لجنزار فساد مالی خانوادگی رئیس جمهور آذربایجان
فساد مالی و ثروت اندوزی سیاستمداران همواره یک پای ثابت برنامههای افشاگران جهان است. میزان فساد مالی در کشورهایی که سیستم دیکتاتوری در آنها حاکم است، همواره زیاد گزارش میشود؛ از این رو، مخالفان الهام علیف نیز طی سال های گذشته وی را به فساد مالی متهم می کردند تا اینکه این فسادها به قدری زیاد شدند که دولت های میزبان این پول ها نیز زبان به اعتراض گشودند. افشاگری معروف پاندورا درباره اموال سیاستمداران جهان که نام الهام علیف و اعضای خانواده او نیز در آن دیده می شود از جالبترین این موارد است. همچنین اسناد لوکزامبورگ و فرانسه نیز به این فهرست بی پایان اضافه شده اند.
اسناد پاندورا چیست؟
کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاری تحقیقی (آیسیآسجی)، شبکه خبری بی بی سی و روزنامه گاردین انگلیس، با همکاری ۶۵۰ گزارشگر از ۱۱۷ کشور جهان روی این اسناد کار کرده اند. سندهای ۱۲ میلیون پرونده لو رفته از پناهگاه های مالیاتی ۱۴ شرکت مالی و حقوقی در جزایر ویرجین انگلیس، پاناما، بلیز، قبرس، امارات متحده عربی، سنگاپور و سوئیس با حجم حدود ۳ ترابایت در آن بررسی شده اند.
اسناد پاندورا درباره مالکان ۹۵ هزار شرکت متعلق به ۳۰۰ چهره سیاسی از جمله ۳۵ رهبر سابق و فعلی است.
ارتباط علیف و پاندورا
مرکز تحقیقات جنایت سازمان یافته و فساد (به اختصار OCCRP) اعلام کرده است: مجموعا ۸۴ شرکت دریایی ناشناخته که قبلاً در جزایر ویرجین انگلیس ثبت شده را کشف کرده است که علیف و همکارانش از سال ۲۰۰۶ مالک آنها هستند.
حیدر تنها پسر الهام علی اف، در سن یازده سالگی اولین شرکت دریایی را به ثبت رساند. آرزو دختر کوچک رئیس جمهور آذربایجان در ۱۹ سالگی صاحب یک شرکت دریایی شد. این مرکز درباره نقش این شرکت ها در پول شویی می گوید: حداقل هشت شرکت این خانواده از سیستمهای پولشویی و انتقال گسترده پول که قبلاً کشف شده بود، چندین میلیون دلار دریافت کرده اند.
این مرکز در گزارش خود تصریح می کند: علی اف ها طی سالهای گذشته تعدادی از این شرکتهای فراساحلی را بسته و برخی را فروخته اند. این مرکز درباره حجم انتقال پول های کثیف می گوید: علی اف تا سال ۲۰۱۷، حدود ۱۹۱ میلیون دلار املاک و مستغلات را به صندوق مخفی منتقل کرده است.
الهام علیف و بستگان نزدیکش املاکی در لندن پایتخت انگلیس به ارزش ۴۰۰ میلیون پوند خریده و سپس آن را به خانواده سلطنتی انگلیس فروخته اند. این ساختمان ها به املاک سلطنتی معروف هستند و سود معامله ۳۱ میلیون پوند انگلیس بوده است.
مجموعه املاک سلطنتی ملکه انگلیس را وزارت دارایی این کشور اداره می کند و درآمد آن برای موارد عمومی خرج می شود.
تورال صادقلی و مدیر «آزادسوز دات اینفو» که در لندن زندگی می کند تصاویر این چهار ساختمان را در لندن به نشانی خیابان کاندیو استریت، شماره ۵۶۶۰ منتشر کرده است.
