به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” آرمن سرکیسیان رئیس جمهور ارمنستان روز یکشنبه ۲۳ ژانویه ۲۰۲۲ میلادی برابر با ۳ بهمن، پس از گذشت ۴ سال از آغاز بکار طی نامه ای رسمی استعفای خود را به آلن سیمونیان رئیس مجلس این کشور فرستاده است.

سوونیار خاچارطوریان دبیر مطبوعاتی رئیس مجلس ارمنستان این خبر را به رسانه ها اعلام کرده است. وب سایت رئیس جمهور ارمنستان نیز بیانیه استعفای سرکیسیان را منتشر کرده است. وی با تاکید بر اینکه تصمیمش احساسی نیست اظهار کرده است: مدت زیادی فکر کردم و پس از حدود ۴ سال کار فعال تصمیم گرفتم از ریاست جمهوری استعفا بدهم.

بنا به گفته سرکیسیان، ریشه برخی از مشکلات مهم، در قانون اساسی فعلی ارمنستان وجود دارد که وی در این مورد تصریح کرده است: رئیس‌جمهور ابزار لازم برای تأثیرگذاری بر فرآیندهای کلیدی سیاست داخلی و خارجی در این شرایط سخت برای کشور و مردم را ندارد. ما شرایطی متناقض داریم که رئیس جمهور مجبور می شود ضامن دولت باشد و در واقع از هرگونه ابزار واقعی محروم است. ارمنستان از نظر شکل یک جمهوری پارلمانی است اما از نظر محتوا چنین نیست.

وی با استقبال از اصلاح قانون اساسی این کشور ابراز امیدواری کرده است: خوشحالم که کمیسیونی برای اصلاحات قانون اساسی ایجاد شده و از دولت تشکر می کنم. من امیدوارم که در نهایت تغییرات قانون اساسی انجام شود و رئیس جمهور بعدی و ساختار ریاست جمهوری بتوانند در فضای متعادل و هماهنگ تری کار کنند.

امیل تاراسیان رئیس دفتر رئیس جمهور ارمنستان نیز استعفای خود را به رئیس جمهور تقدیم کرده که سرکیسیان با این خواسته نیز موافقت کرده است.

طبق قانون اساسی ارمنستان استعفای رئیس جمهور پس از ارائه به مجلس پذیرفته می شود. آلن سیمونیان رئیس مجلس این کشور تا تعیین رئیس جمهور کفیل ریاست جمهور ارمنستان را معین می کند و پارلمان این کشور باید انتخاباتی فوق العاده برگزار کند. کاندیدای ریاست جمهوری باید امضای یک چهارم نمایندگان مجلس را داشته باشد و برای انتخاب نیازمند ۷۵ درصد آرای نمایندگان است.
مهلت قانونی برای برگزاری انتخابات فوق العاده ریاست جمهوری میان نمایندگان مجلس حداقل ۲۵ روز و حداکثر ۳۵ روز است و فرد منتخب نیز ۱۰ روز پس از انتخاب کار خود را آغاز می کند.

اما فراکسیون احزاب اپوزیسیون مجلس ارمنستان واکنشی منفی به این استعفا نشان داده اند. احزاب مخالف دولت با اصلاح قانون اساسی این کشور قفقاز جنوبی موافق نیستند.
آرمن آشوتیان یکی از نمایندگان اپوزیسون با بیان مخالفت صریح خود با اصلاح قانون اساسی گفته است: سرکیسیان با استعفای خود راه را برای قبضه قدرت به دست پاشینیان نخست وزیر این کشور باز کرده است. استعفای رئیس جمهور در شرایطی اتفاق می افتد که ارمنستان توسط دولت های خارجی (آذربایجان و ترکیه) تهدید می شود.
آرام وارداوانیان دیگر نماینده اپوزیسون مجلس خاطر نشان کرده است: استعفای رییس جمهور شرایط بد ارمنستان را نشان می دهد و پیام خاصی در متن نامه استعفای وی وجود دارد.

تنش های سیاسی ارمنستان در حالی اتفاق می افتد که درگیری های مرزی و جنگ لفظی بر سر کریدور زنگه زور با جمهوری آذربایجان هر بار جدی تر می شود. اظهار نظرهای تند مخالفان پاشینیان نشان می دهد که فرآیند اصلاح قانون اساسی و تعیین رئیس جمهور این کشور می تواند به یک بحران بزرگ در تاریخ ارمنستان مبدل شود.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.