خانواده رئیس جمهور آذربایجان در سالروز ۲۰ ژانویه کجا بودند؟
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” الهام علی اُف رئیس جمهور دولت باکو روز جمعه ۳۰ دی در سالروز قتل عام ۲۰ ژانویه ۱۹۹۰ بدون همراه به خیابان شهیدلر باکو رفته و به قربانیان این واقعه ادای احترام کرده است.
تورال صادقلی منتقد دولت و پناهنده سیاسی اهل آذربایجان درباره این رویداد دست به افشاگری زده و گفته است: “در حالی الهام علی اُف به تنهایی وارد خیابان شهیدلر شده که این موضوع بی سابقه است. نیروهای امنیتی مانع حضور مردم عادی در این مکان شده اند. تعدادی از افراد کم توان و کودکان بهخاطر ازدحام هزاران نفری جمعیت در خیابانهای اطراف به زمین افتاده و زخمی شده اند.”
صادقلی درباره عدم حضور اعضای خانواده رئیس جمهور این کشور در یادبود آزادی خواهان باکو افزوده است: “هر ساله اعضای خانواده علی اُف به خیابان شهیدلر میرفتند. مهربان علیاوا معاون اول و همسر رئیس جمهور است که در این مراسم غایب بوده و همراه با حیدر، تنها پسر و عروس خانواده علی اف به سفر خارجی رفته اند. آرزو و لیلا علی اوا دو دختر رئیس جمهور هم در خارج به سر میبرند و آرزو به لندن رفته است.”
نکته جالب توجه گزارش تورال صادقلی به لیلا علی اوا معطوف شده و در این باره تصریح کرده است: “لیلا علی اوا در سالروز قتل مردم کشورش به دست روسها، مسکو پایتخت فدراسیون روسیه را به عنوان مقصد سفر انتخاب کرده است!”
واقعه ژانویه سیاه رویدادی مهم در تاریخ معاصر جمهوری آذربایجان است و سند استقلال خواهی این کشور محسوب میشود و همه طیف های سیاسی با احترام از آن و شهیدان آن یاد میکنند. مردم در سالروز این رویداد به مزار کشته شدگان این رویداد در شهرهای باکو، نفت چالا، لنکران و سایر شهرهای بزرگ و کوچک این کشور میروند. الهام علی اف خود را رئیس جمهور ۵۰ میلیون آذربایجانی شامل ۱۰ میلیون جمعیت این کشور و ۴۰ میلیون نفر از قوم آذری در ایران، روسیه، گرجستان و ترکیه میداند؛ اما خانواده رئیس جمهور حاضر نیستند حتی در یک رویداد ملی مربوط به کشور آذربایجان مشارکت کنند. همین غیبت نوعی دهن کجی به آرمان مردم محسوب میشود.
ژانویه سیاه
ژانویه سیاه که از آن با عنوان شنبه سیاه نیز یاد میشود، به سرکوب خونین جنبش استقلالخواهی آذربایجان که در تاریخ ۱۹–۲۰ ژانویه ۱۹۹۰ پیش از فروپاشی شوروی سابق، به دست ارتش سرخ شوروی در شهر باکو پس از اعلام حالت فوقالعاده انجام گرفت، گفته میشود. در آن زمان، مردم جمهوری سوسیالیستی شوروی آذربایجان با فراخوان جبهه خلق راهپیمایی استقلال خواهانه بر علیه سیاستهای دولت برگزار کردند. ارتش سرخ و واحدهای کا.گ.ب در شب ۱۹ و روز ۲۰ ژانویه وارد باکو شدند و به قتل عام پرداختند. ارتش سرخ پس از این رویداد، ۲۵ ژانویه نیز در نفت چالا و ۲۶ ژانویه در لنکران با اعضا و هواداران جبهه خلق درگیر شدند و دست به کشتار زدند.
بیشتر بخوانید: ژانویه تلخ و شیرین در تاریخ جمهوری آذربایجان
دیدگاه
اون جماعت پانترک که هر چی میشه فارس فارس راه میندازن حخالا بیان تحویل بیگیرن این خاندان علیف از گند ه های این جماعت هم براشون مهم نیست این ادم ها حالا این احمق ها هی بیان شعار ترک ترک سر بدن