پاسخ به سوالات کلیدی در خصوص جنگ یمن – شماره هفتم
پاسخ به سوالاتی درباره شناخت سفیر ایران در یمن، احتمال درج نام انصارالله در فهرست تروریستی آمریکا، تاثیر مذاکرات منطقهای ایران و غرب بر یمن و همچنین ادامه یافتن طرح تجزیه یمن در استان المهره.
- مطالعه بخش ششم: پاسخ به سوالات کلیدی در خصوص یمن – شماره ششم
۲۲- حسن ایرلو کیست و چگونه به یمن رسید؟؟
همان طور که میدانید وزارت خزانه داری آمریکا اخیرا “حسن ایرلو” سفیر ایران در یمن و مدرسه جامعه المصطفی در قم را به فهرست تحریم های خود اضافه کرده است.
آنچه که تاکنون از رسانه های غربی و سعودی برآمده است، “حسن ایرلو” یکی از اعضای سپاه قدس و افراد نزدیک به سردار عبدالرضا شهلایی و همچنین یکی از پیوندگران سپاه با حزب الله لبنان است که به عنوان سفیر نزد حوثی ها (انصارالله) فرستاده شده است. این رسانه ها میگویند ماموریت او نظارت مستقیم بر ایجاد و سازماندهی شبه نظامیان، دور نگه داشتن یمن از فضای عربی، اجرای دستورات سپاه قدس در یمن و… است.
از نظر این رسانه ها ایرلو با ورود به یمن قوانین بین المللی را نقض کرده است و به اتهامات یاد شده بایستی محاکمه شود.
در این راستا دولت مستعفی منصورهادی از سازمان ملل و شورای امنیت درخواست تروریستی اعلام کردن انصارالله را انجام داده است. منابع رسمی ایران و انصارالله هم تاکنون اطلاعات و توضیحی در خصوص سفیر ایران در یمن ارائه نکردهاند و تنها خصوصیات وی را ۶۱ ساله، اهل شهر ری و از دیپلمات های مجرب وزارت خارجه در حوزه کشورهای عربی و شبه جزیره عربستان ذکر کردهاند.
بنابراین در مجموع میتوان گفت: «آقای “حسن ایرلو” سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن است که در تاریخ ۲۶ مهر ۹۹ وارد صنعاء شده و یا ماموریت وی در این تاریخ اعلام شده است. از نحوه چگونگی ورود او به یمن جزئیاتی در دست نیست، اما برخی رسانه ها احتمال دادهاند که وی بطور قاچاقی (از طریق کشتی های بین المللی و یا زمینی از مرز عمان) وارد یمن شده است. برخی منابع یمنی نیز به “تحولات جهان اسلام” گفتهاند که وی قبل از محاصره یمن وارد این کشور شده و در حال حاضر امکان ورود اتباع ایرانی و… به یمن ممکن نیست. محمد علی الحوثی نیز نیز در این خصوص گفته بود که نحوه ورود سفیر ایران به ذهن دشمنان خطور نخواهد کرد. عضویت وی در سپاه قدس و سایر ادعاهای رسانه های غربی و عربی فعلا مشخص نشده است اما اگر چنین هم باشد با توجه به فعالیت های او در میدان دیپلماسی نیز بسیار پخته و موثر عمل کرده است. به هر حال ایرلو سفیر ایران در یمن است و شاید از نظر برخی فعالیت های وی با سیاست های دولت و وزارت خارجه ایران همخوانی نداشته باشد، اما وی تاکنون عملکرد مناسبی در این مقام داشته و به روابط دو کشور جهت خوبی داده است.»
۲۳- هدف آمریکا از افزودن نام انصارالله به فهرست سازمانهای تروریستی چیست؟
چندی پیش برخی رسانههای غربی از آمادگی دولت فعلی آمریکا جهت قرار دادن جنبش انصارالله در فهرست سازمان های تروریستی تا قبل از ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی خبر دادند. تاثیرات این تصمیم در صورت تحقق یافتن علاوه بر اخلال در کمک رسانی های بین المللی به یمن و برهم زدن تلاشهای سازمان ملل در راستای برقراری صلح بین انصارالله و دولت مستعفی، میتواند منجر به حملات مستقیم آمریکا به انصارالله، ترور رهبران و فرماندهان این جنبش، فشارهای اقتصادی، جنگ ارزی در یمن و… شود.
۲۴- تاثیر مذاکرات منطقهای ایران با کشورهای منطقه بر بحران یمن چیست؟
ریشهی این موضوع در مواضع وزارت خارجه جمهوری اسلامی در چند سال اخیر است که با طرحی به نام “ابتکار صلح هرمز” نیز نمود بیشتری یافته است. همچنین وزیر خارجه ایران اخیرا اعلام کرده است که در بحث منطقهای با آمریکا و سه کشور اروپایی مذاکرهای نخواهند داشت چرا که آنها خود مشکل هستند و دولت های منطقه را به گفتگو بدون دخالت خارجی ها دعوت کرده است.
همان طور که میدانید این موضوع تنها در ظاهر موثر است و در عمل محقق نخواهد شد؛ چرا که دولت های منطقه از قطر و ترکیه تا عربستان سعودی و امارات همه دست نشانده و تابع سیاستهای خارجی همین کشورها هستند و انتظار استقلال رأی و تصمیم گیری از آنها خلاف واقع است. خصوصا که موضوع مذاکره “یمن” باشد. برای درک این موضوع میتوانیم نظر آقای ایرلو سفیر ایران در یمن را مجددا بخوانیم: «نقش برجسته آمریکا در جنایت علیه مردم منطقه، به خصوص یمنیها مشخص است. اتفاقاتی که با محاصره و تجاوز به مردم یمن توسط رژیم سعودی روی می دهد، صرفا اجرای سیاست های آمریکایی-صهیونیستی و انجام اوامر آنها در جنگ با مردم یمن است.»
