داعش در سوریه ۵ شهریور ۱۳۹۳
بیش از ۳ سال از درگیری های خونین سوریه میگذرد و حالا طرف های درگیر پتانسیل و توانایی هاشون به خوبی مشخص شده و باید گفت که متاسفانه خودشون رو تثبیت کردند ، از این بین داعش چیرگی خاص و محسوسی نسبت به دیگر گروه ها داره و رفته رفته به مرور زمان بر مناطق شرق و شمال شرقی مسلط شد و حالا کم کم سیطرش رو داره به سمت شمال غربی و مرکز ادامه میده و دیگر بر کسی پوشیده نیست که یکی از اهداف داعش رسیدن به ساحل و یا همون مدیترانه هست .
جدای از خیانت هایی که همیشه به نفع داعش تمام میشود ، در بعضی مواقع اشراف اطلاعاتی و عملیاتی که داعش دارد ، این فکر را به ذهن متواطر میکند که پشت این اشراف اطلاعاتی ، پشتیبان و یا پشتیبانانی فرا منطقه ای حضور دارند .
در حال حاضر داعش تقریبا بر کل شرق و شمال شرق و استان رقه به طور کامل مسلط هست .
در شمال و ریف شمالی حلب هم که داعش همچنان به سمت غرب و اعزاز پیشروی میکنه ، هرچند چند روزی میشه که در نزدیکی اعزاز متوقف شده ولی مطمعنا در آینده ی نزدیک شاهد درگیرهای بیشتری برای اعزاز خواهیم بود .
بعد از حمله ی داعش هربار گفته میشد که ارتش میتواند سنگر ها و مقر ها را جمع کند و یک خط عقب تر به دفاع بپردازد ولی اینبار واقعا نگرانیم و دیگر سنگری برای عقب نشینی نمانده …
در مرکز ، پیشروی های داعش به اثریا رسیده و در صورت سقوط این منطقه ی کوچک و به طبع آن سلمیه ؛ ارتش به صورت رسمی در معرض محاصره قرار میگیره .
محاصره ی محاصره کننده !!! یعنی آش با جاش … و این خیلی بد است … خون های زیادی برای حلب رفته است … هزینه ی هنگفتی شده است . این واقعا بد است .
با تسلط داعش بر اثریا پالمیرا تبدیل به لقمه ی چربی میشود برای بلعیده شدن توسط داعش .
در حمص هم داعش نیروها و تجهیزات را از ریف شمالی حمص به ریف شرقی حمص و نزدیک سلمیه منتقل کرده و این معنی دار است …
اخیرا در جنوب غربی در مناطق قلمون و سلسله ارتفاعات سوریه و لبنان شاهد حضور پررنگ تر و تحرکات بیشتر داعش بودیم … یادم میاد در ماه پیش که تحرکات داعش در قلمون بالا گرفته بود ، ابهامی خاص در مورد از سرگیری فعالیت داعش با وجود پررنگ مسلحین و ارتش در این مناطق بود. ولی حالا کمی گرد و غبار کنار رفته و چرایی این امر نمایان تر میشود.
تجربه ی فعالیت داعش در منطقه نشان داده که هر زمان فعایت داعش در یکی از کشورها کم شده ، تمرکز و تحرک و عملیات ها در کشور دیگر بیشتر شده … در حال حاضر داعش در عراق کم کار است …
این خود یک ضعف است و نشان دهنده ی اینکه داعش هنوز به پختگی کامل نرسیده و هنوز توانایی انجام عملیات در گستره ی زیاد رو نداره و از این نقطه ضعف میشه برای ضربه زدن به داعش استفاده کرد .
و احتمال دیگه در سوریه ، حمله ی آمریکا به مواضع داعش در استان های سوریه هست .
بعبارت دیگه داعش پاش رو بیشتر از گلیمی که امریکا برایش تعیین کرده دراز کرده و رسما دیگر گروهای تحت حمایت غرب رو با خطر جدی مواجه کرده …
پس احتمال دخالت نظامی آمریکا بسیار بالاست تا یکبار دیگه توازن نیرو در سوریه را به حالت قبل برگردونه .
چرایی این عمل آمریکا رو باید در اهداف بلند مدت آمریکا بررسی کرد.
نکته ی آخر
وقتی داعش و گروه ها ی دیگه مسلح در سوریه رو کنارهم میذارم و مقایسه میکنم ؛ یاد پهباد سنتینل RQ-170 آمریکا میفتم .. !!! پرنده ای که فقط و فقط در اختیار سازمان سیا بود و حتی این سازمان فناوری این پهباد رو در اختیار وزارت دفاع خودش قرار نمیداد … منظور اینکه آمریکا و ارگان های فعال در آمریکا همواره با سیاست های دوگانه و دوپهلو به دنبال دست یافتن به اهداف خود بوده و هستند (حالا به هر نامی ، یکبار سازمان سیا یکبار وزارت دفاع یکبار موساد یکبار …) داعش و النصره هردو تاسیس شده و لااقل کمک شده توسط خود آمریکا و از طرف دیگر هر دو دشمن هم … و آلت دست هر یک از سازمان ها ی مذکور برای تحقق اهداف…
هرچند در این بین گروه های دیگری همچون النصره ، جبهه الاسلامی و ارتش آزاد و زیر مجموعه هاشون در مناطق شمال غرب و غرب و جنوب فعال هستند ولی هیچ گاه نتونستند به موفقیت های داعش دست پیدا کنند …
شاهد هستیم که مسلحین در مناطقی مانند غوطه های شرقی و غربی دمشق ، درعا ، قنیطره ، ریف حمص ، حماه ، ادلب و حلب همچنان حضور دارند ولی هرگز پیشروی های مستمری نداشتند و به نظر بیشتر تبدیل به بیماری مزمنی شدند که هر از چند گاهی شعله ور شده و دوباره خاموش میشوند .
البته نباید ماهیت اصلی این گروه ها و اینکه به چه دلیل و چگونه و توسط چه کسانی تجهیز و ایجاد شدند و میزان بهرهمندی از اطلاعات و نقش هریک از این گروه ها که توسط پشتیبان ها مشخص میشود غافل بود ؛ کما اینکه شاید میتوان گفت این گروه ها اکنون هم به اهداف تعیین شده ی خود رسیده اند .
دیدگاه