ماجرای اعتراضات سراوان چه بود؟ در سراوان چه می گذرد؟

پنجشنبه 7 اسفند 1399 - 17:14
https://iswnews.com/?p=41907

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ از روز دوشنبه مناطق مرزی سراوان در استان سیستان و بلوچستان، شاهد اعتراضات و درگیریهایی بین نیروهای نظامی و سوخت‌بران شد که در نهایت این درگیریها منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از افراد شد.

براساس اظهارات “محمدهادی مرعشی” معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان، روز دوشنبه ۴ اسفند ۹۹ گذرگاه مرزی منطقه شمسر در شهرستان سراوان شاهد تجمع و اعتراضات سوخت‌برانی بود که اقدام به انتقال سوخت به پاکستان می‌کنند. در نهایت سوخت‌برهایی که حاضر به رعایت چارچوب قانونی عبور از گذرگاه نشدند، با تیراندازی مرزبانان پاکستانی مواجه می‌شوند و طی آن دو نفر کشته و چند نفر دیگر زخمی می‌شوند. پس از این، تجمع کنندگان با شکستن درب های گذرگاه مرزی وارد کشور می‌شوند و مرزبانان بر حسب وظیفه به سمت آنها تیراندازی می‌کنند. سپس مرزبانی ایران توسط افرادی ناشناس مورد حمله قرار می‌گیرد و یک دستگاه موتور سیکلت آتش زده شده و خودروهای نظامی و پاسگاه، سنگ باران می‌شود. با هجوم جمعیت به پاسگاه مرزبانان به سمت آنها تیراندازی می‌کنند و در نتیجه دو نفر جان باخته و چند نفر دیگر زخمی می‌شوند.

“میلاد میرکمالی” خبرنگار سیستان و بلوچستانی در خصوص این ماجرا می‌گوید:
«همزمان با مطرح شدن راه‌اندازی گذرگاه مرزی در منطقه بلوچستان و نهادینه شدن فعالیت سوخت‌برها به جهت کاهش تلفات جانی و جاده‌ای و تامین رزق و روزی مردم مرز نشین، طرح ‎رزاق توسط دولت و سپاه روند اجرایی به خود گرفت. طبق این طرح هر فرد مجاز به حمل مقداری مشخص سوخت از گذرگاه مرزی است.
طبق برآورد خود مردم محلی و ‎سوخت‌برها سود ماهانه هر سوخت‌بر از این طرح چیزی بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان است.

اما دو گروه مخالف راه‌اندازی طرح رزاق و گذر مرزی اند:
۱- تروریست‌ها ۲- مافیای سوخت

تروریست‌ها به این دلیل که یکی از راه های ترددشان به خاک ایران در قالب خودروهای سوخت‌بر است ‏و اینکه این خودروها باید حتما از گذر مرزی عبور کرده و مورد تجسس قرار گیرند مخالف این طرح اند.
مافیای سوخت هم به علت اینکه حجم میزان جابجایی سوخت برای آنها محدود است و سودهای کلانشان از تاراج منابع کشور به خطر می افتد، با این طرح بشدت مخالفت می کنند.
در نتیجه طی درگیری مافیای سوخت (نه سوخت‌برها) با نیروهای ایرانی و پاکستانی، چند نفر از آنها در منطقه ‎سراوان کشته و زخمی می‌شوند و رسانه‌های زنجیره‌ای معاند و برانداز نظام با حمایت گروهک‌های تروریستی که دست همه آنها به خون مردم این استان آلوده است ‏وارد عمل می‌شوند.
در حال حاضر کل جریانات برانداز و معاند با نظام جمهوری اسلامی پشت این ‎تروریست‌ها قرار گرفته‌اند. مردم باید هوشیار باشند که در دام کثیف این تروریست‌ها قرار نگیرند چرا که هدف آن ها ایجاد ناامنی برای بسته شدن مرز و در خطر قرار گرفتن ‎معیشت مردم است.»

در حال حاضر اعتراضات سوخت‌برها و معترضین با میانجیگری بزرگان محلی و مقامات استانی پایان یافته است و تنها حملات پراکنده اشرار مسلح به پایگاه‌های شمسر و… ادامه دارد که این حملات منجر به شهادت و جراحت تعدادی از نیروهای مرزبانی ایران شده است.

سوخت‌‌بری در استان سیستان و بلوچستان، شغلی است که معیشت صدها نفر در این مناطق را تامین می‌کند و دولت برای هدفمند کردن این کسب و کار و جلوگیری از قاچاق و عدم تقویت گروههای تروریستی طرحی را به نام “طرح رزاق” را اجرایی کرده است.
این طرح شامل در نظر گرفتن جایگاه‌هایی رسمی برای فروش سوخت به پاکستان است.
البته این طرح محدودیت هایی دارد که مورد انتقاد واقع شده است. به عنوان مثال طرح رزاق مشمول کسانی می‌شود که در ۲۰ کیلومتری مرز ساکن هستند در صورتی که ساکنان زیادی از استان سیستان و بلوچستان مشغول به این کار هستند. البته این نواقص با همکاری مردم منطقه قابل حل شدن است و بی‌شک طرح بایستی تکمیل‌تر شود.

رسانه‌های غربی و معاند در این روزها مسائل را وارونه جلوه داده‌اند و درگیریها را بین مردم و سپاه عنوان کرده‌اند. در حالی که سپاه پاسداران سالهاست مسئولیت تامین امنیت مرزها و این مناطق را بر عهده دارد و از کمک این مردم در قالب پایگاه‌های بسیج استفاده می‌کند.
طرح‌هایی نظیر پروژه توسعه سواحل مکران، طرح اقتصادی رزاق، ساخت بنادر و… از جمله پروژه‌‌هایی است که جمهوری اسلامی در راستای بهبود وضعیت سیستان و بلوچستان در نظر گرفته است، اما دشمن از نقاط ضعف این طرح‌ها نظیر جابجایی جمعیت، تضعیف کشاورزی و… سوءاستفاده می‌کند و مردم را به وسیله گروههای تروریستی تحریک می‌کند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. احمد پنجشنبه, ۷ اسفند, ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۸

    از این روشها در مرزهای مختلف می شود برای دور زدن تحریم ها استفاده کرد یا نه؟ایا فرصتها را به تهدید تبدیل کردیم؟

    پاسخ
  2. جواد پنجشنبه, ۷ اسفند, ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۶

    انفجار در مرز افغانستان الان هم پاکستان و تفزایش تحرکات داعش در عراق حکایت از طرح جدید امریکا دادد . اگر دقت کرده باشید هر ده سال برنامه جدید دارند ۸۱ میلادی عراق ایران ۹۱ عراق ۲۰۰۱ افغانستان ۲۰۱۱ عراق و داعش ۲۰۲۱ ؟؟؟؟؟

    پاسخ
  3. جواد پنجشنبه, ۷ اسفند, ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷

    امدن بایدن و دموکرات ها و کسانی که داعش و جیش الظلم را ایجاد کردند باعث شده تحرکات انها بیشتر شود

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.