پولشویی در لوکزامبورگ
تورال صادقلی در آزاد سوز اینفو با اشاره به سخنان اخیر الهام علیف علیه وزیر خارجه لوکزامبورگ می گوید: الهام علیف در یک سخنرانی گفته که مناطق آزاد شده قره باغ چهار برابر کشور لوکزامبورگ است. ناراحتی و نفرت علیف از دیگر کشورها بخاطر آذربایجان نیست بلکه بخاطر این است که لوکزامبورگ مانع ادامه جرایم مالی شده است. دادستانی این کشور تحقیق درباره پول شویی و انتقال پول توسط خانواده الهام علیف را ادامه می دهد. بانک های آمریکا انتقال پول توسط دو دختر رئیس جمهور آذربایجان را تحت نظر داشته و به مرکز نظارت بر بازارهای مالی لوکزامبورگ اطلاع داده اند.
وی در تشریح روابط پنهانی اعضای خانواده رئیس جمهور آذربایجان بیان می کند: حکومت لوکزامبورگ از سال ۲۰۱۸ درباره بانک «هاوی لند» تحقیق کرده و مشخص شده است که خانواده الهام علیف از طریق این بانک پول شویی می کردند. لیلا دختر بزرگ و آرزو دختر کوچک رئیس جمهور آذربایجان در این بانک پنج حساب افتتاح کرده بودند و پول مردم آذربایجان از راه های غیر قانونی به این بانک منتقل می شد. حجم این فساد به قدری بوده که بانک هاوی لند چهار میلیون یورو جریمه شده و این حساب ها را بسته است.
سابقه رابطه مالی خانواده علیف هم به سال ۲۰۰۸ برمی گردد که دیوید و کوناتان رولاند از روسای این بانک همراه شاهزاده اندرو (از خانواده سلطنتی انگلیس) به باکو سفر کرده و با الهام علیف دیدار می کنند.
خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش کرده است که در سال ۲۰۰۸ پس از این سفر به یکی از حساب های ویژه پنج میلیون دلار منتقل کردند. بانک هاوی لند در سال ۲۰۱۴ یکی از بانک های باهاما را که لیلا و آرزو علی اوا در آن حساب داشتند را خریده است. مرکز نظارت بر بازارهای مالی لوکزامبورگ (CSSF) گفته است که دختران علیف از طریق همین بانک به «میخاییل قوچریف» شهروند اینگوش تبار روسیه و صاحب شرکت های «روس نفت» و «نفتیسا» پول قرض داده اند. قوچریف مدعی شده است که دختران علیف را نمی شناسد و با پدرشان رابطه اقتصادی ندارد. اسناد خلاف این موضع را ثابت می کند و دختران علیف با وی رابطه تجاری بزرگی داشتند. اکنون ۱۶ چاه نفت آذربایجان در اختیار میخاییل قوچریف است که در سال ۲۰۰۹ به شرکت روس نفت منتقل شده اند.
چرایی نارضایتی علیف از آمریکا و فرانسه
تورال صادقلی دلیل نارضایتی الهام علیف از آمریکا و فرانسه را هم موضوعات مالی می داند و درباره اظهارات مقام های آذربایجان علیه این کشورها می گوید: حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهور آذربایجان از عدم حضور سفیران این کشورها در شوشا انتقاد کرده و علت آن را حمایت از ارامنه بیان می کند. این درحالی است که آمریکا و فرانسه درباره جرائم مالی الهام علیف تحقیق می کنند و املاک ۵۰ میلیون دلاری «سویل علی اوا» خواهر الهام علیف در پاریس پایتخت فرانسه شناسایی و افشا شده است.
تورال صادقلی همچنین درباره بازسازی قره باغ و پول سازی برای ثروت اندوزی رئیس جمهور تصریح می کند: امروزه شرکت های خانواده علیف برای بازسازی مناطق آزاده شده قره باغ وارد شده اند و خون شهیدان این جنگ نیز برای این خانواده پول سازی می کند.
دیدگاه