نشست خبری با موضوع تحولات یمن – جلسه ۱
نشست مجازی تحولات جهان اسلام با موضوع تحولات یمن – جلسه اول، تاریخ: ۴ بهمن ۱۴۰۰
مخاطب یک:
سلام آیا انصارالله از تصرف مارب منصرف شده است؟ آیا انصارالله قصد عملیات در تعز را دارد؟ آیا فکر نمی کنید اکنون یمن تجزیه شده است؟
خبرنگار تحولات جهان اسلام:
سلام خیر منصرف نشدهاند.
بحث مارب بسیار گسترده است و در مطالب گذشته به طور مفصل پاسخ داده شده است. البته آن تحلیلها مربوط به شرایط چند ماه پیش میباشد و شرایط فعلی کمی تغییر کرده است.
بیشتر بخوانید: چرایی توقف عملیات انصارالله در مارب؟
در تکمیل مطالب گذشته میتوان گفت: در حال حاضر موضوع مارب به عملیات ائتلاف سعودی در استان شبوه پیوند خورده و در صورتی که ائتلاف موفق به شکست خطوط دفاعی انصارالله بشود، فرصت آزادسازی مارب از دست رفته است.
در استان تعز هم انصارالله از ماههای گذشته تاکنون تحرکات خاصی نداشتهاند که مبنی بر انجام عملیات نظامی تلقی شود.
بحث تجزیه یمن هم بحث گستردهای دارد و جزء موضوعات اصلی در حوزهی یمن است. این موضوع از گذشته در دستور کار قدرت های جهانی و دست های پنهان در منطقه غرب آسیا بوده و خواهد بود. یکی از ماموریت های اصلی انصارالله هم جلوگیری از تجزیه یمن است. در واقع ایده محور مقاومت تاکید بر اتحاد کشورهای اسلامی است و دشمنان این محور بر تجزیه و تفرقه افکنی در کشورهای اسلامی تاکید دارند.
مخاطب دوم:
سلام خسته نباشید ممنون از خبرگزاری خوب شما، چرا انصارالله عملیات جدیدی را رقم نمیزند؟ از پشت به خط تدارکات شبوه حمله کند اینطوری قطعا نیروهای العمالقه توی محاصره میافتند. آیا انصارالله توان عملیات دارد؟ مشکل کار کجاست آیا نیرو کافی نداره یا مهمات و سلاح نداره؟ آیا میتواند با این نیروها مقابله کند و جنگ را پیش ببرد یا خدایی ناکرده ممکن است مناطق آزاد شده را از دست بدهد؟
خبرنگار تحولات جهان اسلام:
سلام تشکر،
یک عملیات نظامی نیازمند تجهیزات زمینی، هوایی و همچنین نیروی انسانی آموزش دیده است که در شرایط فعلی محاصرهی یمن فراهم کردن چنین امکاناتی میسر نیست. البته محدودیت انصارالله در شبوه و مارب دلیل مهم تری دارد که آن هم تقویت مواضع دفاعی در شبوه و جنوب مارب میباشد. در واقع انصارالله توان تدارک خط دفاعی و اجرای عملیات هجومی به طور همزمان را ندارد و یا در جبهات شبوه و مارب اینگونه نمیتواند عمل کند.
تاکتیکهای دور زدن دشمن و اعمال وضعیت شبه محاصره هم که بعضا در جریان جنگ سوریه و عراق میدیدیم، در یمن جوابگو نیست. چون طرف مقابل دارای پشتیبانی هوایی و تسلیحات زرهی است و اتخاذ چنین تاکتیکهایی تلفات بالایی را برای انصارالله به دنبال دارد.
البته این مدل به گونه دیگری در سالهای ۹۷ و ۹۸ در درگیریهای ساحل غربی اجرا شد و نتیجه بخش هم بود، ولی شرایط جغرافیایی (بیابانب) شبوه و مارب مناسب چنین تاکتیکهایی نیست.
مخاطب سوم:
سلام
انصارالله که تا آستانه آزادسازی مارب پیش رفته بود، چی شد که اینطوری عقب نشینی کرد؟
خبرنگار تحولات جهان اسلام:
سلام، فعلا عقب نشینی ای از جبهات حومهی شهر مارب صورت نگرفته است. خطوط غرب شهر مارب هم هنوز تغییری نکرده و انصارالله همچنان در پشت دروازه های ورودی مارب قرار دارد.
