منابع رسانه‌ای عربی مدعی شده‌اند که برخی کشورهای عربی، اصلاحاتی را در طرح پیشنهادی «ویتکوف-کوشنر-بلر» برای توقف جنگ در نوار غزه اعمال کرده‌اند. بر اساس این ادعا، اصلاحات شامل عقب‌نشینی کامل اسرائیل از نوار غزه و تشکیل یک دولت موقت فلسطینی متشکل از تکنوکرات‌ها تحت نظارت شورای بین‌المللی است.

گفته می‌شود این نسخه اصلاح‌شده از سوی دونالد ترامپ به بنیامین نتانیاهو ارائه خواهد شد. در چارچوب این طرح، تشکیلات خودگردان فلسطین نقشی محوری در اداره نوار غزه پس از پایان جنگ ایفا خواهد کرد و جنبش حماس نیز به جای خلع سلاح کامل، سلاح‌های خود را زمین خواهد گذاشت.

جزئیات بیشتری درباره ترکیب یا سازوکار شورای بین‌المللی منتشر نشده است. رسانه‌ها این اقدام را بخشی از تلاش کشورهای عربی برای یافتن راه‌حلی جامع و پایدار برای بحران فلسطین دانسته‌اند؛ راه‌حلی که هم مطالبات فلسطینی‌ها و هم دغدغه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی را در بر بگیرد.

گفته می‌شود طرح پیشنهادی آمریکا برای پایان جنگ غزه شامل ۲۱ بند است. نتانیاهو قرار است در دیدار با ترامپ درباره برخی اصلاحات مدنظر تل‌آویو گفت‌وگو کند. تونی بلر، نخست‌وزیر پیشین انگلیس به عنوان گزینه اصلی برای نظارت موقت بر اداره غزه مطرح است.

ورود کشورهای عربی به فرآیند اصلاح طرح پیشنهادی، نشان می‌دهد که این کشورها در تلاش‌اند سهم بیشتری در آینده سیاسی غزه داشته باشند.

نقش پررنگ تشکیلات خودگردان در این طرح، می‌تواند با مخالفت جدی بخشی از جامعه فلسطینی روبه‌رو شود. در سال‌های اخیر، این نهاد به دلیل وابستگی به غرب و همکاری گسترده امنیتی با اسرائیل، از مشروعیت نسبی در میان افکار عمومی فلسطینی‌ها برخوردار نیست.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.