شهید حاج قاسم سلیمانی
سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه بود ساعت ۱:۱۸ بامداد روز ۱۳ دی ماه ۹۸ توسط حمله پهپادهای ارتش تروریستی آمریکا در فرودگاه به همراه شهید ابومهدی المهندس و چند تن از فرماندهان الحشد الشعبی به شهادت رسید.
قاسم سلیمانی در سال ۱۳۳۵ در روستای کوهستانی و دورافتاده قنات ملک از توابع رابر کرمان در یک خانواده کارگری چشم به جهان گشود. او در ۱۲ سالگی به کرمان رفت و پس از طی مراحل تحصیلی و پس از اخذ دیپلم به شغل بنایی مشغول شد. چندی بعد به عنوان پیمانکار در سازمان آب مشغول به کار شد و در همان سالها نیز فعالیتهای انقلابی خود را آغاز کرد.
او در نخستین ماههای انقلاب در سازمان آب استان کرمان آغاز به کار کرد و به صورت افتخاری به عضویت سپاه کرمان درآمد.
با شروع جنگ تحمیلی، وی راهی جبهه شد و کمی بعد، فرمانده بسیجیهای همولایتیاش شد و سپس لشکری از همین بسیجیها تشکیل داد و به لشکر ۴۱ ثارالله شهرت یافت.
قاسم سلیمانی در عملیاتهای مختلفی همچون والفجر ۸، کربلای ۱، کربلای ۵، تک شلمچه و چندین عملیات دیگر بسیار موفق عمل کرد که حاصل آن کارنامهای درخشان در این دوران بود.
پس از جنگ لشکر ۴۱ ثارالله به کرمان بازگشت و تا سال ۱۳۷۶ به فرماندهی حاج قاسم به دفاع از مرزهای شرقی کشور در برابر اشرار و همچنین مبارزه با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای افغانستان و پاکستان مشغول به فعالیت بود.
حاج قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۶، از سوی امام خامنهای، فرماندهی کل قوا، به تهران فراخوانده و مسوولیت سپاه قدس به او سپرده شد. او در این نیرو فعالیتهای گستردهای در زمینه تقویت و گسترش فعالیتهای محور مقاومت داشت.
او در سال ۱۳۸۹ به درجه سرلشکری رسید.
نشان ذوالفقار که عالیترین نشان نظامی ایران است پس از انقلاب فقط به حاج قاسم سلیمانی اعظا شده است. سردار سلیمانی تا پیش از دریافت این نشان سه نشان فتح را هم از دستان فرمانده معظم کل قوا دریافت کرده بودند. او همچنین با حدود ۲۲ سال فرماندهی نیروی قدس پرسابقهترین فرمانده در سپاه است که این مقام را در اختیار دارد.
سردار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی پس از عمری مجاهدت سرانجام در حمله پهپاد آمریکایی در بامداد روز ۱۳ دی ماه به همراه شهید ابومهدی المهندس نائب رئیس حشد الشعبی، سردار پورجعفری رئیس دفتر شهید سلیمانی، شهید وحید زمانی نیا و شهید هادی طارمی و شهید محمدرضا الجابری رئیس تشریفات حشد الشعبی در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.
دیدگاه
متاسفیم. دیدگاه در حال حاضر بسته است.