در این مقاله بخوانید ؛ بررسی مهم ترین تغییرات صورت گرفته در صحنه ی میدانی نبرد طی ۷۷ روز گذشته

لینک نقشه با کیفیت از آخرین وضعیت خطوط تماس در سوریه : دانلود

نقشه آنلاین سوریه : اینجا

لینک خبر و نقشه ۷۷ روز پیش برای مقایسه : اینجا


? مهم ترین تغییرات صورت گرفته در طول ۷۷ روز گذشته به شرح زیر است:

شمال غرب سوریه

در طول ۲ ماه و ۱۵ روز گذشته تغییر خاصی در نقشه شمال غرب سوریه ایجاد نشده است؛ با این وجود مهم ترین موضوعی که می توان در شمال غرب سوریه به آن اشاره کرد، ایجاد منطقه عاری از سلاح در این منطقه است.

همانطور که پیش بینی میشد پس از پایان پاکسازی تمام مناطق جنوبی سوریه(به غیر از منطقه الصفا) یعنی استانهای درعا و قنیطره، تمام توجهات ارتش سوریه و متحدانش معطوف به شمال غرب سوریه و استان ادلب شد.

از این رو آماده سازی ها برای پاکسازی منطقه ادلب از وجود گروه های مختلف تروریستی آغاز شد و رفته رفته تجهیزات و کاروان های نظامی بزرگ ارتش سوریه به جبهه های شمال غربی سوریه اعزام شدند.

با توجه به تاکیدات چند باره دولت سوریه و متحدانش در خصوص پاکسازی تمامی اراضی سوریه و نزدیک شدن به ساعت صفر عملیات، تکاپوی ترکیه و مسلحینش نیز برای جلوگیری از نابودی آخرین پایگاه مسلحین در سوریه بیشتر شد.

مشخصا در صورت آغاز عملیات بزرگ ادلب و انهدام گروههای مسلح در استان ادلب، ترکیه با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد.

نگرانی ترکیه در خصوص عملیات ادلب را می توان در سه موضوع کلی مورد بررسی قرار داد:

با آغاز عملیات نظامی سیل عظیمی از آوارگان به سمت مرزهای ترکیه سرازیر خواهند شد و این موضوع از لحاظ امنیتی و همچنین اسکان آوارگان و… هزینه های سنگینی برای ترکیه بهمراه خواهد داشت. در حال حاضر حدود ۳.۵ میلیون آواره سوری در ترکیه به سر میبرند و ترکیه علاقه ای به افزایش این آمار ندارد.

مورد بعدی مربوط به تهدیدات امنیتی گروه های مسلح می باشد که در صورت شکست در منطقه ادلب، به داخل خاک ترکیه سرازیر شده و یا با توجه به ارتباطات و روابطی که طی سالهای اخیر در ترکیه برقرار کرده اند، امنیت ترکیه را بشدت تهدید می کنند.

مورد سوم، شکست مسلحین در شمال غرب سوریه به معنای باخت تمام عیار ترکیه و پوچ شدن هزینه ای هایی است که ترکیه طی این سالها خرج ناامنی سوریه کرده است و مشخصا اهداف از پیش تعیین شده محقق نشده است.

از این رو ترکیه تلاش میکند تا هزینه های مذکور را تا حد امکان کاهش دهد و این موضوع را می توان به خوبی در سیاست های چند ماه اخیر اردوغان مشاهده کرد.

در هرصورت در نهایت در بیست و ششم شهریورماه پس از دیدار پوتین و اردوغان در سوچی روسیه، توافقی بر سر استان ادلب با هماهنگی سوریه و ایران صورت پذیرفت.

براساس این توافق مقرر شد تا یک منطقه حائل و عاری از سلاح به عمق ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر در بین خطوط تماس ارتش سوریه و مسلحین در شمال غرب سوریه ایجاد شود و نیروهای مسلحین و ارتش سوریه از این مناطق عقب نشینی کرده و تنها نیروهای روسی و ترک در آن مستقر شوند.

دو بازه زمانی یعنی ۱۰ اکتبر(۱۸ مهر) و ۲۰ اکتبر(۲۸مهر) برای اجرای این توافق اعلام شد.

تاکنون(۳۰مهر) به گفته ترکیه، گروه های تحت حمایت این کشور مانند جبهه الوطنیه للتحریر بندهای توافق مذکور را در چارچوب زمانی مشخص شده اجرایی کرده اند اما بدلیل عدم اجرای کامل این توافق توسط دیگر گروه های تندروتر مانند تحریرالشام، حراس الدین و … مهلت زمانی این توافق به درخواست ترکیه و موافقت سوریه و متحدانش تمدید شده است.

