به مناسبت پنجمین سالروز ترور شهید احمد الجعبری
امروز سه شنبه مصادف با پنجمین سالروز نبرد “حجاره السجیل” است که در ۱۴ نوامبر سال ۲۰۱۲ میان گروه های مقاومت فلسطین و ارتش اشغالگر رژیم اسرائیل صورت گرفت.
این جنگ با ترور احمد جعبری جانشین فرمانده کل گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس و محافظانش در جریان حمله جنگنده های اسرائیلی به خودروی آنان در مرکز غزه آغاز شد.
ارتش رژیم اسرائیل در جریان این جنگ ۱۷۶ فلسطینی از جمله ۴۳ کودک و ۱۸ فرد سالخورده را به شهادت رساند و ۱۲۲۲ تن دیگر از جمله ۲۰۷ زن و ۸۸ فرد سالخورده را زخمی کرد. این در حالی است که ارتش اسرائیل فقط به هلاکت ۵ اسرائیلی از جمله یک نظامی و زخمی شدن ۲۴۰ تن دیگر اعتراف کرد.
دشمن صهیونیستی در جریان این جنگ دست به کشتارهای متعددی زد که از جمله آنها کشتار خانواده های الدلو و ابوزور است. ارتش رژیم اسرائیل در جریان این جنگ بیش از ۱۵۰۰ بار به باریکه غزه حمله کرد و مدعی شد که ۱۹ مقر فرماندهی و پایگاه نظامی قسام و بیش از ۲۰۰ باب خانه مسکونی را با خاک یکسان کرد و ۱۵۰۰ باب خانه دیگر را به صورت جزئی از بین برد.
ارتش رژیم اشغالگر قدس در جریان این جنگ ده ها مسجد را با خاک یکسان کرد. ارتش اسرائیل همچنین مدعی شد که ۱۸۰ سکوی پرتاب موشک قسام و ۱۴۰ تونل انتقال کالا و ۶۶ تونل مقاومت و ۲۶ کارگاه ساخت سلاح را نشانه رفت. خسارت های مالی مستقیم روزانه این جنگ ۵ میلیون دلار برآورد شد.
این در حالی است که گردان های شهید عزالدین قسام از شلیک ۱۵۳۷ فروند موشک به مواضع ارتش اسرائیل و ساقط کردن چندین پهپاد و انهدام خودروی نظامی اسرائیلی خبر داد. گردان های قسام در جریان این جنگ برای نخستین بار شهرهای تل آویو و قدس اشغالی را با موشک های دوربرد هدف قرار داد.
اما گروهان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی از شلیک ۶۰۰ فروند موشک از انواع فجر و کورنت و گراد به مواضع صهیونیستی خبر دادند.
اما ترور احمد جعبری پایان روند مبارزاتی یک فرمانده نابغه و دلیر به شمار می رود، این سردار جان برکف در جریان فعالیت های مبارزاتی اش توانست دشمن صهیونیستی را به آزادی شماری از اسرای فلسطینی در چارچوب قرارداد مبادله اسرا موسوم به “وفاداری به آزادگان” وادارد. این فرمانده سلحشور پیش از ترورش موفق به انجام فریضه حج شد.
جعبری در سال ۱۹۶۰ در شهر غزه به دنیا آمد، وقتی رشد و نمو یافت و شکست های مفتضحانه ارتش های عربی را دید، به این باور رسید که آزاد سازی سرزمین فلسطین در سایه مقاومت راستین امکان پذیر است.
جعبری با روحیه مبارزاتی و مقاومتی رشد و نمو یافت، وی در سال ۱۸ سالگی به اتهام عضویت در یک تیم عملیاتی علیه دشمن صهیونیستی به اسارت درآمد و به ۱۳ سال حبس محکوم شد.
وی در جریان اسارتش تحت تاثیر افکار و اندیشه های صلاح شحاده فرمانده کل گردان های شهید عزالدین قسام درآمد. شحاده در سال ۲۰۰۲ ترور شد. جعبری پس از آزادی از زندان به عضویت گردان های شهید عزالدین قسام درآمد.
جعبری در دوران اسارتش در زندان های مرکزی اسرائیل تلاش کرد تا از وضعیت اسرای فلسطینی اطلاع پیدا کند و به آنان خدمات رسانی کند و اعتصاب های غذای را رهبری کند.
جعبری نقش عمده ای در ساماندهی به فعالیت های مبارزاتی و مقاومتی چه در دوران قبل از انتفاضه الاقصی چه در خلال آن داشت. وی حتی پس از ترور شیخ صلاح شحاده نقش لجستیکی در فرماندهی گردان های قسام ایفا کرد.
منبع:
دیدگاه