ائتلاف سعودی برای جلوگیری از سقوط مارب و از دست رفتن مناطق دیگر استان شبوه عملیات سنگینی رو طراحی و اجرا کردند که تا امروز با تلفات و خسارات سنگینی پیش رفته است. انصارالله هم از حالت هجومی وارد حالت دفاعی شده تا بتواند با کمترین عقب نشینی، عملیات ائتلاف را به شکست بکشاند. حالا در روزهای آینده باید دید که آیا ائتلاف سعودی میتواند به اهدافش در شبوه و مارب دست یابد یا انصارالله موفق به توقف عملیات میشود.
مخاطب چهارم:
سلام
در چند هفته گذشته برخی از اعضای انصارالله و یا افرادی که به انصارالله نزدیک بوده اند خواهان کمک ایران و حزب الله به یمن شده بودند، از طرفی در بسیاری از نقاط یمن علما و بزرگان قومی خواستار بسیج مردمی شدهاند تا به انصارالله کمک کنند!
با این اتفاقات آیا انصارالله دچار کمبود نیروی انسانی شده است؟
دوم آنکه تعداد نیروهای انصارالله چقدر است؟
اطلاعات چندانی در مورد انصارالله موجود نیست، نه ارقامی از تعداد نیروها و نه تسلیحات، اگر اطلاعاتی دارید که میتوانید رسانهای کنید ممنون میشویم پاسخ دهید.
نکته بعدی در مورد پدافند انصارالله است. ما چند باری شاهد حمله موشک های پدافندی انصارالله به جنگندههای متجاوز سعودی بودیم، همچنین تا امروز بارها پهپادهای پیشرفته شرقی و غربی توسط انصارالله سرنگون شدهاند، اما چرا به حملات هوایی سعودی به صنعا پاسخ و واکنشی نشان نمیدهند؟؟؟
خبرنگار تحولات جهان اسلام:
در خصوص درخواست کمک انصارالله از ایران و حزب الله بنده چنین خبری رو نشنیدم. اما اخبار کمک قبایل جنوب مارب به انصارالله صحیح است و ما هم چند خبر در این خصوص کار کردیم.
به طور کلی مسائل تجهیزات و نیروی انسانی نیاز اولیه یک نبرد موفق هست. بعد از این استراتژی و تاکتیک و عملکرد دشمن ملاک هست.
در خصوص استعداد نیروهای انصارالله هم اعداد مختلفی ذکر شده است. برخی رسانهها عدد ۸۰ هزار نفر، برخی عدد ۱۰۰ هزار نفر و ۱۵۰ هزار نفر رو گفتند. اینطور اطلاعات رو معمولا هیچ فرد و هیچ رسانهای جز مقامات ارشد نظامی اطلاع ندارند. برای دریافت اطلاعات در خصوص انصارالله پیشنهاد میکنم به بخش یادداشت های سایت مراجعه و یادداشت های بخش یمن رو مطالعه کنید. سری مطالب “پاسخ به سوالات کلیدی در خصوص یمن” و “یمن را بهتر بشناسید” اطلاعات خوبی در این خصوص دارند و اگر سوالی بود مجددا ارسال بفرمایید.
در خصوص مقابله پدافند انصارالله با جنگندههای ائتلاف هم باز برمیگردیم به همان مسئله تجهیزات نظامی و شرایط کلی درگیریها. انصارالله در قسمت پدافند هوایی تجهیزات چندان توسعه یافته و پیشرفتهای در اختیار ندارد و سامانه های موجود توان و ذخایر محدودی در مقابله با جنگندههای نسبتا پیشرفته ائتلاف دارند.
در بُعد تاکتیک هم جنگندهها برای در دور ماندن از تیررس پدافندهای انصارالله عموم حملات و بمباران ها را در ارتفاع بالا انجام میدهند. همچنین ذخایر و موقعیتهای استقرار تجهیزات پدافندی انصارالله نسبت به حجم بالای پروازها و دامنهی درگیریها محدود است. از طرفی دیگر ائتلاف پس از شناسایی نقاط استقرار سامانه های موشکی و پدافندی و… اقدام به بمباران این مناطق میکند که یکی از عوامل محدودیت انصارالله در مقابله با حملات هوایی همین موضوع میباشد.
مخاطب پنجم:
سلام، چرا ایران وارد معرکه یمن نمیشود؟ یا مانند سوریه حداقل اقدام به کمک هوایی نمیکند؟ ایران میتواند یکی از این بیخاصیتهای سازمان ملل را کت بسته در آن هواپیما بتمرگاند پس از معاینه و تایید بار هواپیما از غذا، دارو و تجهیزات پزشکی آن را توسط همین ارگان بی خاصیت به یمن برساند.
