آیا بایدن در باتلاق عراق گرفتار خواهد شد؟

دوشنبه 10 خرداد 1400 - 22:10
https://iswnews.com/?p=47541

اقدامات ضد امنیتی و مقابله نرم با سازمان حشدالشعبی و گروه‌های مقاومت عراقی توسط برخی نهادهای نظامی و امنیتی عراق با حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم آمریکایی‌ها در حال انجام و تشدید است.

پس از بازداشت یکی از فرماندهان حشد الشعبی به نام “قاسم مصلح” طی یک عملیات مشترک میان نیروهای عراقی و آمریکایی، گروه‌های مقاومت عراق با صدور بیانیه‌هایی ضمن اعلام اعتراض شدید به این اقدام نیروهای امنیتی تحت مدیریت الکاظمی، با حضور در منطقه سبز بغداد و تسلط بر مسیرهای ورودی و خروجی این منطقه استراتژیک، به مقاماتی که در این ماجرا دست داشتند هشدار داده و خواستار آزادی این فرمانده شدند.

بعد از این ماجرا، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با صدور بیانیه‌ای مدعی شد که بازداشت این فرمانده حشدالشعبی، طبق رأی دادگاه و ماده ۴ قانون مبارزه با تروریسم و به دلیل شکایتی که از وی بعمل آمده، صورت گرفته است اما از فرد یا ارگان شاکی نامی به میان نیاورد!

جمعه عناد وزیر دفاع عراق نیز با تایید خبر بازداشت فرمانده حشدالشعبی، نسبت به تکرار حضور گروه‌های مسلح در خیابان‌های بغداد هشدار داد. وی گفت: کسانی که فکر می‌کنند آزادسازی کشور از چنگ تروریست‌های داعش بدون نیروهای حشد شعبی ممکن نبود اشتباه می‌کنند!

همچنین، برخی منابع آگاه مدعی شدند که پنتاگون به دنبال دریافت مجوز از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای حمله به گروه‌های مقاومت عراق است. قرار است طرح‌های پیشنهادی پنتاگون توسط مقامات بلندپایه نظامی و سیاسی آمریکا مورد بررسی قرار گیرد.

با کنار هم قرار دادن تکه‌های این پازل، معلوم می‌شود که برخی مقامات ارشد دولت الکاظمی با حمایت‌های آمریکا، به دنبال ایجاد تنش با گروه‌های مقاومت عراق، کم‌رنگ جلوه دادن نقش حشدالشعبی در مبارزه با داعش و انحلال و حذف تدریجی این سازمان مردمی هستند که در صف اول مبارزه با تروریست‌های داعش و دفاع از مردم حضور داشته است.

از طرفی، جو بایدن خواستار بهبود روابط خود با ایران است اما نه تنها گامی در این راستا بر نداشته است، بلکه با تایید طرح‌های پنتاگون مبنی بر هدف قرار دادن گروه‌های مقاومت عراقی و ایجاد تنش جدید در غرب آسیا و کشور مجاور، قطعا با واکنش ایران مواجه خواهد شد.

از سوی دیگر، تعدد گروه‌های مقاومت عراقی که با هدف مبارزه با اشغالگران آمریکایی تشکیل شده‌اند و نوع حملات آن‌ها باعث شده است تا آمریکایی‌ها در شناسایی، رصد و ضربه زدن به این گروه‌ها راه به جایی نبرند. اگر آمریکایی‌ها بخواهند کوچک‌ترین اقدامی علیه گروه‌های مقاومت انجام دهند، مطمئنا با واکنش سخت دیگر گروه‌های مقاومت روبرو خواهند شد.

آمریکایی‌ها بدون توجه به طرح مصوب پارلمان عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، اخیرا اقدام به انتقال تجهیزات و سامانه‌های جدید به برخی پایگاه‌های خود کردند.

حال باید منتظر ماند و نظاره کرد که تلاش میانجیگری مقامات عراقی بین ابوفدک رئیس ستاد کل نیروهای سازمان الحشد الشعبی و مصطفی الکاظمی به کجا خواهد رسید و بایدن چه تصمیمی خواهد گرفت. تایید طرح و حمله؟ یا عدم تایید طرح و سکوت؟

 مصطفی پاکدل
مصطفی پاکدل
پژوهشگر و تحلیل‌گر غرب آسیا
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. وحید سه شنبه, ۱۱ خرداد, ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴

    جناب مقتدا صدر چرا ساکتن؟؟ چرا مردم رو به خیابان ها دعوت نمیکنن؟؟ نخست وزیری مصطفی الکاظمی چه فرقی با حیدر العبادی و عادل عبدل المهدی داره؟؟؟؟؟ آمریکا کربلا رو هم زد اما مقتدا صدر سکوت کرد ، شیعه هیچوقت از دام رسانه ای و روانی دشمن رهایی پیدا نمیکنه

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.