ابعاد پروژه افغان هراسی و ایران ستیزی چیست؟
پروژه امنیتی سازمان های جاسوسی غربی ابعاد مختلفی برای ناامن سازی منطقه آسیای میانه به ویژه مرزهای شرقی ایران دارد. ابعاد این پروژه از فعالیت گروههای تروریستی نظیر جیش العدل و باندهای قاچاق تا جنگ روانی و ادعاهای دروغینی نظیر کشتار مهاجرین افغان توسط ایران دارد.
در ۲۲ فروردین ۱۴۰۱، دسته کوچکی به اصطلاح معترض، با ادعای “بدرفتاری ایران با مهاجرین افغانستان” و با سر دادن شعارهای ضد ایرانی، در محله چهارراهی شهید ایزدیار شهر کابل و در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران تظاهرات کردند.
همزمان با این تظاهرات، دسته دیگری به کنسولگری ایران در شهر هرات حمله کردند و علاوه بر پرتاب سنگ به سمت ساختمان کنسولگری، اقدام به آتش کشیدن ورودی کنسولگری کردند.
علت این اعتراضات بدرفتاری نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران با مهاجرین افغانستان که به صورت غیرقانونی وارد ایران شدهاند، ذکر شده است. اما واقعیت چیزی دیگری است!
در زمان حکومت پیشین افغانستان و در تاریخ ۱۱ بهمن ۹۵، کارمندان اطلاعاتی سفارت فرانسه و آمریکا در کابل در محله چهارراهی صدارت واقع در منطقه دوم شهر کابل، ادارهی مشترکی را ایجاد کردند تا برنامه ها علیه منافع جمهوری اسلامی ایران در افغانستان را طراحی و اجرا کند.
کارمندان اطلاعاتی سفارت فرانسه و بخش یهودی های سفارت آمریکا، این اداره را به نام “اداره ۵۹” نام گذاری کردند. آنها در این اداره نشر محتوای ضد اسلامی در رسانهها، نشر و پخش کتابهای ضد دینی و اطلاعات غلط فرهنگی و تاریخی را برای ایجاد شکاف در بین کشورهای فارسی زبان مدنظر قرار دادند.
یکی از مهم ترین کارهای این اداره مدیریت و راه اندازی اعتراضات ضد ایرانی، پاره نمودن تصاویر رهبر انقلاب اسلامی، تشویق و دعوت جوانان به گرایش به دین مسیحیت و شبهه افکنی در انگاره های اسلامی بود.
بخشی از کارمندان اداره ۵۹، کارمندان میانسالی بودند که به زبان فارسی سخن میگفتند و اصالتا ایرانی بودند. آنها سابقهی عضویت گروه تروریستی سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را در کارنامه خود داشتند و حالا برای فرانسوی و آمریکاییها در افغانستان کار میکردند.
اکنون پس از سقوط کامل حکومت پیشین در ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ و روی کار آمدن طالبان در افغانستان، این اداره بدون توقف فعالیت اطلاعاتی خود در افغانستان را ادامه داده و در حال اجرای پروژه ای امنیتی است که میتوان نام آن را «افغان هراسی-ایران ستیزی» گذاشت.
اگر چه روی کار آمدن طالبان ضریب امنیت عمومی را در افغانستان بالا برد، اما ضعف مدیریتی و شناختی تشکیلات آنها همچنان دست عوامل گروه تروریستی سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، داعش، جیش العدل و… را باز گذاشته است. از سویی دیگر اوضاع بد معیشتی مردم با سرمایه گذاری کشورهای غربی برای جذب نیرو هم راستا شده و راه اندازی فتنه های کوچک و بزرگ به راحتی انجام میگیرد.
ملت و حکومت ایران بیش از ۴۰ سال بی هیچ چشم داشتی به خاک و منابع افغانستان، برادرانه و دوستانه مهاجرین افغان را همانند ملت خود در خانه خود جای دادهاند و در هیچ مقطعی از هیچ کمکی برای صلح و ثبات افغانستان دریغ نکردهاند. از سویی دیگر ملت افغانستان نیز در فتنه های بزرگ نظیر هشت سال دفاع مقدس، جنگ علیه گروههای تکفیری در سوریه همواره یاور محور مقاومت بودهاند.
امروز بار دیگر شاهد فتنه انگیزی امنیتی غربیها در مناطق شرقی ایران هستیم، اما ملت افغانستان و ایران از هوشیاری و بصیرت کافی نسبت به اوضاع برخوردارند و تنها لازمهی درهم شکستن این فتنه، روشنگری نخبگان و آگاهان دو ملت است.
بیشتر بخوانید:
حمله به کنسولگری ایران در شهر هرات + تصاویر و ویدیو
درگیری مرزی ایران و طالبان در مرز استان سیستان و بلوچستان
دومین درگیری مرزی ایران و طالبان در استان سیستان و بلوچستان + ویدیو
دیدگاه
اینی که نوشتید ضعف تشکیلاتی طالبان دست داعش و منافقین رو باز گذاشته خنده دار نیست ؟ طالبان خودش زاده ی آمریکاس ! امریکا قدرت رو بهش واگذار کرد تو افغانستان! داعش از نظر فکری تقریبا با طالبان برابره ! طالبان خودش عامل ناامنیه ! به نظرم متنتون نیاز به اصلاح داره