تحولات سوریه، ۲۷ آبان ۱۴۰۴

سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳
https://iswnews.com/?p=135714

منطقه صحنایا در ریف دمشق به دلیل تعرض تعدادی از عشایر اهل استان دیرالزور به یک دختر مسیحی، شاهد درگیری مسلحانه بوده است. در نتیجه این درگیری، یک جوان سوری زخمی شد. نیروهای امنیتی حکومت الجولانی پس از استقرار گسترده در منطقه، عملیاتی با هدف بازداشت چند جوان مسیحی آغاز کردند.

۱- حلب:
در ۵ آبان ماه، وزارت دفاع سوریه اعلام کرد که دو سرباز ارتش سوریه در پی تیراندازی افراد مسلح ناشناس در نزدیکی شهر الباب در شرق استان حلب کشته شدند. در بیانیه وزارت دفاع سوریه آمده است که مقامات ذی‌صلاح تحقیقات خود را برای شناسایی عاملان این حمله آغاز کرده‌اند.

۲- حماه:
در ۲۴ آبان ماه، نیروهای امنیت داخلی حکومت الجولانی، سرتیپ بازنشسته حمزه محمد الیاسین، از فرماندهان پیشین نیروی هوایی حکومت بشار اسد را در استان حماه بازداشت کردند.

۳- درعا:
تانک‌های ارتش رژیم صهیونیستی، مناطق اطراف روستای کویا در منطقه حوض یرموک واقع در حومه غربی استان درعا را با استفاده از سه گلوله مورد هدف قرار دادند. این حمله تلفات جانی یا خسارات مادی در پی نداشته است. هم‌زمان با شلیک تانک‌ها، پهپادهای شناسایی ارتش اسرائیل نیز بر فراز منطقه مشاهده شدند.

۴- دیرالزور:
– گزارش منتشر شده توسط منابع نزدیک به حکومت الجولانی نشان می‌دهد که بیش از ۴۵۰۰ تن از افسران و عناصر دولت بشار اسد به صفوف نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) پیوسته‌اند. این موضوع، نه‌ تنها موازنهٔ نظامی و امنیتی سوریه را دگرگون کرده، بلکه آیندهٔ روند ادغام SDF در ساختار دولت جدید سوریه را با پیچیدگی‌های جدیدی روبه‌رو کرده است. تعدادی قابل توجهی از این نیروها در پایگاه‌های العمر و کونکو مستقر شده‌اند.
– در ۱۳ آبان ماه، مرکز رسانه‌ای نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) اعلام کرد که یکی از ایست‌های بازرسی این نیروها در شهر ابوحمام در شرق استان دیرالزور هدف حمله مسلحانه قرار گرفت اما عناصر مسلح ناشناس (احتمالا عوامل گروه تروریستی داعش) پیش از دستیابی به هدف خود عقب‌نشینی کرده‌اند.
– در ۱۲ آبان ماه، افراد مسلح ناشناس با پرتاب نارنجک، یکی از مقرهای لشکر ۸۶ ارتش سوریه در نزدیکی مدرسه المعری در شهر البوکمال را مورد حمله قرار دادند. در این حمله، سه تن از نظامیان سوری زخمی شدند.

۵- رقه:
در ۲۵ آبان ماه، مرکز رسانه‌ای نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) اعلام کرد حملات ترکیبی نیروهای وابسته به حکومت الجولانی در شرق رقه توسط نیروهای SDF دفع شده است. این حملات در محور “غانم العلی” در حومه شرقی رقه رخ داد و نیروهای الجولانی در این حملات، از پهپادهای انتحاری و تسلیحات سنگین استفاده نمودند.

۶- حسکه:
– در ۲۳ آبان ماه، تلاش جمعی تعدادی از زندانیان گروه تروریستی داعش برای فرار از زندان الصناعه در حسکه ناکام ماند. این زندان که از مهم‌ترین مراکز بازداشت عناصر داعش در شمال‌شرق سوریه به شمار می‌رود، شاهد عملیاتی بود که به‌سرعت با دخالت نیروهای دموکراتیک سوریه و پشتیبانی هوایی ائتلاف آمریکایی خنثی شد.
– در ۱۷ آبان ماه، نیروهای دموکراتیک سوریه با پشتیبانی ائتلاف آمریکایی، عملیاتی هدفمند را در داخل اردوگاه الهول واقع در استان حسکه اجرا کرده‌اند که به بازداشت یکی از فرماندهان ارشد گروه تروریستی داعش منجر شد. فرد بازداشت‌شده با نام “بها مسیری” ملقب به “ابی عبد الرحمن” و دارای تابعیت عراقی است.

