم کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) بر مناطق شمال شرقی سوریه اعلام شده است. عراق اصرار دارد که در پرونده گذرگاه‌ها و مسائل مرزی تنها با دولت سوریه تعامل کند.

۶- مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در آستانه انتخابات پارلمانی عراق، بار دیگر بدون توجه به اهمیت این انتخابات و دعوت رهبران سیاسی این کشور به مشارکت گسترده و موثر در آن، صف‌آرایی خود در برابر طبقه سیاسی حاکم بر عراق را تشدید و با صدور فرمانی، ۷۸ نامزد منتسب به جریان خود را که با ائتلاف‌های دیگر متحد شده‌اند، تحریم کرد.

۷- در ۱۰ مهر ماه، علی ساعدی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، در گفت‌وگویی تلویزیونی گفت: نیروهای نظامی عراق از نظر زمینی بسیار قوی هستند، اما کشور ما آسمان خود را در کنترل ندارد و دچار ضعف و کمبود در سامانه دفاع هوایی است. ساختار تسلیحاتی عراق بیشتر جنبه سیاسی دارد تا نظامی و امنیتی. ساعدی درباره جنگنده‌های اف-۱۶ عراق نیز گفت: «این جنگنده‌ها با مشکلات جدی روبه‌رو هستند. اگر یک جنگنده آمریکایی در کنار آن‌ها نباشد و اهداف را مشخص نکند، خلبانان عراقی هرگز نمی‌توانند هدف را بزنند. بدون کمک آمریکا، اف-۱۶‌های عراق تنها تکه‌ای آهن هستند و هیچ کاربردی ندارند.»

۸- در ۱۴ مهر ماه، سید عمار حکیم، رهبر جریان ملی حکمت عراق با محمدکاظم آل صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق دیدار و گفتگو کرد. دو طرف در این دیدار راه‌های تقویت روابط دوجانبه میان عراق و ایران به گونه‌ای که به تحقق منافع دو کشور و ملت‌های آنها منجر و موجب تعمیق روابط و همکاری‌های اسلامی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی شود را بررسی کردند.

۹- در ۱۵ مهر ماه، فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق در یک مصاحبه بیان داشت: حدود ۸۵ کشور در ائتلاف وجود دارند و عراق با شماری زیادی از این کشورها روابط قوی و مهمی در زمینه‌های مختلف از جمله حوزه امنیتی و نظامی دارد. در حال حاضر مذاکراتی برای تقویت همکاری با فرانسه، بریتانیا، هلند، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی و نیز امریکا در جریان است. این روابط با دستیابی به تفاهمات امنیتی و نظامی چه در غالب یادداشت‌های تفاهم و چه در غالب توافقنامه‌ها، به روابط دوجانبه تغییر خواهد یافت. نیروهای ائتلاف بین‌المللی به درخواست دولت برای مبارزه با داعش به عراق آمدند و نیروهای اشغالگر نیستند.

۱۰- در ۱۶ مهر ماه، قباد طالبانی، معاون نخست‌وزیر اقلیم کردستان اعلام کرد که ریشه‌ی اصلی مشکلات میان اربیل و بغداد در اجرا نشدن قانون اساسی نهفته است و تأکید کرد: «نباید اقلیم کردستان تا این اندازه در بلاتکلیفی و سردرگمیِ پرداخت حقوق کارمندان بماند. عمق استراتژیک اقلیم کردستان در بغداد است و محل دستیابی به حقوق قانونی مردم کردستان نیز آنجاست. مسئله حقوق و مشکلات مالی با بغداد، مردم اقلیم را خسته کرده است، اما بغداد همان جایی است که می‌توانیم برای دستیابی به حقوق خود تلاش کنیم. بنابراین باید در بغداد برای احقاق حقوقمان مبارزه کنیم.

۱۱- در ۱۹ مهر ماه، عبدالامیر الشمری، وزیر کشور عراق و گونار استرومر وزیر دادگستری سوئد، در استکهلم، یادداشت تفاهم امنیتی جامع امضا کردند. هدف از امضای این یادداشت تفاهم، تقویت همکاری دوجانبه میان عراق و سوئد در زمینه اجرای قانون و مبارزه با جرایم فرامرزی سازمان ‌یافته است. در این دیدار که در چارچوب سفر الشمری به سوئد انجام شده است، درباره راه‌های توسعه روابط امنیتی میان دو کشور و هماهنگی مشترک در تعدادی از پرونده‌های دارای اهمیت متقابل از جمله مبارزه با قاچاق مواد مخدر، جرایم مالی و پول‌شویی، قاچاق سلاح و مواد منفجره، امنیت سایبری، آموزش، و تبادل اطلاعات و تجربه‌ها رایزنی صورت گرفت.

۱۲- در ۲۰ مهر ماه، باسم العوادی، سخنگوی دولت عراق، در بیانیه‌ای رسمی، از تصمیم آمریکا مبنی بر اعمال تحریم علیه شرکت «المهندس»، به‌همراه چند شهروند این کشور ابراز تأسف کرد.

۱۳- در ۲۰ مهر ماه، بافل طالبانی، رئیس اتحادیه میهنی کردستان با محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق دیدار کرد. بافل جلال طالبانی در این دیدار از نخست‌وزیر عراق خواست روند ارسال حقوق کارمندان اقلیم کردستان تسریع شود تا زمان پرداخت حقوق در اقلیم کردستان با دولت فدرال عراق هم‌زمان گردد. دو طرف همچنین درباره انتخابات پیش‌ِ روی مجلس نمایندگان عراق گفت‌وگو کردند و بر برگزاری انتخاباتی سالم، شفاف و به‌دور از تخلف تأکید نمودند.

۱۴- خمیس خنجر، رئیس ائتلاف السیاده در واکنش به ترور صفا المشهدانی، یکی از نامزدهای این ائتلاف برای انتخابات دور ششم مجلس نمایندگان عراق گفت: در برابر ریختن خون صفا المشهدانی، ساکت نمی‌مانیم و به تلاش برای تثبیت عدالت و جمع‌آوری سلاح‌های بدون مجوز ادامه می‌دهیم.

۱۵- محمود المشهدانی، رئیس مجلس نمایندگان عراقُ کشته شدن نامزد السیاده را «حمله تروریستی بزدلانه» توصیف کرد. او همچنین از جهات مربوطه در دولت عراق خواست که «ترور» نامزد السیاده را پیگیری و عاملان آن را بازخواست کنند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.

مطالب پیشنهادی