آیلپ چیست؟

یکشنبه 19 آبان 1398 - 22:43
https://iswnews.com/?p=23368

آیلپ (IYLEP- Iraqi Young Leaders Exchange Program)، یک برنامه آموزشی مختص نوجوانان عراقی است که توسط سفارت ایالات متحده در بغداد و دفتر فرهنگی وزارت امور خارجه ایالات متحده طراحی می‌شود.

شروع هر برنامه پس از ثبت نام متقاضیان و بررسی شرایط هر یک از آنان، با سفر چهار هفته‌ای به آمریکا در ماه‌های ژوئیه و آگوست آغاز می‌شود.

بازوی اجرایی این برنامه سازمان یادگیری جهانی (world Learning) است که در مسئولیت حفظ ارتباط با اعضای شرکت‌کننده در هر دوره و برگزاری برنامه‌های مختلف در طول سال با هدف تثبیت و شبکه‌سازی اعضا را بر عهده دارد.

از زمان آغاز به کار برنامه آیلپ در سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۵۰۰ نوجوان عراقی تحت آموزش و تربیت این برنامه قرار گرفته‌اند. تمرکز اصلی این برنامه بر آموزش دانش آموزان دبیرستانی ۱۵ تا ۱۷ سال عنوان شده است. در طول سفر چهار هفته‌ای به آمریکا نیز عمده آموزش‌ها توسط مربیان عراقی انجام می‌گیرد که خود پیش از این، آموزش‌های لازم را دیده‌اند.

بر اساس آماری که از شرکت‌کنندگان دوره سال ۲۰۱۸ وجود دارد، ۶۰ درصد آنان دانش آموزان دختر و حدود ۵۰ درصد آنان از استان‌های شیعه نشین عراق بوده‌اند. حضور و مشارکت در این برنامه هیچ هزینه‌ای برای دانش آموزان متقاضی ندارد و همه هزینه‌ها از جمله سفر چهار هفته‌ای توسط وزارت امور خارجه آمریکا تأمین می‌شود.


امکان حضور دانش آموزان از همه استان‌های عراق در این برنامه فراهم است. همچنین در طول سفر چهار هفته‌ای به آمریکا، دانش آموزان منتخب آمریکایی نیز در فعالیت‌های برنامه با دانش آموزان عراقی مشارکت می‌کنند. معمولاً شش ماه بعد از پایان هر سفر نیز نشست مشترکی در اربیل عراق برگزار می‌شود که در آن همه شرکت‌کنندگان گرد هم جمع می‌شوند.

از جمله اهداف اصلی این برنامه که از سوی وزارت امور خارجه آمریکا بیان شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
تقویت تفاهم متقابل بین مردم ایالات متحده و مردم عراق، آموزش و تقویت مشارکت‌های مدنی به جوانان عراقی، آشنایی شرکت‌کنندگان با حقوق شهروندی و مسئولیت‌های اجتماعی، تقویت مهارت‌های رهبری جوانان عراقی، تربیت کادر دارای احساس مسئولیت از جوانان عراقی.

همچنین در توضیح اهداف دوره چهار هفته‌ای در آمریکا، آمده که در این مدت آشناساختن نوجوانان عراقی با فرهنگ زندگی آمریکایی، آگاهی از موضوعات به روز جهان و تقویت برقراری ارتباط بین جوانان از جنسیت، قومیت و مذاهب مختلف هدف گذاری شده است. این هدف از طریق برنامه‌های مانند بازدیدهای میدانی از موسسات و انجمن‌های مختلف، کلاس‌های آموزشی، گفت و گو با فعالان اجتماعی و… انجام می‌گیرد.

عمده جوانانی که در این برنامه شرکت می‌کنند در فضای مجازی شروع به فعالیت گسترده می‌کنند. فعالیت آنان نیز عمدتاً حول موضوعات اجتماعی و تحولات روز عراق انجام می‌گیرد. به عنوان نمونه یکی از کسانیکه در این برنامه حضور داشتند در بصره شبکه‌ای از داوطلبان را برای کمک به پناهندگان و آوارگان این استان ایجاد کرده‌اند. اعضای این شبکه برای بیش از ۳۰۰ خانواده پول، لباس، غذا و دارو تهیه می‌کنند این گروه با داشتن بیش از چهار هزار دنبال کننده در فیسبوک، حضور موثری در رسانه‌های اجتماعی دارد.


