قرارداد جدید نفتی سوریه با ایران و پیامهای مهم آن
اخیرا رسانه های معارض سوریه مدعی عقد قرارداد دولت سوریه با شرکت های ایرانی جهت عملیات اکتشاف نفت در منطقه البوکمال در حومه شرقی استان دیرالزور شده اند که علنی کردن آن در این زمان سوالات بسیاری را به وجود میآورد.
سند این خبر که برای اولین بار منتشر میشود، مربوط به اظهارات “علی غانم” وزیر نفت دولت سوریه در جلسه اخیر مجلس این کشور می باشد.
غانم در این جلسه تأیید کرده است که دولت سوریه در زمینه اکتشاف نفت از “بلوک شماره ۱۲” در منطقه البوکمال با ایران قرارداد بسته است. وی همچنین اظهار داشته است که تولید نفت سوریه تا پایان سال جاری میتواند روزانه به ۹۰ هزار بشکه برسد.
اعلام این خبر در این زمان چند پیام سیاسی در ارتباط با سوریه دارد که عبارتند از:
۱- روابط ایران و سوریه محکم است و حضور ایران در سوریه نمیتواند جزء موارد چانه زنی و مذاکرات کشورهای متحد مقاومت یعنی روسیه شود. اخیرا مقامات آمریکایی از روسیه خواستار خروج ایرانیها از سوریه شدهاند.
۲- مخاطب دوم پیام سیاسی این قرارداد نفتی اسرائیل است. چرا که آنها باید بدانند حملات متعدد هوایی جنگندههای رژیم اسرائیل، سوریه را از اتحاد با ایران و گروههای مقاومت و ایران از حضور در سوریه منصرف نخواهد کرد.
۳- مهمترین میادین نفتی در استان دیرالزور در نیمه شمالی این استان قرار دارد که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) و در واقع آمریکا است و تحلیلگران رسانه های معارض مدعی اند هزینه اکتشاف و استخراج نفت از این مناطق بسیار سنگین است.
“مرکز مطالعات عمران” معتقد است که اکتشاف نفت در بلوک ۱۲ بیفایده ست و از مناطق نفت خیز سوریه محسوب نمی شود. با با این حال بسیار بعید بنظر میرسد که کارشناسان ایرانی در تحقیقات خود اشتباه کنند…
۴- ایران با این دست از قراردادها در تلاش است تا تاثیر قانون آمریکا تحت عنوان قانون “قیصر” را بی اثر کند.
قانون قیصر در ژانویه ۲۰۱۹ میلادی توسط مجلس سنای آمریکا در بودجه دفاعی سال ۲۰۲۰ این کشور تصویب شده است و به موجب آن وضع تحریم علیه سوریه و حامیانش ممکن میشود. این قانون به یاد یکی از اعضای خائن ارتش سوریه به نام قیصر، که به اصطلاح شکنجههای بازداشت شدگان در زندانهای سوریه را افشا کرد “قانون قیصر” نام گرفتهاست.
۵- اعلام قرارداد نفتی با ایران “از سوی دولت سوریه” آنهم برای اولین بار، به جهت این است که به قدرتهای خارجی و طرفهای درگیر در سوریه بگوید با وجود فشارهای روسی، روابط خود با ایران را رها نخواهد کرد. چرا که مهمترین و قابل اعتمادترین متحد آنهاست و برخلاف آمریکا، ترکیه و (شاید روسیه) برای ریاست جمهوری آینده سوریه بجای مردم این کشور تصمیم نمیگیرد.
در گذشته سوریه قراردادهای نفتی و اقتصادی خود نظیر میادین نفتی شمال دمشق را با شرکتهای روسی تنظیم میکرد، اما حالا نظر سوریها به ایران متمایلتر شده و همانطور که “بشار اسد” و “علی غانم” اشاره کرده بودند، سوریه برای بازسازی و قراردادهای اقتصادی تنها به متحدین خود یعنی ایران و روسیه اتکا میکنند. در کنار همین اطمینان و همچنین پایان تحریم تسلیحاتی ایران در ماههای آتی، چشم انداز روشنی برای تقویت توان دفاعی ارتش سوریه در مقابله با حملات اسرائیل دیده میشود.
