تداوم درگیری‌های مرزی بین آذربایجان و ارمنستان

چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵ - چهارشنبه ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۲ - ۱۳:۱۵
https://iswnews.com/?p=78948

به گزارش “پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام” در ادامه تنش‌ها در منطقه قفقاز، شب گذشته و صبح امروز نیز توپخانه آذربایجان مواضع نیروهای ارمنستان در مناطق مرزی کلبجر، لاچین و خاک ارمنستان را مورد هدف قرار داد.

ارتش آذربایجان بیانیه‌ای منتشر کرده و ارمنستان را به نقض آتش بس در محورهای کلبجر و لاچین متهم کرده و این موضوع را مجددا به‌عنوان دستاویزی برای حملات توپخانه ای و هوایی به مواضع ارمنستان قرار داده است. وزارت دفاع ارمنستان نیز حملات آذربایجان را تایید کرده و اعلام کرد ارتش آذربایجان مجددا از پهپادها برای هدف قرار دادن ارمنستان در منطقه جرموک استفاده کرده است.

تنش‌ها در قره باغ و مرزهای دو کشور در حالی ادامه دارد که روسیه روز گذشته از آغاز آتش بس میان آذربایجان و ارمنستان خبر داده بود. با این حال به نظر می‌رسد تدابیر روسیه برای کاهش تنش ها بی فایده است و طرف‌های درگیر، به خصوص آذربایجان به آن پایبند نیستند.
از این رو، ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به CSTO (سازمان پیمان امنیت جمعی) اعلام کرده است که روسیه گام‌های بیشتری را برای کاهش تنش‌ها در مرزهای آذربایجان و ارمنستان خواهد برداشت. فرستاده ویژه روسیه، ایگور خوائف نیز برای دیدار با مقامات دو کشور به باکو و ایروان سفر خواهد کرد.

دولت باکو همچنان به دنبال ایجاد کریدوری موسوم به کریدور زنگزور است تا خاک اصلی جمهوری آذربایجان را به نخجوان متصل کند و در این میان، هرگونه تنش در منطقه قره باغ و مرزهای دو کشور را به عنوان دستاویزی برای آغاز حملات و تشدید تنش ها و درگیریها در این منطقه به کار می‌بندد تا شاید بتواند در صورت حاد شدن اوضاع، از این موضوع برای انجام یک عملیات نهایی و بزرگ جهت دست یافتن به هدف خود استفاده کند.

از سوی دیگر، سیاست فشل ایران در قره‌باغ نیز به یک معضل بزرگ تبدیل شده است. تا جایی که ایران عملا از معادلات این منطقه کنار گذاشته شده و طرفین درگیر بدون توجه به ایران در منطقه قفقاز می‌تازند. در صورتی که رهبر انقلاب از اهمیت عدم تغییر در ژئوپلتیک و مرزهای سرزمینی در این منطقه سخن گفته و بر آن تاکید دارد؛ عملکرد دستگاه‌های مربوطه از وزارت خارجه و سفارت ایران در دولت‌های قفقاز گرفته تا ارگان‌های نظامی و اطلاعاتی، هیچگونه سنخیتی با سخنان امام خامنه‌ای ندارند و به نظر می‌رسد به رهنمون‌های ایشان به درستی عمل نمی‌شود و عملا شاهد یک وا دادگی سیاسی در قفقاز هستیم. آیا لابی‌های وطنی و غیروطنی جمهوری آذربایجان در ایران مسبب اصلی این سیاست فشل هستند و یا نه کلا ایراد از جای دیگری است؟

ورود نیروهای نظامی ایران در قالب یگان‌های صلح‌بان به منطقه قفقاز و ایجاد پایگاه‌های نظارتی دائم و موقت در مناطق مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان یکی از ابتدایی ترین گام‌ها، اما موثرترین و جدی‌ترین تمهیدات ایران برای ورود واقعی به منطقه و ایجاد صلح، امنیت و حفظ ژئوپلتیک منطقه است.

بیشتر بخوانید: بالاگرفتن تنش‌ها در قره‌باغ و درگیری‌های مرزی جدید بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان + نقشه میدانی

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *