پرسش مخاطب: کدامیک از جریانهای لیبی به ایران و محور مقاومت متمایلتر است؟
پرسش: سلام در لیبی پیروزی کدام طرف در مجموع برای محور مقاومت بهتر است؟ از سویی اخوانیها و ترکیه و قطر به ما نزدیکتر اند اما در عین حال به دلیل اختلافهایی که در قضیهٔ سوریه داشتهایم و هماکنون هم معارضان سوری در لیبی میجنگند، با وجود پیروزی آنها ممکن است لیبی نتواند با جمهوری […]
پرسش:
سلام
در لیبی پیروزی کدام طرف در مجموع برای محور مقاومت بهتر است؟
از سویی اخوانیها و ترکیه و قطر به ما نزدیکتر اند اما در عین حال به دلیل اختلافهایی که در قضیهٔ سوریه داشتهایم و هماکنون هم معارضان سوری در لیبی میجنگند، با وجود پیروزی آنها ممکن است لیبی نتواند با جمهوری اسلامی رابطهٔ خوبی داشتهباشد.
اما از سوی دیگر سقوط لیبی به دست امارات و سعودی و روی آمدن کار سیسی دیگری در منطقه، عملا شامل آفریقا را به پایگاه سعودی و امارات تبدیل خواهد کرد و جمهوری اسلامی آنجا نفس هم نمیتواند بکشد، همانطور که در مصر نمیتواند. روسیه هم جز به منفعت خودش به چیز دیگری اهمیت نمیدهد.
نظر شما چیست؟
پاسخ:
با سلام. قدرت هیچکدام به نفع مقاومت نیست و اوضاع لیبی با شرایطی که توصیف کردید، متفاوت است.
در جنگ لیبی دو جریان دولت وفاق (لیبرال_اخوانی) و ارتش ملی (ناسیونال سوسیالیست) قدرت بیشتری از سایر جریانها دارند.
دولت وفاق و ارتش ملی دو مُهره بدون اختیار هستند و طبق منافع سران خود به کشورهای خارجی از اروپا تا اعراب باج داده و تصمیمات انها را اجرا میکنند. حوزهی شمال آفریقا در حال حاضر به میدان رقابت دو جریان «قطر_ترکیه» و «امارات_عربستان» تبدیل شده است و پیروزی این دو جریان که قرابتی هم با جریان مقاومت ندارند، سودی برای اهداف مقاومت اسلامی ندارد. (با توجه به سیاستهای غربیها پیروزی یکی از این دو جریان و سیطره آنها بر شمال آفریقا کمی دور از انتظار است.)
آنچه از لیبی بر مسائل منطقه و ایران تاثیر میگذارد دو مسئله “نفت” و “نقش این کشور در کنترل شمال قاره آفریقا” است که در ماههای اخیر با دخالت معنادار ارتش ملی، تولید و صادرات نفت متوقف شده و روابط کشورهای شمال آفریقا با ایران به دلایل متعددی از جمله توجه کم ایران به این منطقه، فاصله جغرافیایی، تحریمها و فشارهای خارجی و… از سالهای گذشته رو به سردی گرایش داشته است.
دیدگاه
ممنون از توضیحات و روشنگرایی
واقعا این سوال مدتی بود که ذهن من را هم مشغول کرده بود
اسلام سیاسی در نهایت نزدیکتر و همراه تره با نهضت…
هرگز اخوانی ها بدتر از همه هستند
مسلما جبهه وفاق ملی به جبهه مقومت نزدیکتره
نمونه این طرز تفکر حماس و ترکیه هستند که به غیر از مسئله سوریه در همه جبهات دیگه با ایران همسوتر هستند
سلام اخوانیهای لیبی متفاوت با چیزی هستند که در فلسطین مشاهده میکنیم. در تفکر هم التقاطی هستند و قرابتی با مقاومت ندارند
اگرچه پیروزی هیچ یک به نفع محور مقاومت نیست ولی تقسیم قدرت در شمال آفریقا و شاید تنازع بین اونها برای ما بهتره
با سلام.بالاخره هرچه که باشد ترکیه نزدیکتر به ایران است وبا السیسی مخالف است وار آرمان فلسطین حمایت میکند.
راست گفتی
ترکیه که در سودای عثمانی گرایی است دقیقا چه نزدیکی ای با ایران داره ؟!!!
ادامه جنگ فرسایشی ونامحدود وقطع جریان نفت به نفع مقاومت خواهد بود.اگر کمی فکر کنید دلیلش راخواهیدفهمید
اخوان مصر و محمد مرسی اگر باقی مانده بودن الان مشکلات ما در سوریه بسیار بیشتر بود.. سیسی درسته که غربگراست اما این خوبی رو داره که جهادی تکفیری به سوریه تزریق نمیکنه! اگه مرسی مونده بود با وجود اردوغان در ترکیه مصیبت سوریه بیشمار بود
منطقا باید از قانون حمایت کنیم. حفتر مانند سیسی یک کودتاگر هست و دولت وفاق برخواسته از خواست مردم و خصوصا مورد تایید بین الملل. اگر از حق طلبی هم حمایت کنیم قطعا ترکیه، اخوان المسلمین و گروه های جهادی غیرتکفیری به حق نزدیکترند.
و حمایت امارات و سعودی و سیسی که همپیمانان قطعی غرب هستند نشان دهنده اردوگاه خلیفه حفتر و طرفدارانش هست.
به نظر من هردو جریان در لیبی تا فعلا” در راستای همگرائی با محور مقاومت نیست و تفکر حاکم در ایران هم که رهبری این جریان را دارد ، مناظره کننده را خائن و ناموس فروش میداند و از ایده چانه زنی جهانی نفرت دارد .
این نظریه ضرر های فراوان به محور مقاومت دارد .
وقتی دشمنانت با هم میجنگند اسوده خاطر باش و تا میتوانی درگیری را به طرفی بفرست که هر دو ضعیف شوند