چالشهای رژیم اسرائیل در جبهه شمالی و جنوبی
در بامداد ۲۹ تیرماه سال جاری و ساعاتی پس از حمله جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه در السفیره حلب، دو فروند راکت از جنوب لبنان به سمت اراضی اشغالی شلیک شد و ارتش اسرائیل در پاسخ به این حمله، مناطقی در مرز لبنان را هدف قرار داد. چند روز بعد، در تاریخ ۱۳ مردادماه سه فروند راکت از جنوب لبنان به سمت شهرک “کریات شمونه” در شمال فلسطین اشغالی شلیک شد و ارتش اسرائیل مبدا شلیک راکتها در دشت مرزی خیام در جنوب لبنان را هدف حملات توپخانهای قرار دادند.
اما این تمام ماجرا نبود. صهیونیستها که به دنبال ایجاد توازن و قدرتنمایی بودند، ساعاتی بعد از این حمله جنگندههای اسرائیلی طی یک حمله نمایشی یک نقطه در شهرک “العیشیه” واقع در جنوب لبنان را هدف قرار دادند.
حزبالله لبنان که به قواعد درگیریها آگاه است، در پاسخ به این اقدام تجاوزکارانه صهیونیستها در ظهر روز ۱۵ مرداد با شلیک ۲۰ فروند راکت ۱۲۲ میلیمتری، اطراف پایگاههای نظامیان اسرائیلی در مزارع شبعا را هدف قرار داد. سامانه گنبد آهنین تنها نیمی از راکتها را منهدم کرد و همانند گذشته نشان داد که آنطوری که اسرائیلیها نشان میدهند قابل اتکا نبوده و در صورت آغاز جنگ، آنها را با چالشی اساسی مانند جنگهای گذشته روبرو خواهد کرد.
پس از انتشار بیانیه رسمی حزبالله و انتشار ویدیوی حمله راکتی، صهیونیستها پس از آنکه به این نتیجه رسیدند که به طور مستقیم با حزبالله لبنان روبرو بوده و در صورت پاسخ به این حمله باید منتظر حملات بیشتر حزبالله و ادامه درگیری باشند، از پاسخ به این حمله صرف نظر کرده و از مواضع خود عقب نشینی کردند زیرا آنها به خوبی میدانند که با توجه تحولات فلسطین و تحولات قدس اشغالی (محلات شیخ جراح و سلوان) و درگیریهای نظامیان اسرائیلی با فلسطینیها دیر یا زود مقاومت فلسطین مجبور به واکنش خواهد شد و در این صورت، جنگ در دو جبهه شمالی و جنوبی برای آنها به شدت مشکل و دردسرساز خواهد بود.
به همین دلیل، در جلسهی میان مقامات ارشد اسرائیلی مقرر گردید تا اوضاع امنیتی جبهه شمالی بیشتر از این متشنج نشود.
رژیم صهیونیستی اگر تصمیم داشت تا به حملات حزبالله پاسخ دهد، باید از مواضع و خواستههای خود در مذاکرات با مقاومت فلسطین یا اقداماتش در محلههایی مانند سلوان و شیخ جراح عقب نشینی میکرد تا مبدا با واکنش مقاومت فلسطین مواجه شود زیرا به خوبی میداند که ارتش این رژیم توانایی جنگ در دو جبهه شمالی (حزبالله) و جنوبی (گروههای مقاومت فلسطین) را ندارد و به آسانی در مقابل حملات همزمان و ترکیبی آسیب پذیر است. به اذعان کارشناسان نظامی صهیونیست، ارتش اسرائیل توان ورود به جنگ با حزبالله در جبهه شمالی را نداشته و در صورت آغاز جنگ همزمان در جبهه شمالی و جنوبی، رژیم صهیونیستی بسیار آسیب پذیر خواهد بود!
چند روز قبل، نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی ناتوانی این رژیم در خرید موشک برای سامانه گنبد آهنین را برای صهیونیستها بسیار خطرناک دانست. این مسئله میتواند در نبردهای آینده بسیار مهم بوده و همان رهگیری نصف و نیمه این سامانه را تحت الشاع قرار دهد و از طرفی دیگر هزینه بالای این سامانه در برابر راکتهای ارزان قیمت مقاومت، صهیونیستها با را با چالشی اساسی روبرو کرده است به طوری که فعالیت سامانههای گنبد آهنین جهت رهگیری راکتهای مقاومت فلسطین در نبرد اخیر، هزینهای معادل ۲۸۰ میلیون دلار برای رژیم اسرائیل به ارمغان آورد و مشاغل اسرائیلی طی جنگ ۱۱ روزه، ۱.۲ میلیارد شِکِل معادل ۳۶۸ میلیون دلار ضرر کردند!
علاوه بر مسائل فوق، هزینههای سنگین نظامی، بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی مخصوصا مهاجرت ساکنان مناطق اشغالی به خارج این مناطق (که به شدت برای مقامات اسرائیلی اهمیت دارد) و توان بازدارندگی و سطح هماهنگی جبهه مقاومت باعث شده است تا اسرائیل برای آغاز جنگ با حزبالله یا مقاومت فلسطین دچار یک تردید همیشگی بوده و به دلیل آگاهی از تبعات آن همواره با احتیاط فراوانی تصمیم گیرد…
دیدگاه