آذربایجان و شکافهای قومی
قفقاز شمالی و جنوبی پر تراکم ترین منطقه جهان از نظر حدود اقوام ریز و درشت است. کشور آذربایجان بر خلاف نام خود ۳۰ قومیت را در خود جای داده است و شکاف قومیتی سالهاست که تحت عنوان ملت بزرگ لاپوشانی شده و تلاش شخصیتهای قومی این کشور برای کسب خودمختاری و خودگردانی از دولت مرکزی تا اینجای کار ناکام مانده است. هر چند قانونی در مجلس ملی این کشور برای تشکیل جمهوری خودمختار قره باغ ، لزگی و آوار به تصویب رسیده اما هنوز اجرایی نشده است.
چندی پیش خبرهایی منتشر شده بود که نشان میداد دولت آذربایجان اقلیتهای قومی این کشور را به خط مقدم نبردها میفرستد.
حال که رایون های شمال ارس(فضولی، جبرایل، زنگیلان و قوبادلی) تا مرز آزادی صد درصدی پیش رفته مصادره این پیروزیها کلید خورده است.
اظهار نظر جنجالی خانم خوشقدم بخشعلی اوا مجری شبکه تلویزیونی خزر و روزنامه نگار هوادار دولت دردسرساز شده است. وی چند روز پس از آغاز جنگ اخیر با برنامه آتش خططی(خط آتش) در شبکه تلویزیونی خزر برای برنامه های تبلیغات جنگ ایفای نقش میکند و به تازگی در این برنامه گفته است: ملتهای ترک تبار آذربایجان و ترکیه برادر یکدیگر هستند و اقوام دیگر آذربایجان نیز اعم از تالش، تات، لزگی، روس و آوار نیز در کنار ملت آذربایجان با ارامنیها نبرد میکنند.
تعدادی از شخصیتهای این اقوام اظهارنظر وی را در صفحات مجازی قرار داده و میپرسند مگر ما یک ملت نیستیم؟ چرا بیشترین تعداد کشته های این جنگ متعلق به همین اقوام است. آنها همچنین تصاویری از مایس برخوردار اف و حکمت میرزایف از فرماندهان نیروهای کماندوی آذربایجان که در خطوط مقدم و پشت جبهه ارمنستان حضور دارند منتشر کرده اند.
همین جانفشانی ها در جنگ و دهن کجی به آنها میتواند سبب حق خواهی اقلیتهای قومی در این کشور شود و در شرایطی که جنگ به جای حساسی رسیده میتواند پشت جبهه این کشور را تضعیف کند.
البته اظهارنظرهای خوشقدم بخشعلی اوا به همین جا ختم نشده و شخصیت خبری پان ترک که روستای محل تولدش در آق دره (مارتاکرت) هنوز تحت تصرف ارمنیها قرار دارد به حمله لفظی علیه حدود ۳۰ هزار ارمنی ساکن در باکو و گنجه نیز پرداخته و گفته است هیچ آذربایجانی در ارمنستان زندگی نمیکند اما ارامنه در آذربایجان با کمال آرامش به سر میبرند. برخی دیگر از منابع خبری غیر رسمی نیز ارامنه ساکن را جاسوس و خرابکار خوانده و مدعی هستند که باید به حضور آنها در آذربایجان پایان داد. همین سخنان باعث شده تا آینده اقوام ساکن این کشور پس از پایان جنگ با ابهام مواجه شود.
پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام”: انتشار مطالب خبری و یادداشت های دریافتی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
دیدگاه
طاها جان اشکال نداره. خودت رو ناراحت نکن. عوضش ارمنستان اصلا شکاف قومی نداره و کشور خیلی یکدست و خوبی هست.
سلام. اظهارات مقامات نیمه رسمی، خبرنگاران و مقامات میانی را نباید با سیاست های کلان یک کشور اشتباه گرفت. دولت آذربایجان علی الرغم ایرادات قابل توجهی که دارد در مورد جلوگیری از قیام و برخورد بین اقلیت های قومی نسبت به سایر کشورها موفق عمل کرده است.
طنز بی مزه ای بود!
ترکا در طول تاریخ نشون دادن که استاد تغییر بافت جمعیتی هستن
اظهار تاسف میتوانم بکنم برای این هموطن و دیگر هیچ ، بزرگوار گرهی که بشریت در گشودن آن انگشت بدهان مانده بودد را با ید بیضائی گشودی . عزیز من نه اینکه تمام ایرانیان فارس زبانند و مابقی یا طفیلی و یا بقول ایرانشهریان فارسهای تغییر زبان یافته هستند . افسوس میخورم از این دیدگاه
دلیل ش واضحه
چون این کشور جعلی ست حتی اسمش(آذربایجان یعنی همون جایی که امروز در ایران یا این نام میشناسیم.)