خروج آمریکا از سوریه ؛ کردهای سوریه ماهیت واقعی آمریکا را درک کردند؟! + فیلم خروج
روز گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توییتی اعلام کرد که ما داعش را در سوریه شکست دادیم و شکست داعش تنها علت ماندن نیروهای آمریکایی در سوریه در دوره ریاست جمهوری من بود و اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد.
هر چند ادعای این که آمریکاییها داعش را در سوریه شکست دادهاند بیشتر به یک شوخی شباهت دارد تا واقعیت؛ موضوع بحث این نوشتار در مورد این سخنان طنز ترامپ و برخی مسئولین آمریکایی نیست. بلکه موضوع اصلی در خصوص کلاه گشادی است که بر سر کردهای سوریه رفته است و یا قرار است برود.
در ابتدا به دنبال خبر خروج آمریکا از سوریه موجی از اعتراضات در بین برخی از سیاستمداران آمریکایی در مخالفت با این موضوع ایجاد شد؛ اما ساعاتی بعد و با خروج شبانه تعداد قابل توجهی از زرهی ها و نیروهای آمریکایی از خاک سوریه مشخص شد که ترامپ اینبار در تصمیم خود جدی تر از دفعات قبل است.
هرچند که در گذشته نیز ترامپ اعلام کرده بود نیروهای خود را از سوریه بیرون خواهد کشید؛ اما مخالفت شدید از داخل آمریکا و برخی مسائل دیگر مانع از اجرایی شدن این تصمیم ترامپ شده بود.
از سوی دیگر کردهای سوریه نیز(شما بخوانید کردهای YPG در شرق فرات و نیروهای تحت فرمان آمریکا) در حالی که از این تصمیم شوکه و گیج بودند، به شدت به تصمیم ترامپ اعتراض کردند و اعلام کردند که خروج نیروهای آمریکایی از خاک سوریه آنهم در شرایط فعلی که ترکیه در حال آماده سازی برای حمله به شرق فرات است و از سوی دیگر تحرکات داعش در شرق فرات در منطقه هجین بطور کامل سرکوب نشده است، باعث افزایش نا امنی و فرصتی برای گسترش دوباره تروریسم خواهد شد.
کردهای سوریه می گویند آمریکا پشت آنها را خالی کرده و از پشت به کردها خنجر زده است!
اما متاسفانه کردهای سوریه این را ندانستند و یا شاید نخواستند بدانند که بصورت کلی آمریکا هیچ وقت پشت هیچ کس و یا کشوری نیست و نمی ماند و بر اساس ماهیت استکباری و سرمایه داری اش فقط تا زمانی به تعهدات خود عمل می کند و کنار متحدانش می ماند که منافعش را تامین کنند؛ در غیر این صورت به راحتی میانه را خالی کرده و دوستان را دور می زند!
این سیاست بارها از سوی آمریکا، مخصوصا در قبال ملت های منطقه و کشورهای غرب آسیا پیاده شده است و دیدن و فهمیدن آن کار چندان سختی نیست و واقعا باید انسان کور! باشد تا چنین واقعیاتی را نبیند.
ما نیز بارها این موضوع را بصورت مستقیم و غیرمستقیم به کردهای سوریه از سر دلسوزی گوشزد کردیم؛ هرچند که در بسیاری از مواقع آماج حملات و توهین های پانکردها قرار گرفتیم، پانکردهایی که به خیال خام خود دست در دست یک ابرقدرت داده اند و قرار است سرزمین هایی را از آن خود کنند و در آن به حکمرانی بنشینند، حال آنکه آن خنجر مدت ها بود که بر پشتشان نشسته بود و فقط یک پیاده نظام ساده برای پیاده کردن اهداف آمریکا بودند.
اکنون حال این افراد دیدنی و شنیدنی است…
همزمانی خروج آمریکا از سوریه با آغاز عملیات ترکیه در شرق فرات، تمام توجهات را معطوف به این سوال مهم می کند که آیا آمریکا با ترکیه توافق کرده است؟ و خروج نیروهای آمریکایی به معنای چراغ سبز به عملیات ترکیه است؟
شاید پاسخ به این سوال از روی فکت های قابل ارائه فعلا کار چندان آسانی نباشد اما هر عقل سلیمی به خوبی متوجه این موضوع می شود که خالی کردن پشت یک متحد در بحبوحه آغاز یک نبرد جدید در شرق درست پس از تماس تلفنی و گفتگوی نهایی بین اردوغان و ترامپ نمی تواند فقط یک اتفاق باشد.
بر اساس اطلاعات میدانی پس از اعلام این خبر ارتش ترکیه نیروها و تجهیزات بیشتری به مرزهای سوریه گسیل کرده است و کردهای سوریه بیشتر از هر زمان دیگری خطر ترکها را در مناطق خود احساس می کنند و هر لحظه احتمال آغاز عملیات ترکیه در شرق فرات وجود دارد.
از سوی دیگر از بعدظهر امروز ارتش سوریه نیز کاروان های نظامی بزرگی شامل نیروها، تانک ها و تجهیزات خود را از دیرالزور روانه شهر مرزی بوکمال کرده است. با عقب نشینی آمریکا احتمال آن می رود که دواعش دست به اقداماتی بزنند و گسیل این نیروها می تواند جهت تامین امنیت منطقه و حتی یوروش به مناطق تحت اشغال داعش در شرق فرات باشد.
