روز سه شنبه کشتی انگلیسی مخصوص حمل گاز مایع با نام MV BW Elm از تنگه هرمز عبور کرد. این کشتی که ظرفیتی بیشتر از ۱۰ هزار تن دارد، اولین کشتی انگلیسی است که پس از توقیف نفتکش Stena Impero انگلیسی در تنگه هرمز توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران، وارد خلیج فارس میشود.

عبور این کشتی انگلیسی از تنگه هرمز درحالی انجام میشود که کشور انگلستان از تمامی کشتی های انگلیسی خواسته بود تا اطلاع ثانوی از عبور و مرور در تنگه هرمز خودداری کنند.
از سوی دیگر گفته میشود این کشتی بصورت غیر مستقیم توسط ناو انگلیسی HMS Montrose همراهی شده است.

نکاتی که در این خصوص باید مورد توجه قرار گرفته شود از این قرار است:

? با توجه به اینکه وزارت حمل و نقل انگلیس سطح امنیتی کشتیرانی کشتی های انگلیسی در آب های ایران را به سطح ۳ ارتقا داده است، با این حال کشتی های انگلیسی با پذیرفتن ریسک آن از این آب ها عبور میکنند، چرا که کشورهای دنیا نیاز به انرژی دارند و خلیج فارس تامین کننده اصلی این انرژی است، بنابراین کشتی ها مجبورند از تنگه هرمز عبور کنند و شرایط ایران را بپذیرند حتی اگر توسط کشورهایی مانند انگلیس و یا آمریکا از این رفت و آمد منع شوند.

? نکته بعدی در خصوص ناو هایی است که به اصطلاح نفتکش ها و کشتی های تجاری را در خلیج فارس اسکورت میکنند. تراکم رفت و آمد انواع نفتکش ها و کشتی تجاری از تنگه هرمز و خلیج فارس بسیار بالاست و این ناوهای جنگی توانایی همراهی و اسکورت چند نفتکش و کشتی تجاری در آب های خلیج فارس را دارند؟ توانایی ناوهای جنگی در این مورد و پوشش تمامی کشتی ها بسیار محدود و ناکافی است.
بنابراین اصولا اگر ایران قصد انجام هرگونه عملیاتی علیه هریک از نفتکش ها و کستی های تجاری در خلیج فارس و تنگه هرمز را داشته باشد کار خاصی از ناوهای غربی و شرقی بر نمی آید و دست بالا در اختیار ایران خواهد بود.
مثال واضح آن همین توقیف نفتکش Stena Impero انگلیسی است؛ به ادعای خود انگلیسی ها چند روز قبل از وقوع این حادثه، نیروی دریایی سپاه قصد توقیف نفتکش انگلیسی British Heritage را داشت که با مداخله ناو HMS Montrose عملیات سپاه ناکام بافی ماند و این نفتکش توسط ایران توقیف نشد.
در صورت صحت این ادعا، بعدش چه شد؟ یک نفتکش انگلیسی دیگر در یک بازه زمانی دیگر توسط ایران توقیف شد. و یا دو نفتکش دیگر در همان روز توقیف Stena Impero توسط ایران متوقف شدند اما ایران ترجیح داد تا آنها را رها کند.
این واقعیتی است که در مورد تمام کشتی ها در خلیج فارس صدق میکند و این ایران است که تامین کننده امنیت حمل و نقل دریایی در خلیج فارس است و نه ناوهای انگلیسی و یا هر ناو دیگر غربی…
و اگر نفتکش های بیشتری توقیف نشده است و یا نمیشود به این دلیل است که ایران قصد انجام آن را ندارد و نه اینکه نمی تواند. توقیف نفتکش Stena Impero نیز در راستای ارسال پیام واضح و شفاف به غربی ها بخصوص انگلیس و آمریکا انجام شد و اصولا ایران به مانند انگلیس و آمریکا به دنبال ماجراجویی نیست.

بنابراین همانطور که امروز نیروی دریایی ایران بروی کانال ۱۶ پیامی با این مضمون که “اگر نیاز به کمک داشتید به ناوهای ایرانی خبر دهید” را ارسال کرد؛ تامین امنیت عبور و مرور در خلیج فارس بر عهده ایران است و به ناوهای غربی نیازی نیست.

تصویر ادعایی منتشر شده از نفتکش British Heritage که نشان میدهد ناو HMS Montrose از توقیف آن جلوگیری کرده است.

 تحولات جهان اسلام
تحولات جهان اسلام
"تحولات جهان اسلام" اولین و تنها رسانه تخصصی پوشش اخبار و تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا با ارائه دقیق ترین و بروزترین نقشه های میدانی. رویکرد "مجموعه تحولات"، رصد دقیق درگیریهای منطقه و بصورت ویژه جهان اسلام و ارائه بروزترین نقشه های میدانی و تحلیل ها از مسائل جاری و فرا روی منطقه است.
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.