در حال حاضر ترکیه در حال مذاکره با گروه های مختلف مسلح در شمال غرب سوریه است.

جنوب سوریه

عملیات ارتش سوریه در منطقه الصفا در حد فاصل استان های سویدا و ریف دمشق علیه هسته های داعش از اواسط تابستان امسال آغاز شده است.

اما بدلیل برخی از مشکلات مانند وضعیت جغرافیایی خاص منطقه و همچنین عملیات تروریست های داعش در اطراف شهر سویدا و به گروگان گرفته شدن ۲۹ زن و کودک از روستای الشبکی، کار پاکسازی این مناطق با تاخیر مواجه شده است.

در حال حاضر بیشتر مناطق مذکور از تصرف داعش خارج شده است و اعضای این گروه تروریستی به سمت منطقه آتشفشانی الصفا عقب نشینی کرده اند و در دو پاکت در محاصره قرار دارند.

تروریست های داعش اخیرا یکی از گروگان ها را اعدام کرده و این موضوع باعث شد تا مذاکرات برای آزادسازی اسرا دوباره آغاز شود.

از این رو در روزهای گذشته ۶ نفر از این افراد از طریق مذاکره آزاد شدند و مذاکرات برای آزادی دیگر اسرا ادامه دارد.

به گفته برخی از منابع ممکن است پس از توافق نهایی، تروریست های داعش پس از تحویل منطقه الصفا به بیابان های حمص منتقل شوند.

شرق سوریه

(شرق فرات)

بر اساس اعلامیه ائتلاف آمریکایی، از ۲۰ شهریورماه آخرین مرحله از عملیات نظامی SDF معروف به “توفان جزیره” با پشتیبانی هوایی و توپخانه ای ائتلاف آمریکایی برای پاکسازی داعش از منطقه هجین آغاز شد.

طی ماه های اخیر تمرکز SDF بیشتر بر جنوب شرق حسکه و مناطق مرزی بود و عملیات هجین با تاخیرهای فراوانی همراه شد؛ البته در گذشته بارها نیروهای دموکراتیک سوریه عنوان کردند که در حال انجام عملیات در منطقه هجین هستند، با این وجود شاهد آن بودیم که هیچگاه عملیات موثری برای عقب راندن داعش صورت نپذیرفت.

در حال حاضر ۱ ماه ۱۰ روز از آغاز عملیات نیروهای دموکراتیک سوریه در شرق فرات میگذرد و به غیر از تصرف روستای باغوز فوقانی شاهد پیشروی و موفقیت خاصی از سوی نیروهای SDF و ائتلاف آمریکایی نیستیم.

روستای هجین همچنان زیر بمباران ائتلاف آمریکایی قرار دارد و پیشروی قابل ذکری انجام نشده است. از سوی دیگر درگیریها در منطقه باغوز ادامه دارد و مناطق هر چند روز یکبار بین طرفین دست به دست میشود.

(غرب فرات)

ارتش سوریه و نیروهای دفاع وطنی موفق به پیشرویهایی در بیابان های دیرالزور و استان حمص شده اند و در آخرین اخبار منطقه الرشوانیه از وجود تروریست های داعش پاکسازی شد.

در حال حاضر پیشرویها در این منطقه متوقف شده است.

 

برای نمایش در اندازه اصلی کلیک کنید
 تحولات جهان اسلام
تحولات جهان اسلام
"تحولات جهان اسلام" اولین و تنها رسانه تخصصی پوشش اخبار و تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا با ارائه دقیق ترین و بروزترین نقشه های میدانی. رویکرد "مجموعه تحولات"، رصد دقیق درگیریهای منطقه و بصورت ویژه جهان اسلام و ارائه بروزترین نقشه های میدانی و تحلیل ها از مسائل جاری و فرا روی منطقه است.
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. Behzad دوشنبه, ۳۰ مهر, ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۸

    واقعا فرماندهی قاسم سلیمانی رو با این ملحدین پ ک ک مقایسه کنید چقد ضعیفن که نمیتونن چندتا روستا رو از داعش بگیرن ولی ژنرال سلیمانی بوکمال رو کمتر از یک ماه آزاد کرد.بدون اینکه مث آمریکا جنایتکار زن و بچه داعشی رو بکشه

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.