تحولات آسیای میانه، ۶ خرداد ۱۴۰۲

شنبه 6 خرداد 1402 - 12:48
https://iswnews.com/?p=95092

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” مولوی شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیوم (نفت خام) با رئیس شرکت اف‌چین درباره استخراج نفت منطقه قشقری در استان سرپل گفتگو کرد.

افغانستان:
۱- غور:
بر اثر بارش باران و جاری شدن سیلاب در مناطق مختلف شهرستان های پسابند، تیوره و شهر فیروزکوه مرکز استان غور، دستکم هشت نفر جان باختند و صدها نفر آواره شدند. جاری شدن سیلاب در این مناطق تمامی مزارع گندم، باغات و چراگاه‌ها را کاملا تخریب نموده و خسارات هنگفتی به اهالی این مناطق وارد کرده است. حکومت طالبان نیز تاکنون اقدامی در جهت کمک رسانی به این مناطق انجام نداده است.

۲- تخار:
در ۲ خرداد ماه، بر اثر حمله نیروهای گروه جبهه آزادی به پاسگاه مسلحین طالبان در محله گاومالی واقع در منطقه اول شهر تالقان، چهار نفر از مسلحین طالبان کشته و زخمی شدند.

۳- سمنگان:
در ۲ خرداد ماه، افراد مسلح ناشناس مفتی عبدالحمید حمیدی، رئیس اداره مبارزه با جرایم جنایی طالبان در شهرستان حضرت سلطان را در مسیر بین شهرستان حضرت سلطان-آیبک ترور کردند.

۴- کابل:
در ۳ خرداد ماه، مولوی امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان با وانگ یو، سفیر چین برای افغانستان دیدار و پیرامون شروع پروازهای مستقیم میان افغانستان و چین، تسریع کار پروژهٔ معدن مس عینک و بازسازی بیمارستان جمهوریت گفت‌وگو کردند.

۵- سرپل:
مولوی شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیوم (نفت خام) با رئیس شرکت اف‌چین که مسئولیت استخراج نفت منطقه قشقری را برعهده دارد، در رابطه با اجرای این پروژه گفتگو کرد.
بر اساس گزارش‌ رسانه ها، در منطقه نفت قشقری، ده‌ چاه نفت وجود دارد که هم اکنون ۹ چاه آن فعال بوده و روزانه حدود ۲۰۰ تُن نفت استراج می‌شود. لازم به ذکر است که کار استخراج معدن نفت قشقری در استان سرپل چندی پیش با حضور ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان، از سوی شرکت چینی آغاز شد.

۶- در ۱ خرداد ماه، عبدالباری عمر، رئیس اداره‌ی ملی غذا و داروی حکومت طالبان طی سفر خود به ایران، با حیدر محمدی، رئیس سازمان ملی غذا و داروی ایران دیدار و برای فراهم‌کردن فرصت‌های سرمایه‌‌گذاری برای تاجران ایرانی در زمینه‌ی تولید و عرضه‌ی مواد غذایی و دارویی در افغانستان، جلوگیری از قاچاق مواد غذایی، دارو و محصولات بهداشتی، فراهم‌کردن زمینه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و برگزاری کارگاه‌های ظرفیت‌سازی کوتاه‌مدت و بلندمدت برای شماری از کارمندان فنی اداره‌ی ملی غذا و دارو، ، تفاهم‌نامه‌ی همکاری دوجانبه امضا کردند.
همچنین در این تفاهم‌نامه به انتقال فناوری‌ در زمینه‌ی مواد غذایی، دارو و مواد بهداشتی از ایران به افغانستان، ایجاد سهولت در راستای ثبت شرکت‌های ایرانی در افغانستان، بازاریابی برای محصولات ایرانی، اشتراک‌گذاری اطلاعات لازم در زمینه‌ی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، دارو و سایر مواد بهداشتی تأکید شده است.

۷- در ۳ خرداد ماه، اداره بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) بر اساس تحقیقات دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اعلام کرد که افغانستان هنوز هم بزرگ‌ترین تولید کننده مواد مخدر در جهان است و این کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی ۸۰ درصد تقاضای بازار‌های مواد مخدر جهان را تامین کرده است.