خبرنگار تحولات جهان اسلام:
سلام در خصوص سوال اول باید عرض کنم که ایران از سالها قبل وارد جنگ یمن شده است. در واقع ایران با حمایت از انصارالله وارد جنگ یمن شده است، اما صورت این حمایت با آن حمایتی که در لبنان، سوریه و عراق دیدهایم متفاوت است. ایران با آموزش نیروی متخصص، انتقال تجارب نظامی (ساخت موشک و پهپاد)، کمکهای اطلاعاتی و سایر موارد از انصارالله حمایت کرده است.
در خصوص ارسال کمک ها از طریق هوایی هم به دلایل مختلف صورت نمیگیرد. برخی از این این دلایل عبارتند از: تحریم های شورای امنیت سازمان ملل و عدم آمادگی فنی فرودگاههای یمن، احتمال حمله جنگندههای ائتلاف سعودی به هواپیماها و سایر موارد. اما انتقال کمک از طریق دریا ممکن است و کمک های فعلی هم از این طریق صورت میگیرد.
دیدگاه
مجید پیوند:
سلام وقت به خیر
به نظر می رسد تلاش های زیادی از طرف کشورهای غربی و نوکران آن ها در منطقه جهت شکست و فرسوده کردن مقاومت در حال انجام است،بیداری غول داعش از یک طرف ،حملات بی امان به ملت یمن و توقف پیش روی انصارالله و معکوس نمودن آن در مقطع زمانی که احساس می کنند ایران با توجه به مذاکرات هسته ای عکس العمل در خوری نداشته باشد،زنگ خطر بزرگی را به صدا در اورده است.ادامه این وضعیت می تواند آثار جبران ناپذیری بر روی جبهه مقاومت داشته باشد.اگر ضرب شستی قاطع و فراتر از انتظار دشمنان به جبهه ظلم وارد نشود ،امید عا شقان جبهه مقاومت رنگ خواهد باخت.
با سلام عرض و ادب خداقوت…به نظر میرسه بعد از شهادت شهید ایرلو ب علت بیماری کرونا شرایط میدانی خوب پیش نمیره ضمن اینکه با توجه به فیلم هایی ک اخیر از نیروهای تحت حمایت امارات مشاهده میشه رزمندگان یمنی در مقابل تجهیزات زرهی با کلاش و بعضاً ار پی جی مقابله میکنن و کمبود تجهیزات ضد زره مثل کورنت مشاهده میشه اگه نیروهای تحت حمایت امارات ب همین شکل ادامه بدن متاسفانه عملیات آزاد سازی مارب با شکست رو ب رو میشه ب نظرم راه مقابله اول ارسال سلاح استفاده از تجهیزات ضد زره کمین های متعدد و استفاده از تک تیر انداز ها و حتی عملیات استشهادی میتونه راه گشا باشه
سلام ایران هیچ کمک نظامی به یمن نمی کند . لطفا با این اخبار به دشمن امکان محکومیت ما را در شورای امنیت ندهید . اگر کمکی بوده کمک مستشاری بوده است . لطفا دقت کنید
سلام
در هیچ جای متن حضور مستقیم میدانی نوشته نشده است، لطفا دقیق بخوانید تا کامل متوجه شوید. در خصوص جمله اولتون هم اشتباه میکنید کمک نظامی و… ایران به یمن انجام شده و منع قانونی و شرعی ندارد، بلکه کاملا صحیح و بجاست. ارتباطی هم به محکومیت در شورای امنیت و… ندارد. اگر قرار بر محکومیت باشد، لاشه پهپاد و موشک ایرانی و قایق های حامل تسلیحات و اظهارات مقامات رسمی گویاتر و مستندتر از مطالب خبرگزاری هاست.
شما توی (پاسخ به سوالات کلیدی جنگ یمن )گفته بودید که ایران توی جنگ یمن حضور نداره پس چرا اینجا میگید از اول درگیری ها حضور داره!!!
سلام
در متن این هست: «در واقع ایران با حمایت از انصارالله وارد جنگ یمن شده است، اما صورت این حمایت با آن حمایتی که در لبنان، سوریه و عراق دیدهایم متفاوت است. ایران با آموزش نیروی متخصص، انتقال تجارب نظامی (ساخت موشک و پهپاد)، کمکهای اطلاعاتی و سایر موارد از انصارالله حمایت کرده است»
در هیچ جای متن حضور مستقیم میدانی نوشته نشده است، لطفا دقیق بخوانید تا کامل متوجه شوید.