۷- دمشق:
– در ۲۳ آبان ماه، دو فروند راکت کاتیوشا به محله المزه دمشق اصابت کرد. در نتیجه این حمله، یک زن زخمی شد.
– سفارت ایالات متحده در دمشق اعلام کرد که دولت سوریه به طور رسمی به ائتلاف آمریکایی (ائتلاف مبارزه با داعش) پیوسته است؛ اقدامی که دیپلمات‌های آمریکایی آن را لحظه‌ای تعیین‌کننده در تاریخ سوریه و در نبرد جهانی علیه تروریسم توصیف کرده‌اند. در بیانیه‌ای که توسط سفارت آمریکا در دمشق منتشر شد، نمایندگان این سفارتخانه تأیید کردند که سوریه به عنوان نودمین عضو به ائتلاف آمریکایی پیوسته است.
– در ۲۶ آبان ماه، منطقه صحنایا در ریف دمشق به دلیل تعرض تعدادی از عشایر اهل استان دیرالزور به یک دختر مسیحی، شاهد درگیری مسلحانه بوده است. در نتیجه این درگیری، یک جوان سوری زخمی شد. نیروهای امنیتی حکومت الجولانی پس از استقرار گسترده در منطقه، عملیاتی با هدف بازداشت چند جوان مسیحی آغاز کردند.

۸- طرطوس:
– در ۲۳ آبان ماه، وزارت کشور سوریه اعلام کرد که در پی عملیات امنیتی دقیق نیروهای امنیت داخلی استان طرطوس در منطقه الشیخ بدر، یک گروه مسلح وابسته به دولت سابق سوریه شناسایی و اعضای آن بازداشت شدند. در جریان این عملیات، عبدالغنی قصاب (که به‌عنوان فرمانده این گروه معرفی شده) همراه با چند عضو اصلی از جمله دو فرزندش دستگیر شد.

۹- رسانه‌های عبری اعلام کردند که نگرانی‌ها در محافل سیاسی و نظامی تل‌آویو درباره احتمال اعمال فشار از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای عقب‌نشینی از مناطقی در جنوب سوریه رو به افزایش است؛ مناطقی که موقعیت راهبردی آن برای رصد تحرکات نظامی در مرزهای شمالی اسرائیل حیاتی قلمداد می‌شود.

۱۰- فرماندهی ارتش آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) طی بیانیه‌ای، با اشاره به تشدید حملات علیه هسته‌های باقی‌مانده داعش در سوریه، اعلام کرد که بیش از ۲۲ عملیات با همکاری گروه‌های محلی در ماه گذشته میلادی انجام داده است.

۱۱- در ۱۸ آبان ماه، وزارت کشور سوریه به همراه سازمان اطلاعات این کشور، سلسله‌ای از عملیات‌های امنیتی هماهنگ را در چندین استان کشور از جمله ادلب، حلب، حمص، حماه و ریف دمشق به اجرا گذاشت. در جریان این عملیات‌ها، تعدادی از اعضای فعال و پنهان این گروه دستگیر شده و چندین مقر و انبار تسلیحاتی نیز منهدم گردید. همچنین مقادیر قابل توجهی مواد منفجره، تجهیزات ارتباطی و اسناد مرتبط با فعالیت‌های تروریستی در محل بازداشت افراد کشف شده است.

۱۲- در ۱۹ آبان ماه، ابومحمد الجولانی (احمد الشرع)، رئیس جمهور موقت سوریه در کاخ سفید با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد. در این دیدار، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه سوریه و توماس باراک، فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه حضور داشتند.

۱۳- نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، فهرستی از فرماندهان نظامی خود را برای ادغام در ارتش سوریه و یگان‌های ویژه آن، به ائتلاف آمریکایی تحویل داده‌اند. این فهرست شامل حدود ۷۰ فرمانده است که همگی در نبرد علیه گروه داعش مشارکت داشته‌اند. فهرست یادشده، فرماندهان سه لشکر نظامی را دربر می‌گیرد که قرار است در ارتش سوریه ادغام شوند: یکی در منطقه جزیره (استان حسکه)، دیگری در منطقه فرات (استان رقه) و سومی در دیرالزور.

۱۴- زکی آق تورک، سخنگوی وزارت دفاع ترکیه در یک نشست خبری در پایتخت این کشور اعلام کرد که نیروهای مسلح ترکیه به اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با همه‌ی تهدیدات علیه امنیت ملی ادامه خواهند داد. او این سخنان را پس از تصویب پارلمان ترکیه برای تمدید سه‌ساله مأموریت نیروهای نظامی آنکارا در سوریه و عراق مطرح کرد.

۱۵- دولت لبنان پس از سال‌ها وقفه در روابط رسمی با دمشق، هنری قسطون را به عنوان سفیر جدید این کشور در سوریه منصوب کرد. قسطون از دیپلمات‌های باسابقه وزارت امور خارجه لبنان است که پیش‌تر در کشورهای لیبریا و مالی فعالیت کرده بود. او در ژوئن گذشته استوارنامه خود را به مقامات سوری تقدیم کرد و رسماً کار خود را در دمشق آغاز نمود.

۱۶- روند احداث یک پایگاه نظامی جدید توسط نیروهای ائتلاف آمریکایی در نزدیکی جاده بین‌المللی بغداد–دمشق و خارج از محدوده ۵۵ کیلومتری منطقه التنف آغاز شده است. گفته می‌شود عملیات ساخت این پایگاه با هماهنگی وزارت کشور سوریه در حال انجام است و هدف از احداث آن، آموزش نیروهای تازه‌ملحق‌شده و افزایش توان عملیاتی یگان‌های محلی سوری اعلام شده است.

برای مشاهده در اندازه اصلی کلیک کنید
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.