رزمایش سپر آسمان ۱۴۰۰ + ویدیو
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ رزمایش “سپر آسمان ۱۴۰۰” با حضور یگانهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران از بامداد امروز در کشور آغاز شد.
رزمایش «سپر آسمان ۱۴۰۰» که یکی از کاربردی ترین تمرین مشترک حوزه جنگ الکترونیک ارتش ایران در سالهای اخیر است، با شرکت یگانهای واکنش سریع و سامانههای جنگال نیروهای زمینی، هوایی، پدافند و دریایی ارتش با محوریت منطقه عمومی اصفهان در گستره وسیعی از کشور برگزار شده و تاکتیکهای آفندی و پدافندی در حوزه جنگال بکار گرفته شد.
بخشی از عملیات این رزمایش از قبیل: کشف، رصد و پایش اطلاعاتی – نفوذ و ایجاد اختلال در عملکرد هواگردهای دشمن – با اجرای بیش از صد عملیات در حوزه شناسایی و فریب الکترونیک – مقابله با حملات سایبری – حفاظت از سامانههای راداری و مخابراتی خودی با موفقیت اجرا شد.
تعدادی از هواپیمای جنگی، سبک و پهپادهایی که به سامانههای جنگال مجهز هستند، در این رزمایش حضور داشتند.
بهره گیری از تجهیزات موقعیت یاب و سامانههای جدید نصب شده بر بالگردها، بهره برداری از سامانههای انرژی مستقیم، اجرای اقدامات فنی برای احتلال در کارکرد تجهیزات الکترونیک دشمن از جمله اقدامات نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش بوده است.
یکی از مهمترین عملیاتهای این رزمایش، پایش و رصد سه ساعته ناوگروه زیر دریایی جورجیا متعلق به نیروی دریایی آمریکا در هنگام خروج از تنگه هرمز توسط پهپادهای شرکت کننده در این رزمایش بوده است.
از جمله تجهیزات به کار رفته در رزمایش سپر آسمان ۱۴۰۰، رادار نجم-۸۰۴ ، رادار کاوش، رادار حافظ و سامانه پدافند هوایی مرصاد-۱۶، پهپاد صادق، پهپاد کیان، پهپاد ابابیل-۳ بوده است.
دریادار “حبیب الله سیاری” معاون هماهنگ کننده ارتش و فرمانده قرارگاه تاکتیکی ذوالفقار ارتش در منطقه رزمایش مشترک سپر آسمان ۱۴۰۰ در خصوص این رزمایش گفت: «هماهنگی، یکپارچگی، سرعت و دقت عملیاتی بین نیروهای آفندی و موفقیت تاکتیکی در جلوگیری از کشف و رصد اطلاعات راداری و مخابراتی توسط یگانهای جنگ الکترونیک مستقر در منطقه عمومی رزمایش یکی از مهمترین جلوهها و دستاوردهای این رزمایش بود.
ارتقای سطح اشراف اطلاعاتی در حوزه جنگال به منظور جلوگیری از هرگونه غافلگیری و تهدیدات دشمنان و پیشبینی مقابله موثر با انواع تهدیدات آینده، تبادل تجربه بین کارکنان قدیمی و پیشکسوت و جوانان متخصص این حوزه، تمرین طرحها و ارزیابی تاکتیکهای جدید با هدف پاسخگویی به تهدیدات منطقهای و فرامنطقهای، برطرف کردن نقاط ضعف و نواقص احصا شده در رزمایشهای قبلی و توسعه نقاط قوت در حوزه جنگ الکترونیک ارتش از جمله نتایج رزمایش مشترک “سپر آسمان ۱۴۰۰” ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.»
رونمایی از سیستم جنگ الکترونیک مشعر، استفاده از F4-E به همراه غلاف الکترونیک جدید شاهین، استفاده از بالگردهای کبری تجهیز شده به دوربینهای جدید در کنار سیستم غلاف جنگ الکترونیک و سیستم چف و فلر از جمله اقدامات جدید ارتش جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش بوده است.
دیدگاه