۸- در ۴ خرداد ماه، وزارت خارجه‌ حکومت طالبان اعلام کرده است که ۶۶ شهروند افغانستانی که در زندان‌های ایالت سند پاکستان زندانی بودند، با همکاری سفارت افغانستان در اسلام‌آباد و کنسولگری کشور در شهر کراچی آزاد شده‌اند.

بیشتر بخوانید: وزیر خارجه ایران: طالبان را به رسمیت نمی‌شناسیم

ازبکستان:
۱- در ۱ خرداد ماه، زهاویت بن هیلل، سفیر رژیم اسرائیل در ازبکستان با انتشار توئیتی از سفر قریب الوقوع شوکت همرایف، وزیر منابع آب ازبکستان به فلسطین اشغالی خبر داد. بن هیلل پیش از این سفر با وزیر آب ازبکستان دیدار و در مورد سفر وی گفتگو کرده است. قرار است در این سفر همکاری های تاشکند و تل آویو در زمینه مدیریت منابع آبی و انتقال دانش فنی و… مورد گفتگو و توافق قرار گیرد.

تاجیکستان:
۱- در ۱ خرداد ماه، وزارت امور خارجه تاجیکستان ۱۰۴ عضو تاجیکستانی داعش و اعضای خانواده آنها از جمله ۷۳ کودک و ۳۱ زن را از اردوگاه های اعضای خارجی داعش در شمال شرق سوریه را به کشور خود بازگرداند. وزارت خارجه تاجیکستان همچنین به درخواست مقامات قزاقستان، پنج شهروند قزاق داعش از جمله یک زن و چهار فرزندش را نیز به تاجیکستان انتقال داده است.

پاکستان:
۱- خیبرپختونخوا:
– در ۱ خرداد ماه، بر اثر حمله مسلحین تحریک طالبان پاکستان (TTP) به یک شرکت نفت پاکستانی در منطقه بنگو واقع در ناحیه اورکزائی ایجنسی، چهار نیروی پلیس و دو نیروی امنیتی شرکت‌ کشته شدند.
– در ۳ خرداد ماه، بر اثر انفجار عامل انتحاری مسلحین تحریک طالبان پاکستان (TTP) در ایست بازرسی نیروهای امنیتی پاکستان در منطقه داتاخیل واقع در ناحیه وزیرستان شمالی، سه سرباز پاکستانی و یک نفر غیرنظامی کشته شدند.

– بر اثر کمین مسلحین تحریک طالبان پاکستان (TTP) علیه کاروان نیروهای ارتش پاکستان در منطقه سراروغه تحصیل در ناحیه وزیرستان جنوبی، پنج سرباز پاکستانی کشته و زخمی شدند.

۲- در ۲ خرداد ماه، شهباز شریف نخست وزیر پاکستان، آصف علی‌ خان درانی، سفیر قبلی پاکستان در ایران را به سمت نماینده‌ ویژه این کشور‌ در امور افغانستان منصوب کرد. آصف علی خان درانی، از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ ه.ش سفیر پاکستان در تهران بوده و همچنین معاونت سفارت پاکستان در افغانستان را نیز در کارنامه‌ای سیاسی خود دارد.

۳- در ۴ خرداد ماه، عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان در پیام ویدیویی گفته است که رهبران و اعضای حزب تحریک انصاف برای استعفا و کناره‌گیری از حزب از سوی نیروهای امنیتی این کشور شدیداً تحت فشار هستند. تاکنون شیرین مزاری، نایب رئیس، اسد عمر، دبیر کل و فواد چودهری سخنگوی حزب تحریک انصاف از سمت های خود کناره گیری کرده‌اند.

۴- دولت پاکستان ۶۰۰ نفر از اعضای حزب تحریک انصاف پاکستان از جمله عمران خان، رهبر این حزب را به دلیل مدیریت و برنامه‌ریزی اغتشاشات ماه گذشته و حمله به نهادهای نظامی و غیرنظامی در شهرهای مختلف این کشور را ممنوع الخروج کرد.

بیشتر بخوانید: حمله پهپادی ارتش پاکستان به روستایی در شرق افغانستان

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.