دانش نظامی: توان موشکی پاکستان

چهارشنبه 18 فروردین 1400 - 16:21
https://iswnews.com/?p=43446

پاکستان به طور مستمر در حال ارتقای زرادخانه موشکی خود است و این موضوع به عنوان اصلی‌ترین استراتژی دفاعی پاکستان در برابر رقیب سنتی‌اش یعنی هند محسوب می‌شود.

زرادخانه موشکی پاکستان عمدتا از موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد و میان‌برد تشکیل شده است و در زمینه تولید موشک‌های کروز نیز قدم‌های مهمی برداشته شده است.
پاکستان در برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود، کمک‌های فنی قابل توجهی از چین دریافت کرده است و در کنار چین از همکاری‌های نظامی با ایران و کره شمالی نیز بهره مند شده است.

اوج برنامه موشکی پاکستان در طرح موشک شاهین ۳ نمود یافته است که در ۱ بهمن ۱۳۹۹ پس از اصلاح طراحی فنی و قابلیت حمل سلاح، در آب‌های دریای عرب با موفقیت آزمایش شده است.

پاکستان همچنین دو نمونه برجسته موشک کروز در اختیار دارد که با نام‌های “بابر” و “رعد” دسته‌بندی شده است. بابر از زمین و دریا به سمت هدف شلیک می‌شود و رعد قابلیت شلیک از جنگنده را داراست.

ساخت موشک‌های بالستیک پاکستان از دهه ۱۹۸۰ میلادی تحت عنوان طرح HATF (حَتف) آغاز شده است که این برنامه تا امروز با حمایت دولت و ارتش این کشور بدون توقف ادامه داشته و اهداف بسیاری را برای پاکستان محقق ساخته است.

موشک‌های کوتاه‌برد پاکستان:

۱- موشک HATF-1:
موشک بالستیک کوتاه‌برد HATF-1 که در چهار نوع ساخته شده است. این موشک ۱۵۰۰ کیلوگرم وزن، ۶ متر طول و ۰.۵۶ متر قطر، وزن کلاهک جنگی ۵۰۰ کیلوگرم و برد ۷۰ تا ۱۰۰ کیلومتر است.

۲- موشک ابدالی:
موشک بالستیک کوتاه‌برد HATF-2 یا ابدالی (برگرفته از نام احمد خان ابدالی)، موشکی با ۱۷۵۰ کیلوگرم وزن، ۹.۷۵ متر طول و ۰.۵۶ متر قطر، وزن کلاهک جنگی ۵۰۰ کیلوگرم، برد ۲۸۰ کیلومتر (با محموله ۵۰۰ کیلوگرمی) تا ۴۵۰ کیلومتر (با محموله ۳۰۰ کیلوگرمی) و دقت ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر است.

۳- موشک غزنوی:
موشک بالستیک کوتاه‌برد HATF-3 یا غزنوی (برگرفته از نام سلسله‌ی غزنویان)، موشکی با ۵۲۵۶ کیلوگرم وزن، ۹.۶۴ متر طول و ۰.۸۸ متر قطر، وزن کلاهک جنگی ۷۰۰ کیلوگرم، برد ۲۹۰ تا ۳۲۰ کیلومتر است که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را نیز داراست.

۴- موشک شاهین ۱:
موشک بالستیک کوتاه‌برد HATF-4 یا شاهین ۱ (برگرفته از شعر اقبال لاهوری) موشکی با ۹.۵ تا ۱۰ تن وزن، ۱۲ متر طول و ۱ متر قطر، وزن کلاهک جنگی ۱۰۰۰ کیلوگرم، برد ۷۵۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر است که از دقت بالایی برخوردار است.

۵- موشک نصر:
موشک بالستیک کوتاه‌برد HATF-9 یا نصر، موشکی با ۱۲۰۰ کیلوگرم وزن، وزن کلاهک جنگی ۴۰۰ کیلوگرم، برد ۷۰ کیلومتر و دقت ۱ متر است.

موشک‌های میان‌برد پاکستان:

۶- موشک ابابیل:
موشک بالستیک میان‌برد ابابیل موشکی با ۲۱.۵ متر طول و ۱.۷ متر قطر، وزن کلاهک جنگی ۵۰۰ کیلوگرم، برد ۲۲۰۰ کیلومتر است که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را نیز دارد.

۷- موشک غوری:
موشک بالستیک میان‌برد HATF-5 یا غوری (برگرفته از نام سلطان شهاب الدین محمد غوری)، موشکی با ۱۵۸۵۰ کیلوگرم وزن، ۱۵.۹ متر طول و ۱.۳۵ متر قطر، برد ۱۳۵۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتر است.

۸- موشک غوری ۲:
موشک بالستیک میان‌برد HATF-5A یا غوری ۲، موشکی با ۱۷۸۰۰ کیلوگرم وزن، ۱۸ متر طول و ۱.۳۵ متر قطر، وزن کلاهک جنگی ۱۲۰۰ کیلوگرم، برد ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر است و قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را نیز دارد.

۹- موشک غوری ۳:
موشک بالستیک میان‌برد HATF-8 یا غوری ۳، موشکی با برد ۳۰۰۰ کیلومتر بود که به مرحله تولید نرسید و طرح آن متوقف شد. پس از توقف طرح غوری ۳، پاکستان مدعی ساخت موشک بالستیک دیگری به نام موشک Tipu با برد ۴۰۰۰ کیلومتر شد که تاکنون اطلاعاتی از آن منتشر نشده است.

۱۰- موشک شاهین ۲:
موشک بالستیک میان‌برد HATF-6 یا شاهین ۲، موشکی با ۲۵۰۰۰ کیلوگرم وزن، ۱۷.۵ متر طول و ۱.۴ متر قطر، برد ۲۵۰۰ کیلومتر است که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را نیز دارد.

۱۱- موشک شاهین ۳:
موشک بالستیک میان‌برد شاهین ۳، موشکی با ۱۹.۳ متر طول و ۱.۴ متر قطر، برد ۲۷۵۰ کیلومتر است.
این موشک قابلیت هدف قرار دادن تمام خاک هند از جمله جزایر این کشور از مواضع در جنوب اسلام آباد و همچنین در صورت استقرار در ایالت بلوچستان قابلیت هدف قرار دادن مواضع رژیم صهیونیستی را نیز دارد.

برای نمایش در اندازه اصلی کلیک کنید
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.