دیداری در پی مذاکرات پشت پرده …

یکی از تحولات مهم چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری (۶ و ۷ دسامبر) در “وین” رخ خواهد داد. المار ممدیاروف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار خود با چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در باکو اعلام کرد وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان ششم دسامبر در حاشیه اجلاس شورای وزرای سازمان امنیت و همکاری اروپا در وین با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

وزرای خارجه روسیه، فرانسه و آمریکا نیز در این نشست حضور خواهند داشت و دیدار لاوروف و تیلرسون در حاشیه این نشست نیز قطعی شده است.

این در حالیست که هفته گذشته، سرژ سرکیسیان رییس جمهوری ارمنستان بلافاصله پس از بازگشت از نشست سران پیمان امنیت جمعی در مینسک به قره باغ کوهستانی رفت و با مقامات جمهوری خودخوانده قره باغ دیدار کرد. جالب اینجا است که در حین انجام این دیدار مقامات آذربایجان بر حفظ حق خود مبنی بر هدف قرار دادن هلیکوپتر حامل سرکیسیان بر فراز آسمان قره باغ، تحت عنوان حفاظت از حریم هوایی آذربایجان، تاکید کردند.

همچنین در هفته ای که گذشت ایروان مقصد، محمد جواد ظریف و سرگی لاوروف وزاری خارجه ایران و ارمنستان بود. این دیدارها پس از مذاکرات سه جانبه روحانی، پوتین و علیف در تهران اتفاقی نبوده و احتمالا ظریف و لاوروف حامل پیامهایی از طرف علیف برای سرکیسیان بوده اند.
دیروز هم رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه، در اظهاراتی کم سابقه خواستار، “گشودن درهای دوستی” از سوی ارمنستان شد، اظهاراتی که علی رغم انتظار، اعتراض مقامات باکو را در خصوص عدم طرح پیش شرط “قره باغ” در پی نداشت و این احتمال هماهنگی باکو-آنکارا را قوت می بخشد، چرا که در سال ۲۰۰۹ و پس از امصای پروتکل های عادی سازی روابط فی مابین ارمنستان و ترکیه و عدم طرح پیش شرط “قره باغ” مقامات باکو به طرزی بی سابقه نسبت به اقدام آنکارا معترض شدند تا جایی که آنکارا “عملا” این پروتکلها را ملغی فرض کرده است.

 

نیاز طرفین به پیشرفت مذاکرات:

الهام علیف که سال آینده میلادی انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو دارد نیاز مبرمی به نتیجه گیری از این مذاکرات دارد چرا که وعده اصلی او در انتخابات سال ۲۰۱۳، “نوشیدن چای در شهر شوشی” بود. وی برای رسیدن به شوشی در قلب قره باغ با شعله ور کردن کارزار “آوریل” در آوریل ۲۰۱۶ موفقیت چندانی کسب نکرد.
در طرف مقابل مقامات ارمنستان، نیازمند یک توافق هستند تا با گشایش های ناشی از آن اقتصاد به شدت محدود شده ی جمهوری خودخوانده قره باغ را از طریق رفع محدودیت های قانونی پیش روی شرکتهای گردشگری و معدنی اروپایی، بهبود بخشد.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. علی سه شنبه, ۱۴ آذر, ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۸

    تا زمانی که علیف زمامدار حکومت آذربایجان است ، آزادی قره باغ اشغالی ، سرزمین شیعیان دوازده امامی ! جایی که مساجدش را اشغال گران صلیبی خوک دونی کردند ، شیعیان علی بن ابیطالب رو به خاک و خون کشیدن ، پیروان امام حسین رو آواره کردند و . . .از چنگ اشغال گران صلیبی امکان پذیر نخواهد بود ،
    گویا جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان داعیه دار زعامت بر دنیای اسلام به خصوص شیعیان جهان ، با بازنشر مصاحبه روزنامه شرق با رییس جمهوره جمهوری خود خوانده قره باغ در یکی از خبرگزاری های دولتی جمهوری اسلامی ایران سیگنال هایی ولو بسیار ضعیف برای مقامات آذربایجان و ارمنستان فرستاده است !
    به امید آزادی تمام سرزمین های اسلامی از چنگ اشغال گران