روان سالم، یکی از صدها جوان عراقی است که پس از شرکت در این دوره تبدیل به یک فعالان فضای مجازی عراق شده که اقدام به جهت‌دهی و ایفای نقش مهم در اعتراضات اخیر عراق کرده است.


این برنامه در بخشی از برنامه‌ها و طرح‌های دیگر مانند “رهبران جوان جهانی” (Young Global Leaders) و برنامه “Digital Young Leaders Exchange Program” است که هر کدام دارای بر روی بخشی از اهداف تمرکز بیشتری دارند.


یادداشت: ازرقی

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. میثم دوشنبه, ۲۰ آبان, ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۳

    ملی فعالیت رسانه ای و فرهنگی و حتی اقتصادی هدفمند در عراق واقعا خالیه

    پاسخ
  2. ناشناس دوشنبه, ۲۰ آبان, ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۷

    کار فرهنگی نکنی، جوان ها را می دزدند

    پاسخ
  3. ناشناس شنبه, ۱۴ دی, ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۴

    آقایان
    علما اعظام کربلایی معلا ونجف اشرف محل فتوای تحریم این برنامه آموزشی سخت خالیست.

    پاسخ
  4. ناشناس جمعه, ۲۵ بهمن, ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۸

    ظاهرش هدف مثبت توسعه گرانه ولی باطنش هدف سلطه گرانه داره. حساب کن سفر هر کدام از این افراد ۱۰ هزار دلار خرج داشته باشه، که نداره، ۲۵۰۰ نفر (طی ۱۲ سال) میشه ۲۵ میلیون دلار. گذشته از نقش خیلی از این جوانها در کوتاه مدت در جهت همراهی با برنامه های منطقه ای آمریکا (مثلا از طریق فعالیتشون در شبکه های اجتماعی که آموزشش رو هم می گیرند)، در صد معینی از این افراد در دراز مدت بعد از جا گرفتن در مناسب عراق تسهیل کننده برنامه ها و قرادادهای آمریکا خواهند بود. برای کسب قراداد هایی مانند قراداد برق ( https://www.reuters.com/article/us-iraq-power/ge-poised-for-significant-power-orders-in-iraq-after-u-s-push-sources-idUSKCN1TF24I ) با تخمین ارزش ۱۴ میلیارد دلار، ۵۶۰ براربر اون ۲۵ میلیون، آمریکا تشنه وجود افرادی از داخله که کا ر رو برغم رقیبان راه بیندازند. در بسیاری زمینه های دیگر مانند نفتی و نظامی و زیر ساختی با ارزش مالی صدها و صدها میلیارد دلار، افراد دل یا سر سپرده به آمریکا میتونن برای آمریکا در آینده نقش برجسته ایفا کنند، قرادادهایی که ویژگیشون با آمریکا نه بده بستون بازاری خدا بده برکته بلکه سلطه گرانه و با عواقب پر هزینه برای کشوره. درصد شاید کوچکی از اون ۲۵۰۰ نفر این نقش رو ایفا کنه، ولی همین درصد برای برنامه ریز سلطه جو کافیه. از این فعالیتهای بظاهر مثبت و “مجانی” در خیلی عرصه های دیگر هم مانند رسانه ها و “حقوق بشر” و غیره در گذشته داشته و هنوز هم فعالانه دارند و باید در موردش آگاه بود و مثلا خوب کند و کاو کرد محتوای برنامه یک ماهه این جوانها دقیقا چیه.

    پاسخ
    1. مجتبی دوشنبه, ۱۱ فروردین, ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۱

      ۲۰ سال دیگه میزنیم تو سرمون که چرا ما این کارا رو نکردیم

  5. بومرنگ پنجشنبه, ۲۲ اسفند, ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۵

    ابوقریب و گوانتانامو بردن و کشتن مردم بیگناه عراق رو بعنوان فرهنگت نمایش دادی ، نه فقط توی عراق توی هر کشوری که پلیدی تو اونجاست . این برنامه مزدور پروری و شستشوی مغزی نوجوانان رو مردم عراق در حد تعرض نظامی باید تصور کنن و جدی بگیرن که خسارت شدیدش رو در آینده نشون میده

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.