شاید اکنون وقت آن رسیده که ارتش سوریه از فرات عبور کرده و با پایان دادن به موش و گربه بازی آمریکا و داعش، کار دواعش را یکسره کند و کردها نیز همکاری بیشتری کنند…
البته این نکته نیز ناگفته نماند که نحوه خروج آمریکا از سوریه و کیفیت مراحل آن نیز بسیار حائز اهمیت است و هر یک از مراحل ابعاد و تبعات خاص خود را دارد که در مطالب بعدی به آنها اشاره خواهد شد.
پیشنهاد ما به کردهای سوریه این است که هنوز دیر نشده است و هنوز هم راه برای همکاریهای جدید برای ساختن آینده ای بهتر برای کردها در شمال شرق سوریه باز است؛ اما به شرط آنکه اینبار در انتخاب دوست و متحد اشتباه نکنند!
تصویر: نقشه ای است که رسانه های ترکیه بعنوان مناطق عملیات ارتش ترکیه در شرق فرات گمانه زنی کرده اند.
دیدگاه
رد ها اگر توی این دویست سال میفهمیدن که هر روز دستمال دست یک نفر نمیشدند!!!
تا زمانی که مردم منطقه یاد نگیرند برای حل مشکلات داخلیشان سراق اجنبی نروند همین اش هست و همین کاسه
جای سوال است که خروج نیروهای امریکایی چقدر جدیست؟؟ تکلیف تنف چه خواهد شد چون بدون حضور امریکا تروریست ها به هیچ وجه توان حفظش را ندارند! همچنین بدون حضور امریکا تکلیف نظامیان فرانسه و انگلیس و ایتالیا چه میشود که تا پیش از این هیچ پایگاه بزرگ اختصاصی نداشتند؟ البته فرانسه اعلام کرده است که چند صد نظامی اش را نگاه میدارد.
جای سوال است که کرد ها هنوز هم نمیخواهند متوجه شوند؟؟؟ مناطق ادعایی ترکیه شامل تمام مناطق بومی کرد نشین میباشد! هنوز هم تجاوز بیگانه و پادویی اجنبی که دو بار خیانتش را ثابت کرده را به توافق با هموطن
ترجیه میدهند؟؟
سلام شب خوش،میرزا جان به نظرت امکان دارد مخالفان از ادلب و حلب و و حما و لاذقیه شیفت شوند به آن سمت رود فرات، و در حسکه و قامشلی و رقه سکنی گزینند؟؟
و مرز بین حکومت بشار و مخالفان رود فرات باشد.
یعنی ادلب و و حلب و حما و لاذقیه مال بشار و آن سمت فرات مال مخالفان.
نظرتان رو لطفا بفرمایید؟
با تشکر{دوستدارت سید نادر افضلی}}
درود بر شما
با خروج همپیمان بسیار قدرتمند گرو های مسلح کردی از شرق فرات و منطقه تنف ٫ کردها متوجه خواهند شد که هیچ شانسی برای مقابله با ارتش قدرتمند ترکیه و گروهکهای سلفی همپیمان ان نخواهند داشت و خیلی سریع پرونده شان بسته خواهد شد .
تنها راه چاره برای گروهکهای کردی بازگشت به سمت دولت و ارتش سوریه و پایبندی به حفظ تمامیت ارضی کشور و اتکا به روسیه و ایران خواهد بود .
در غیر اینصورت مطمئن باشید مدت طولانی تاب و تحمل حملات هوایی و زمینی ارتش ترکیه و همپیمانان سلفی ان را نخواهند داشت و اشغال شرق فرات توسط کشور متخاصم ترکیه اوضاع کشور سوریه و وضع کردها را بسیار متشنج تر و وخیم تر خواهد کرد .
این هم نتیجه اعتماد به بیگانه . ان شاءالله برادران کرد از این واقعیت درس بگیرند و به آغوش وطن بازگردند . و همچنین باید دولت سوریه اشتباهات قبلی را تکرار نکند ، تا زمینه اعتماد به بیگانگان فراهم نشود .
بارها گفتم کردها بزرگترین خیانت رو در حق سوریه و مقاومت کردند، پای شیطان رو به عمد و آگاهانه و با خیال واهی تشکیل کشور جدید به سوریه باز کردند، نقشه های شومی هم برای تجزیه در سر میپروراندند،
حالا بیان تحویل بگیرن،
دیر یا زود ارتش ترکیه و مزدورانش به سمت شرق فرات حرکت میکنند،
توی عفرین که چیزی از کردا ندیدیم، دو دستی منطقه رو تحویل ترکیه دادن،
ببینیم توی شرق فرات چه میکنند.
بهتره تا دیر نشده مناطق تحت کنترلشون رو تحویل ارتش سوریه بدن و شر رو بخوابونن.
کار در سوریه تمام شده است هر چقدر زودتر این واقعیت رو قبول کنند به نفع خودشان است.
نعیم جان.یا اخی.بعثیها تا قبل از اتفاقات سوریه اصلا وجود کردها و آشوریان را با جمعیتی نزدیک به ۴۰ درصد سوریه قبول نداشتند و حتی از دادن شناسنامه به آنها دریغ می کردند.
درود بر شما
۴۰ درصد سوریه کرد و آشوری !!!!!!!
این ٱمار را از کجا نقل می کنید !!!!!
بیش از ۹۰ درصد جمعیت سوریه عرب هستند و ۱۰ باقی هم کرد و اقوام دیگر هستند .
الان کل نیروهای گروهک موسوم به قسد که اکثریت آن کرد هستند به پنجاه هزار نغر هم نمی رسد .
جمعیت کردهای سوریه را بین ۵ تا ۹ درصد عنوان می کنند .