دیدار وزرای خارجه ایران و ارمنستان

جمعه 29 مهر 1401 - 16:01
https://iswnews.com/?p=80817

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” همزمان با دیدار وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با وزیر امور خارجه ارمنستان، شایعاتی در خصوص تقدیم درخواست رسمی ارمنستان جهت خرید اقلام نظامی به طرف ایرانی منتشر شده است.

در ۲۸ مهر ماه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با آرارات میرزویان، همتای ارمنستانی خود دیدار و در خصوص افزایش روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف و همچنین تحولات مهم منطقه گفتگو و رایزنی کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به مناسبات دیرینه دو کشور، اهمیت تقویت روابط بین طرفین و ارتقای آن در ابعاد مختلف و به ویژه حوزه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی را مورد تاکید قرار داد. وی با اشاره به موضوعات منطقه‌ای، بار دیگر دیدگاه اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مخالفت صریح با هرگونه تغییر در مرزهای بین المللی در منطقه را اعلام کرد.

وزیر امور خارجه ارمنستان نیز دراین دیدار با تشریح آخرین تحولات منطقه، از دیدگاه جمهوری اسلامی در خصوص موضوعات و تحولات منطقه قدردانی کرد. میرزویان با اشاره به همکاری‌های اقتصادی دو کشور بر ضرورت استمرار و ارتقای آن تاکید کرد و خصوصا همکاری در حوزه ترانزیت در مسیر کریدور شمال- جنوب را با اهمیت خواند.

همزمان با این دیدار، شایعاتی مبنی بر تقدیم درخواست رسمی ارمنستان جهت خرید اقلام نظامی از ایران به حسین امیرعبداللهیان مطرح شده است که تاکنون توسط مقامات دو کشور تایید یا تکذیب نشده است. موضوعی که با توجه به روی آوردن روسیه به پهپادهای ایرانی جهت استفاده در میدان نبرد و همچنین عملکرد موفق پهپادهای ایرانی در جنگ روسیه و اوکراین دور از انتظار نبوده و در صورت تایید این ادعا، تسلیحات ایرانی می‌توانند نقش تاثیرگذاری در جنگ احتمالی آتی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان ایفا کنند.

شایان ذکر است سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در جریان همایش «علم و فناوری در دفاع مقدس» در تهران با اشاره به افزایش رشد تقاضای خرید تسلیحات ایرانی در دنیا اظهار داشت “امروز در نقطه‌ای قرار داریم که ۲۲ کشور جهان تقاضای خرید هواپیمای بدون سرنشین از ایران دارند.”

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. رضا جمعه, ۲۹ مهر, ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۲

    ایران از یک طرف روابطش با دشمنِ آذربایجان رو پر رنگ تر میکنه ، از طرف دیگه انتظار داره آذربایجان روابطش رو با دشمن و دشمنان ایران محدود یا قطع کنه !
    مورد دیگه اینه که جمهوری اسلامی سالها شاهد و ناظر تغییر مرزهای بین المللی (طی اشغال بخش وسیعی از خاک آذربایجان توسط ارمنستان )در شمال غرب مملکت بوده ، نه تنها این مورد رو تحمل بلکه با کمال میل قبول هم قبول کرده بود و حالا از عدم تحل همین مورد دم میزنه
    و در آخر هم اگر فردا پس فردا طرف آذربایجانی به بهانه مقابله با تهدیدات ارمنستانه مورد حمایت ایران (با توجه به اهدای قریب الوقوع تسلیحات ایرانی به ارمنستان)، پذیرای تعداد بیشاری از سلاح و حتی نیروی انسانی از غرب به خصوص اسراییل بود جمهوری اسلامی با کدوم منطق میخواد قیل و داد راه بیندازد الله اعلم !

    پاسخ
    1. طاها شنبه, ۳۰ مهر, ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۰

      در پاسخ به دوستمون رضا
      1. ایران قبل از بهبود روابط با ارمنستان به اذربایجان نسبت به حضور صهیونیست ها و نقشه انها برای قطع دسترسی ایران به روسیه و اروپا (که در نتیجه اون ما به اذربایجان و ترکیه وابسته میشدیم) هشدار داد ولی اونها گوش نکردن و بهبود روابط با ارمنستان و اعلام عمومی ان اخرین مرحله دیپلماتیکه و مرحله بعد درگیری نطامی هست.
      2. جنگ اول قره باغ فقط اختلافات بین دو کشور بوده و تهدید چندانی برای ایران نداشته در جنگ دوم هم ایران بیطرف بود چون که باکو سرزمین های خودش (مرز های بین المللی) رو میگرفت ولی الان نتنها باکو به سرزمین های ارمنستان چشم دوخته بلکه مجری نقشه صهیونیستی و ناتو شده ( همین الان هم باکو میزبان نیروی های صهیونیست و تروریست های ترکیه بخوانید ناتو هست) در نتیجه اون حضور صهیونیست ها در شمال ما تقویت خواهد شد(برخی از حملات و ترور های موساد و اسرائیل از طرف باکو صورت گرفته و برخی از سلاح ها و تروریست های حوادث اخیر هم از این منطقه وارد شدند) و در اینده هم باید منتظر حملات ترورستی بیشتر در منطقه اذربایجان باشیم!.
      اگر باکو به هشدار های ما توجه میکرد و لانه صهیونیست ها و تروریست ها نمیشد کار به اینجا نمیکشید البته هنوز هم فرصت داره که اونهارو بیرون کنه و دست از زیاده خواهی برداره.
      موفق باشید یا علی

    2. انتی کوروش یکشنبه, ۱ آبان, ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۰

      ودر ان وقت خداوند توجیه را افرید

    3. حسن احمدی یکشنبه, ۱ آبان, ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۴

      ولی برادر من خود ارمنستان کریدور زنگه زور را موافقت کرده و فقط به جای کلمه کریدور از تسهیل ارتباط بین آذربایجان و نخجوان صحبت می کنه که همان معنی کریدور را می دهد.‌ الان همه با این کریدور موافق هستند یعنی آذربایجان ترکیه روسیه خود ارمنستان آمریکا و اروپا. فقط ایران مخالفه. چکار کنیم؟ من نظرم اینه که با همه این کشورها همزمان بجنگیم؟ شاید نظر احساسی باشه ولی آیا چاره ای داریم؟

    4. علی جلالی فر دوشنبه, ۲ آبان, ۱۴۰۱ - ۰۱:۳۰

      من با پاسخ آقا طاها کاملا موافق هستم اصل مطلب را به دوستمان آقا رضا دادن ونکته دیکر اینکه مقام معظم رهبری یادتان باشد به ارمنستان وقتیکه زمین آذربایجان را تصرف کرده بود نسبت به رفع تصرف هشدار دادن پس مسئولین ما بی خیال نبودن وحتی زمین آذری را ملک اسلام می‌دانستند حالا این دو همسایه باید رعایت همسایگی را بکنند انشاالاه حل میشه

  2. علی پنجشنبه, ۵ آبان, ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۸

    آذربایجان یا جمهوری باکو صریحا داره از زیاده خواهی و تجزیه ایران حرف میزنه.

    حتا توی کتابهای درسیشون دارن تاریخ جعلی برای خودشون میسازن، یعنی شستشوی مغزی بلند مدت که از بچه‌های بیگناه شروع میشه.

    بساط این زیاده‌روی و زیاده‌خواهی آذربایجان باید جمع بشه، ترجیحا بدون جنگ، ولی در صورت لزوم با جنگ.

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.