عملیات صحرا، آخرین استراتژی نظامی داعش
ویدیوهای جدید از عملیات های داعش در مناطق تحت نفوذ نشان دهنده برگشت داعش به استراتژی عملیات غافلگیرانه در صحرا است.
کمبود جدی نیروی انسانی و تجهیزات باعث شده است تا شاهد تغییر راهکارهای داعش در استفاده از نیروی انسانی و تجهیزات باشیم. این کمبود به خصوص در بخش نیروی انسانی باعث شده است تا تاکید بر عملیات های انتحاری برای شروع حملات افزایش یابد (از قرار معلوم داعش در بخش خودروهای انتحاری، هنوز با کمبود مواجه نیست).
اول:
ویدیو: شکست عملیات داعش در حمله به حمیمه از دوربین خودشان و لحظه کشته شدن فیلمبردار:
در پهنه جغرافیایی درگیری نیروهای مختلف با داعش، تنها در بیابان های مرزی عراق و سوریه (بیابان مرکزی شام) است که داعش با استفاده از تجربیات چند ده ساله، عملیات هایی موفق دارد. اما با تثبیت حضور نیروهای محور مقاومت به خصوص حزب الله، فاطمیون و نیروهای عراقی، درصد موفقیت عملیاتهای داعش در حال افول است.
جدیدترین عملیات داعش در بیابان مرکزی شام، عملیات این نیروها در منطقه عمومی حمیمه بود. داعش نیز طی یک ویدیو و چند عکس، خبر آن را منتشر کرد که در ویدیو (که از حمله موفق تر برداشت شده)، پرچم نیروهای فاطمیون و عراقی در تصاویر دیده می شود. اما امروز اعلام الحربی با انتشار ویدیویی از حمله همزمان، نشان داد که دواعش در این موقعیت، حتی موفق به نزدیک شدن به مواضع نیروهای مقاومت نشده اند.
و احتمالا حمله ای که داعش از آن تنها عکس های ارسال نیروها را منتشر کرد، مربوط به این عملیات شکست خورده باشد که ویدیو آن را مشاهده کردید:
در نهایت می توان گفت، طبیعتا داعش نیروی محدود در بیابان دارد و تا زمانی که نیروهای محور مقاومت در منطقه حاضرند، رو به کاهش خواهند گذاشت… اما مهمتر، استراتژی بعدی برای حفظ بیابان ها خواهد بود.
دوم:
داعش بارها ثابت کرده است که عملیات های ارتش مصر در صحرای سینا، نمیتواند اثری عمده بر فعالیت هایش داشته باشد. این نکته حتی با وجود درگیری بین داعش و دیگر نیروهای نظامی غیر وابسته به حکومت مصر، قابل توجه و نشان دهنده ریشه تفکر سلفیت جهادی در صحرای سینا است.
حاکمیت مصر یقینا در امور اطلاعاتی، از دولت سوریه سرآمد است، اما عدم تغییر روش مصر به مبارزه ریشه ای با تفکر سلفیت جهادی، منجر شده است تا ارتش کلاسیک مصر نتواند آنطور که شاید، داعش را محدود کند. البته در بحث ریشه های چرایی عدم توانایی خشکاندن سلفیت جهادی در صحرای سینا، دو نکته قابل توجه است: اول نفوذ عربستان که تفکر سلفیت جهادی را بازوی جنگ نیابتی خود می داند و دوم قرابت تفکر سلفیت غیر جهادی با سلفیت جهادی (که سلفیت غیر جهادی، متضمن مشروعیت بخشی به دولت های غیر اسلامی حاکمه در کشورهایی با غالبیت اهل سنت است).
در حمله جدید داعش به کاروان ارتش مصر در صحرای سینا، دواعش از انتحاری با پوشش مردم عادی (و نه خودروی ارتقاء یافته) استفاده کرده که می تواند منجر به افزایش حساسیت ها به کلیه خودروهایی شود که به کاروان های نظامی ارتش مصر نزدیک می شوند.
این همان استراتژی تنظیم قاعده الجهاد ضد نیروهای آمریکایی در عراق است که منجر به واکنش های جدی شد. اول، به رگبار بستن بسیاری خودروها به بهانه مشکوک بودن، حتی در در قلب بغداد که طبیعتا شهری پر خودرو بود؛ و دوم، استراتژی به حاشیه رفتن خودروها زمانی که کاروانهای نظامی آمریکا در حال عبور از جاده ها و خیابانها بودند.
دیدگاه
الهی قسمت نشددردفاع مقدس به شهادت برسم ،لذا پنجاه درصد از وجودم را تقدیم درراه اسلام ووطن وناموس مملکت نمودم، خدایا خیلی دویدم خودمو برسونم سوریه اما نمیبرند، آخه تجربه که داریم و بااینکه ازدوازده سالگی با ام یک تو کردستان جنگیدم ، مرا بزورجذب تشکیلات کردند و تاآخرجنگ بصورتماموربه خدمت بسیجی تک تیر انداز بودم، خداییش ، مابچه منطقه بکرپشت توچال ولواسان هستیم و آنجا طبیعت بکر است صبح با صدای کبک بیدار میشی واکه ازنیمه هی شب بری تو گودالهای مشرف به چشمه ازقوچ وکلو میش میان لب آب ساعتچهاروپنج صبح پدرجددی شکارچیان اما توبه کردم توروبه خون شهدا هرکی دستش بر میاد واسطه خیربشه ماهمبریم دینمونوادا کنیم عشقمونونثارزینب کبری کنیم . دم ثنا