دیدگاه
ان شاء الله پدافند هوایی سوریه رو در آینده به سامانه های بومی از جمله باور ۳۷۳ تجهیز کنن تا صهیونیست ها و غربی ها براحتی حریم هوایی محور مقاومت رو نقض نکنن…همچنین امیدوارم فتنه اماراتی ها برای نفوذ اقتصادی به سوریه ناکام بمونه.
لطفا یک سری از عکس هایی که قیصر منتشر کرده را توی یک پست بگذارید تا مردم بیشتر با این خائن آشنا شوند!؟ شایدم با انتشار واقعیت موافق نیستید؟
ایول خیلی خوشحال شدم
خدا دلتون شاد کنه با این خبرتون
تا کور بشن اسرائیل و آمریکا و عمال داخلیشون
پس بهتر هست همان روابط با امارات و عربستان را ادامه دهد و تا بتواند با کمک آنها تحریم های غربی را حذف کند، اگر سوریه نتواند تحریم ها را حذف کند، دیگر توان بازسازی نخواهد داشت و برای همیشه به یک شکور ضعیف تبدیل می شود
نردیکی به جمهوری اسلامی چیزی برای سوریه فعلی (آزاد شدن اکثر خاک سوریه) ندارد، نزدیکی به عربستان و امارات (مخالفان ترکیه) منافع بیشتری برای سوریه خواهد داشت
اگر سوریه نتواند تحریم ها را حذف کند، دیگر توان بازسازی نخواهد داشت…..این حکم قطعی است دیگه …..یعنی اگه خدا هم بیاد روی زمین امکان نداره سوریه خودش را بازسازی کنه ……آقا یک سوال ، ثروت دقیقا یعنی چی ….آیا دلار امریکا که امریکاییها از روی شکم هرچقدر بخوان بدون پشتوانه چاپش میکنن ثروت محسوب میشه…..آیا امریکا تعیین میکنه چه کشوری ثروتمند باشه چه کشوری ثروتمند نباشه ……
گروه یک: کره شمالی، ایران، ونزوئلا
گروه دو: کره جنوبی، ترکیه، کلمبیا
چه کسی تصمیم می گیرد چه کشوری ثروتمند باشد؟ آمریکا (البته آمریکا به تنهایی نیست)!؟
قضاوت با خودتان
*کشورها همسایه هم هستند!
ماخودمون برای اکتشافات درکشور محتاج خارجیها ودراین ایام تحریم واقتصادفلج محتاج چینیهاوروسها هستیم چجور بریم درسوریه اونمدر سختترین منطقه جهت اکتشاف!!؟! (( بیشتر جنبه تبلیغاتی داره این حرکت))هزینه بازسازی و راه اندازی اقتصاد سوریه چندصدمیلیارد دلاربرآورد میشه و روسیه اینوخوب میدونه برای همین میخوادکاری کنه که سرمایه های خارجی بخصوص غربیهاروجذب کنه وصد البته تکنولوژی که تحریم هست…..غنی ترین مناطق هم که دردست آمریکاییاست…
گفتین نیروی خائن… قیصر درست همانطور که اون سرباز جسی آمریکایی و اسنودن جنایات آمریکارو درعراق و افغانستان افشاکردن،قیصرهم همینکارو کرد ،شاید بهتره نیم نگاهی به فیلمهاوعکسها وشواهد این شکنجه ها وجنایات بعثیها بیاندازید ولحظاتی بدون تعصب بیاندیشید،،خداوند و اولیائش مطمئنا اسیر تعصبات انسانی وگروه بندیها نمیشن و همیشه باحق هستن پس ماهم کوشش کنیم که یک ذره مثل اونهاعمل کنیم حتی اگردرجاهایی گفتن حق بهمذاق نزدیکانمون خوش نیاد….
امسال شماها کم نبودن وکم هم نیستن که کاسه لیس غربی ها هستین دیدید که ماه واری نور کار کی بود ساخت سامانه پیش رفته باور و هزاران چیز دیگه ولی مثل روحانی و ظریف*** هشت سال برای امریکا واروپا *** اخرشم هیچ باوجدان خودتون قضاوت کنید