اینفوگرافیک: آماری از تلفات قدرتهای جهانی در افغانستان
بریتانیا، شوروی، آمریکا و ائتلاف ناتو کشورهایی هستند که در طول دو قرن اخیر در مراحل مختلف تاریخی افغانستان دخالت کرده و حضور نظامی داشتهاند. این اشغالگریها در نهایت منجر به شکست و خروج از این کشور شده است. از این رو افغانستان به “قبرستان امپراتوری ها” شهرت یافته است.
بازه زمانی و تلفات این اقدامات به شرح زیر است:
۱- جنگ اول بریتانیا – افغانستان: از سال ۱۸۳۹ تا ۱۸۴۲ میلادی بین شاه شجاع درانی و انگلیسیها با امیر دوست محمد خان بارکزایی رخ داد که تلفات انگلیسیها در این جنگ ۴۷۰۰ نفر و ۱۲ هزار نفر زخمی عنوان شده است. در این جنگ انگلیسیها از افغانستان عقب نشینی کردند.
۲- جنگ دوم بریتانیا – افغانستان: از سال ۱۸۷۸ تا ۱۸۸۰ میلادی بین شیرعلی خان بارکزایی و انگلیسیها رخ داد که منجر به تثبیت سیطره انگلیس بر مناطقی در پاکستان امروزی شد. تلفات انگلیسیها در این جنگ ۹۸۵۰ نفر نقل شده است.
۳- جنگ سوم بریتانیا – افغانستان: در سال ۱۹۱۹ که با حمله امان الله خان بارکزایی آغاز شد و با توافق دو طرف در به رسمیت شناختن استقلال افغانستان و “خط دیورند” به عنوان مرز هند و افغانستان پایان گرفت. تلفات انگلیسیها در این جنگ ۲۳۶ نفر عنوان شده است.
۴- جنگ شوروی – گروههای جهادی افغانستان: این جنگ از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۹ میلادی به طول انجامید که تلفات اتحادیه جماهیر شوروی ۱۴۴۵۳ نفر و ۵۳۷۵۳ نفر زخمی و ۳۱۲ نفر مفقود ذکر شده است. این جنگ در نهایت با عقب نشینی نظامیان شوروی از افغانستان پایان گرفت.
۵- حمله آمریکا و ائتلاف ناتو به افغانستان: تهاجم نظامی آمریکا و ائتلاف ناتو به افغانستان تحت عنوان “عملیات آزادی بلند مدت – افغانستان” انجام گرفت و از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ میلادی تداوم داشت.
تلفات آمریکا در این جنگ ۲۴۵۵ نفر و بیش از ۲۰ هزار نفر زخمی عنوان شده است. همچنین ۱۱۱۷ نفر از نیروهای ائتلاف ناتو کشته و بیش از ۲۸۰۰ نفر زخمی شدند.
دیدگاه
نمیدونم چرا باید سفارت کشوری مثل انگلیس تو ایران باشه وقتی این همه بلا مصیبت ونسل کشی نصف جمعیت ایران تو قضیه قحطی شده و با نقشه هاش باعث جدایی کلی از خاک ایران الخصوص همین افغانستان شده بعد با پروریی تمام حاضر نیست غرامت این همه جنایت بپردازه نه زمان قبل انقلاب نه الان بعدش مسئولان ما نمیدونم چرا سفارت اسرائیل جمع کردن ولی سفارت انگلیس نه