۲۵- ماهیت اقدامات اخیر آمریکا و عربستان سعودی در استان المهره چیست؟ آیا طرح تجزیه یمن به این منطقه انتقال یافته است؟
“کریستوفر هنزل” سفیر آمریکا در یمن که اخیرا در اقدام متقابل ایران تحریم شده است، در ۱۷ مهر ۹۹ طی بازدید از استان المهره، پیشنهاد تاسیس پایگاه نظامی آمریکایی به بهانه مقابله با تروریسم را به مقامات سعودی و دولت مستعفی منصورهادی داده است.
این پیشنهاد آمریکاییها در کنار احداث تاسیسات نظامی عربستان سعودی در سواحل منطقه حصوین، توسعه بندر نشطون، خط لوله نفتی از خاک عربستان به سواحل المهره و همچنین سیطره چند ساله سعودیها بر فرودگاه الغیضه گویای کشاندن طرح تجزیه یمن به مناطق شرقی این کشور است.
المهره شرقی ترین استان یمن است که به نوعی حاشیه امنیت عمان محسوب میشود. استاندار و حکام محلی المهره طرفدار دولت مستعفی منصورهادی هستند و قبایل بزرگ این استان نیز با عمان روابط خوبی دارند. البته برخی قبایل المهره با جنوبیها رابطه نزدیک دارند اما قدرت آنها در المهره محدود است.
بنابراین در مجموع میتوان گفت که با تهدید امنیت در المهره، امنیت عمان نیز به دلیل درگیریهای مسلحانه، هجوم آوارگان به سمت مناطق مرزی، افزایش قاچاق، هزینه تامین کمک های بشردوستانه و… به خطر میافتد. با توجه به این مسئله منافع عمان با عربستان سعودی متضاد است و قطعا تجزیه یمن از طریق المهره نیز با مشکلات متعددی روبرو خواهد شد. نگاه دولت مستعفی به المهره نیز نگاه به مرکز جدید پس از مأرب است و اعطای امتیازات به خارجی ها در راستای آماده ساختن این منطقه برای شرایط پس از سقوط مأرب است.
دیدگاه
حسن ایرلو با هواپیما سازمان ملل در طرح تبادل اسرا جابه جا شد سه ماه قبل آمریکا هم میدانست
منبع ذکر بفرمایید
سلام.سفیر کارش بسیار عالی و خوب بوده.ایشون در مدت کم کاری کرد!که فورا تحریم بشه! این نشون دهنده اینکه،داره کارهای بزرگی برای یمن میکنه.و ایشون سبک کاریش شبیه وزارت خارجه(حال حاضر ایران ظریف!) نیست. خوشحال شدیم،از اینکه داره با مقامات یمن صحبت میکنه،تا کارهای بزرگی انجام بده.دولت روحانی،جزو کسانی بود،باعث شد،یمن ها بیشتر از بیشتر اذیت بشون. شاید از ابتدا کمک رسانی درست تر و بهتره انجام میشد.مردم یمن اینطور با بحران گرسنگی دست و پنجه نرم نمی کردن. که مایه شرم ساری جهان اسلام است.چنین وضعیت در یمن! همانطور که مقاله نویس گفتن،ترکیه،عربستان،قطر،کویت،مصر،و.. همه دست نشانده ها غربی ها هستن،انها که هیچ کاری بدون اجازه ارباب نخواهند کرد. امیدواریم با خارج شدن ایران از قسمت های مهم برجام! و تعویض رئیس جمهور، پاسخ راهبردی مهم ایران (به ترور شهید سلیمانی و فخری زاده) همین کمک کردن به ده ها میلیون،مردم بسیار مستضعف اما قهرمان و انسان و شریف و آقا و سرافراز یمن در کنار دیگر پاسخ ها راهبردی باشد.
غربی ها وحشی و کثیف که در فیلم به اسم موصل ۲۰۱۹ سربازان ایران را بار دیگر مسخره کردن! و الحشد شبی عراق و فرمانده ایرانی و .. رو سیگاری،احمق،خل چل،مزدور،رکیک ..! اما سرباز های اموزش داده خود (عراقی ها طرفدار! و کردهای طرفدار) را با فهم(ضمن شنیع و کثیف بودن!)،با شعور بسیار شجاع در مقابل اسلام (داعش! شاید منظورمش خود اسلام!) .نشون میدن. در حال انها بازهم تحریف تاریخ می کنند. و همه جنگ پیروز شده ،را خودشان و طرفدارنشان را پیروز نشان میدهن و ما را عقب افتاده و وحشی نشان خواهد داد. چرا باید با چنین موجودات وقیح بار دیگر مذاکره کنیم و خود را کوچک کنیم! در حالی که انها نظراتش را در فیلم ها اینطور بیان می کنند؟!
یه خبری یا یک شرح زندگی هم از خمینی صنعا، حسن علی الحیی العماد هم بنویسید، خیلی مورد ظلم داران واقع میشن، هم ظلم از طرف رسانه های ایرانی و هم صعودی کثیف خونخوار