ساعاتی پیش خبر سقوط یک فروند هواپیما مدل E-11A در شهرستان ده‌یک در استان غزنی افغانستان منتشر شد. در اخبار تکمیلی عنوان شده است که این هواپیما نظامی بوده و بین ۱۰ الی ۸۵ نفر سرنشین داشته (با این وجود ظرفیت این نوع هواپیما حدود ۲۰ نفر است) و مربوط به آمریکاست. سپس “ذبیح الله مجاهد” سخنگوی طالبان با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت ساقط کردن این هواپیما را به عهده گرفت.

طبق بررسیهای تحولات جهان اسلام؛ این حادثه بی ربط به تلفات پنهان شده حمله موشکی به پایگاه عین الاسد نیست و برای اثبات این ادعا دلایل متعددی را میتوان عنوان کرد:

 

۱- پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی و حمله موشکی سپاه به عین الاسد، شاهد دیدارهای پیاپی “زلمی خلیلزاد” با مقامات طالبان در قطر بودیم. هرچند که محتوای این جلسات ادامه مذاکرات طرفین عنوان شد و جزئیات دیگری از آن منتشر نشد ولی در میان آن همه تحولات مهم، گویی طالبان و خلیلزاد جزء این دنیا نبودند و محتوای بحث های مورد نظر مشکوک به نظر میرسید.

 

۲- پیش از این حادثه، آمریکاییها از تاریخ روز حمله به عین الاسد یعنی ۱۸ دی ماه تاکنون، در چند سری، اخباری مبنی بر کشته شدن چند نفر از نیروهایشان در افغانستان، سوریه و… بر اثر تصادف، سقوط از بلندی!، سقوط بالگرد و درگیری با طالبان منتشر کرده اند و برای هیچ کدام از آنها مدرک قابل استنادی از حمله و نحوه حادثه ارائه نشد و تنها در خبرهای مرتبط با افغانستان، طالبان مسئولیت حمله را به عهده می‌گرفت.

 

۳- طالبان تاکنون هیچگونه هواپیمای مسافربری را ساقط نکرده است؛ که یا توان آن را ندارد و یا نخواسته که ساقط کند. اوج توان حملات زمین به هوای طالبان در حد ساقط کردن بالگردها بوده است. البته در گذشته طالبان ادعای ساقط کردن یک فروند جنگنده اف ۱۶ و هواپیمای بی ۵۲ آمریکا را کرده بود اما هیچگاه آمریکا و ناتو این موضوع را تایید نکردند.

 

۴- گذشته از این مسائل چنین حمله‌ای را طالبان چرا بایستی قبل از رسیدن به توافق با آمریکا انجام دهد؟ چرا در سه هفته اخیر آمریکاییها مذاکرات را کش می‌دهند؟ خلیلزاد چه موضوعاتی را پیش کشید که تیم طالبان را مشغول کرد؟

 

۵- نکات بعدی در اسناد منتشر شده تا این لحظه است که قابل تامل است:
_ظرفیت این هواپیما را برخی منابع ۸۰ نفر و یا ۳۰ نفر نفر عنوان کرده اند. (ظرفیت این نوع هواپیما بطور معمول حدود ۲۰ نفر است.)
_”عارف نوری” سخنگوی استانداری غزنی با اینکه به محل سقوط هواپیما دسترسی نداشته است میگوید: تمام اجساد سوخته و تنها اجساد دو نفر خلبان هواپیما باقی مانده است!
_محمد عارف رحمانی، نماینده غزنی در مجلس: هواپیمای ساقط شده در غزنی یک هواپیمای ۱۵ نفره بوده و مربوط به شرکت آریانا نیست.
_در بیانیه طالبان عنوان شده است که تمام سرنشینان این هواپیما نظامی و جز نیروهای اطلاعاتی ارتش آمریکا بوده اند.

 

۶- با فرض صحت اخبار منتشر شده از این حادثه، باید گفت طالبان بر اثر توافق و اتحاد با چه کشوری جز ایران، حاضر به بهم زدن توافق با آمریکا شده و هواپیمای آمریکا را ساقط می‌کند؟ با بهم خوردن توافق طالبان و آمریکا چه تحولات خاصی در آینده افغانستان رخ خواهد داد؟
اگر اخبار منتشر شده درباره سقوط این هواپیما صحت داشته باشد و طالبان بدون لابی با آمریکا این هواپیما را ساقط کرده است، یعنی ترامپ از حالا به بعد بایستی بدون دریافت هیچ امتیازی افغانستان را ترک کند و یا وارد دور تازه ای از جنگ های پرتلفات با طالبان شود.

تصاویر منتشر شده‌ی طالبان از محل سقوط و لاشه هواپیمای آمریکایی در غزنی

 

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. رضا دوشنبه, ۷ بهمن, ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۳

    قسم میخورم به نام معبود قادر و یکتا

    امریکایی های بیشتری مثل این ذغال خواهند شد

    پاسخ
    1. احمد سه شنبه, ۸ بهمن, ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۴

      قبلا در عین الاسد ذغال شده اند، اینجا سوخاری آنها را فروختند!

  2. ناشناس سه شنبه, ۸ بهمن, ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰

    آقا این سقوط الکی هستش اینها تلفات عین السد هستن نمیتونن اعتراف کنن ک چند نفر مردن العان زیر فشار هستن میخوان کاری کنن ک بگن تو حمله موشکی سربازها اصلا کشته نشدن

    پاسخ
  3. ali سه شنبه, ۸ بهمن, ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۳

    رفتن به درک

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.