به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” سراج‌الدین حقانی، رئیس شبکه حقانی و سرپرست وزارت کشور حکومت موقت طالبان در همایش فارغ‌التحصیلی علمای دینی استان خوست، از وضعیت کنونی در افغانستان انتقاد کرد و حرکت به سمت اصلاحات را ضروری دانست.

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت کشور حکومت طالبان که به واسطه رهبری بر شبکه حقانی یکی از مقامات ارشد و قدرتمند طالبان است، وضعیت کنونی حکومت‌داری فعلی در افغانستان را غیرقابل پذیرش خوانده و خواستار اصلاحات شده است. حقانی روز شنبه ۲۲ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، در نشستی که به مناسبت فارغ‌التحصیلی علمای دینی و حافظان در استان خوست برگزار شد، اظهار داشت:

«امروز ما خود را آن‌قدر مستحق می‌دانیم که رأی ما و فکر ما آن‌قدر بر ما مسلط شده، که هدف قرار دادن، به آزمون کشیدن، بدنام ساختن و منحصر ساختن همه‌ی نظام در مزاج ما یک افتخار و یک اساس شده است. خداوند بزرگ نیات و اعمال ما را اصلاح کند، این حالت غیرقابل‌تحمل است.»

این مقام ارشد طالبان بر اجرای مسئولیت‌ها در قبال مردم تأکید کرد و اظهار داشت باید برای نزدیک شدن به مردم تلاش کرد. وی همچنین خاطرنشان کرد که جهان فشار بر این گروه را افزایش داده و آن‌ها را مجبور به انجام تغییرات خواهند کرد.

این اظهارات در حالی است که گروه طالبان پس از آنکه مجدداً در مرداد ۱۴۰۰ در افغانستان به قدرت رسید، قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای را در موارد مختلف از جمله زندگی اجتماعی زنان وضع کرد که آنها را از تحصیل، کار، سفر و حتی رفتن به پارک بدون حضور محرم منع کرد. وضع این قوانین در حالی بود که برخی حامیان این گروه از جمله پاکستان در محافل خصوصی و عمومی طالبان را متحول شده می‌دانسته و وعده بازنگری آنها در سیاست‌های گذشته خود را می‌دادند.
جامعه‌ی بین‌المللی نیز تاکنون حکومت موقت طالبان را به رسمیت نشناخته و به آنها هشدار داده است که افزایش محدودیت‌ها بر زنان و دختران افغانستان، آنان را بیشتر منزوی ساخته و منجر به دوری کشورها و سازمان‌های کمک‌کننده از حکومت طالبان خواهد شد.

حال مشخص نیست که این سخنان حقانی ناشی از فهم جدید اعضای ارشد این گروه در حکومت‌داری است یا دلیلی دیگر بر وجود اختلاف داخلی طالبان بر سر پذیرش اصلاحات برای به رسمیت شناخته شدن حکومت این گروه است. به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران، گروه طالبان دچار دودستگی شده است، به‌گونه‌ای که عده‌ای بر همان روش قدیمی حکمرانی تأکید دارند و عده‌ای نیز مانند سراج‌الدین حقانی، معتقد به تغییر روش برای حفظ قدرت و حکومت هستند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.

مطالب پیشنهادی