    پاسخ
    1. ییلماز سه شنبه, ۱۴ آذر, ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۴

      برادر
      ۱. پست خوکدونی به زودی آماده میشه
      ۲. حرف شما در خصوص مصاحبه صحیح نیست، این مصاحبه رو خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی انجام نداده، بلکه یکی از روزنامه های یک جریان سیاسی انجام داده که ربطی به نظام نداره
      ۳. مصاحبه بر خلاف فرمایش شما با رییس جمهور جمهوری خودخوانده قره باغ انجام نشده بلکه با وزیر امور خارجه این کشور جعلی انجام شده

    2. علی چهارشنبه, ۱۵ آذر, ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۰

      چیزی که بنده عرض کردم کاملا واضحه ،
      1) در مورد خوک دونی منتظر تز و آنتی و سنتز حضرتعالی هستم
      1)عرض کردم بازنشر مصاحبه روزنامه شرق … لطفا متنی که بنده نوشتم رو با دقت بخونید ، بازنشرش در خبرگزاری رسمی دولتی دقیقا به نظام مربوط میشه ، یادم نمیره چاپ یک کاریکاتور باعث قطع ارتباط با کشوری اروپایی شد ، پس نه تنها عمل روزنامه شرق اگر مورد بازخواست قرار نگیره به نظام ربط داره ، بلکه انتشارش در یک خبرگزاری رسمی دولتی تأیید کننده ربطش به نظام میباشد
      3) با وزیر امور خارجه اش یا رییس جمهورش فرق چندانی در اصل موضوع نمیکنه ، بابت اشاره به این نورد تشکر میکنم

    3. ییلماز چهارشنبه, ۱۵ آذر, ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳

      ۱. خوکدونی نه از داره نه تحلیل منتها ما در حال تهیه گزارش اون هستیم.
      ۲. من متن شما رو خوندم اما تا اون لحظه ندیدم که خبرگزاری دولتی باز نشر کرده باشه ولی گویا ایرنا باز نشر کرده.
      ۳. فرق اینکه رییس جمهور مصاحبه کرده یا وزیر امور خارجه، اینکه شما طوطی وار دارین دیکته پانتورکیستها رو بلند خوانی میکنید یا اینکه واقعا مصاحبه رو مطالعه کردین.
      ۴. کار شما پانتورکیستها اینکه اصل هر چیز رو رها و به فروعات جنگ می زنید. همین هفته در تلویزیون A24 آذربایجان به قرآن و حضرت مهدی طی یک مصاحبه ۱ ساعته بدترین توهین ها شد ندیدم یک پانتورکیست که برای خوکدونی شدن مسجد آغدام فریاد میزنه کوچکترین صدایی ازش در بیاد.

    4. ییلماز سه شنبه, ۱۴ آذر, ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۲

      این موجی که محافل پانتورکیست علیه این مصاحبه ایجاد کردن، نتیجه عدم مطالعه و تکرار طوطی وار هست. همون طور که شما بدون خوندن مصاحبه دارید اظهار نظر میکنید. خبرنگار در ابتدای مقاله به اینکه چنین کشوری وجود رسمی نداره و اینکه یک جمهوری خودخوانده است تاکید کرده، اما این خبرنگار که یک رئالیست هست میگه عملا این جمهوری خودخوانده به یک واقعیت ژئو پولتیک تبدیل شده، لطفا بدون مطالعه به نظام جمهوری اسلامی ایراد نگیرید. جمهوری اسلامی خیلی بیشتر از تمام دولت های آذربایجان، برای قره باغ دل سوزونده

    5. ییلماز چهارشنبه, ۱۵ آذر, ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۷

      این حرکت پانتورکیستها فقط یک هوچی گری سیاسی هست. سال ۲۰۰۹ تلوزیون ANS با شامیر با باسایف یک ساعت و نیم در مقر جدایی طلبان چچن در اطراف گروزنی مصاحبه کرد، شما واکنش از سمت کسی شنیدین؟

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.