هر  تهاجم بزرگی در خاورمیانه منجر به شکل گیری یک جریان مقاومت در مقابل متهاجم شده است. جای تعجب نیست که حمله رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۲ به لبنان باعث تولد حزب الله در لبنان شد و حزب الله به نیرویی بازدارنده تر از هر ارتشی در خاورمیانه مبدل گردید. هنگامی که رژیم صهیونیستی و […]

هر  تهاجم بزرگی در خاورمیانه منجر به شکل گیری یک جریان مقاومت در مقابل متهاجم شده است. جای تعجب نیست که حمله رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۲ به لبنان باعث تولد حزب الله در لبنان شد و حزب الله به نیرویی بازدارنده تر از هر ارتشی در خاورمیانه مبدل گردید. هنگامی که رژیم صهیونیستی و ایالات متحده تصمیم به خالی کردن ریه های حزب الله و شکستن محور مقاومت گرفتند، جنگ بر علیه سوریه را به راه انداختند که القاعده و گروه های تکفیری مزدور در آن به عنوان ابزاری فرقه ای برای رسیدن به اهداف آمریکایی استفاده شدند. در نتیجه ی این عمل نیروی مقاومتی جدید در سوریه ایجاد شد و ایران و حزب الله پایگاه های مستحکمی در شام به وجود آوردند.

در سال ۲۰۰۳ که ایالات متحده تصمیم به احاطه ی ایران از طریق حمله به عراق گرفت و سوریه را به عنوان هدف بعدی قرار داد، نیرویی جدید به محور مقاوت افزوده شد که رژیم صهیونیستی و آمریکا از آن می ترسند و آن حشد الشعبی است.

بیست سال پس از عقب نشینی بدون پیش شرط رژیم صهیونیستی از لبنان، حزب الله فعالیت هایش را به عراق گسترش داده و تبدیل به بازیگری مهم شده است.

ایران در قانون اساسی اش در بند های ۲ و ۳ عنوان نموده که به هر مظلومی کمک خواهد کرد. این با فلسطین شروع گردید، به رهبران فلسطینی گفته شد که هیچ تحریمی باعث نخواهد شد که کمک ها مادی و آموزشی برای فلسطینی ها به منظور باز پس گیری سرزمین هایشان قطع شود. ایران، لبنانی ها را در هنگام حمله ی رژیم صهیونیستی حمایت کرد. سوریه را زمانی که دولت های عربستان، قطر و همچنین دولت های غربی باعث شکل گیری دولت جهادی در شام شدند، مورد حمایت قرار داد. از عراق در هنگام حمله ایالات متحده و شکل گیری داعشی که یک سوم عراق را در دست داشت حمایت نمود.

وقتی یک سوم کشور عراق در اشغال بود، عراق، حزب اللهی که پس از حمله ی اسرائیل در سال ۲۰۰۶ اسرائیل را شکست داده بود را متحدی سودمند در مقابل بحران جدید یافت. نوری مالکیِ نخست وزیر از سید حسن نصرالله کمک مستشاری برای مقابله با داعش خواست. بیست و چهار ساعت بعد تعدادی از افسران حزب الله برای آموزش آن دسته از عراقی هایی که قصد مبارزه با داعش داشتند آمدند.

در سال ۲۰۲۰ محور مقاومت در همه ی نبرد های خود در فلسطین، لبنان، سوریه، عراق و یمن پیروز شده بود و این حزب الله بود که بر سر زبان ها افتاده بود. ترور سردار اسلام قاسم سلیمانی یکی از رهبران محور مقاومت ضربه روحی شدیدی بود اما این مسئله باعث عدول ایران از آرمان هایش و کمک های مادی به متحدانش نشد.

در یمن سید عبدالمالک بدرالدین حوثی از عربستان خواست که ۹ خلبان و افسر سعودی را که در طی بمباران های یمن اسیر شده بودند را با محمد الخوداری یکی از نمایندگان حماس و همچنین ۶۰ فلسطینی دیگر که در عربستان و اردن دستگیر شده بودند را تبادل کنند. این مسئله نشان دهنده بدون مرز بودن محور مقاومت است

یکی از رهبران محور مقاومت در این خصوص گفت: “مذاکره برای تبادل گروگان ها با صهیونیست ها و آمریکایی ها بسیار آسان تر از مذاکره با سعودی ها است؛ سعودی ها کسانی هستند که در مقابل جان افسرانشان هیچ مسئولیتی را قبول نمی کند.”

حماس به این باور رسیده است که به جای مبارزه با اسد باید برای بازیابی زمین های اشغالی اتحاد مستحکمی را با محور مقاومت ایجاد کند. روز قدس همان روزی که امام خمینی (ره) آن را برای قوام بخشی مسلمانان اعلام کرد همه ساله در آخرین جمعه ی ماه رمضان برگزار می شود و بیش از پیش اتحاد میان محور مقاومت را استحکام می بخشد. تهران به فلسطینی ها اطلاع داد که فشار حداکثری آمریکا مانع کمک ایران و عدول از آرمان هایش نخواهد شد و تا زمانی که فلسطینی ها قصد مبارزه دارند از آن ها حمایت خواهد کرد.

رژیم صهیونیستی و آمریکا بر فشار بیشتر آوردن روی حزب الله پا فشاری می کنند. آنها تلاش می کنند که با قرار دادن حزب الله در لیست سیاه تروریستی از حمایت های خارجی که حزب الله دارد؛ کم کنند اما این مسئله بی اثر است.  ایالات متحده خیال می کند که بحران اقتصادی جدید می تواند اهدافی که با جنگ امکان پذیر نبود را محقق سازد و این انتظار می رود که آن ها آتش افروزی کنند اما محور مقاومت همواره راه های جدید برای مقابله و کاهش نفوذ ایالات متحده در غرب آسیا پیدا خواهد کرد. موفقیت های حزب الله آینده ی مخاطرات قدرت ایالات متحده در جهان را نشان می دهد. بسیاری از رهبران محور مقاومت شاید به شهادت برسند اما آرمان های محور مقاومت و مقابله با هژمونی ایالات متحده یا رژیم صهیونیستی پایان نمی پذیرد. اهداف و آرمان های محور مقاومت تغییر ناپذیر شده اند.

الیجا مغنایر
متن ترجمه شده از مقاله الیجا مغنایر است.
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. رضا پنجشنبه, ۸ خرداد, ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵

    انشاالله که چنین باشد و چنین خواهد بود .
    این وعده خداست که مستصعفین وارث زمین اند

    پاسخ
  2. ناشناس پنجشنبه, ۸ خرداد, ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۴

    میشه توضیح بدید صحبت های آقای شمخانی در خصوص خروج از سوریه به چه معناست؟

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.