سادات، مشاوره دفاعی بین المللی ترکیه برای جهان اسلام!
فعالیتهای سادات در سوریه، لیبی و آذربایجان همیشه از سوی این گروه تکذیب شده است، اما این بار اطلاعاتی به دست آمده که نشان میدهد این گروه در تجهیز مسلحین سوری نقشی مهم ایفا میکند.
معرفی
سادات یا “سازمان مشاوره دفاعی بین المللی” توسط “عدنان تانریوردی” افسر سابق ارتش که سالها مشاور اصلی اردوغان بود، در سال ۲۰۱۲ تأسیس شد. او یکی از طراحان شناسایی افسران مسبب کودتای ۲۰۱۶ که طی آن ۸۰ درصد از آنها برکنار و یا به اتهامات ساختگی زندانی شدند، بود. بر اساس اطلاعات، تانریوردی به دلیل بیان افکار و اعتقاداتی درباره موعود (امام مهدی(عج)) و همچنین بیاناتی ضدصهیونیستی در سال ۲۰۱۵ قبل از بروز هرگونه مشکل برای اردوغان، دوست صمیمی و البته ریاست جمهوری این کشور، از مقامش استعفا داده و کناره گیری کرد.
سادات در کشورهای لیبی، سوریه و آذربایجان خدماتی را شامل آموزش نظامی و مشاور در زمینه استراتژیکی ارائه داده است. این اقدامات به ارتقای صنعت دفاعی ترکیه کمک کرده که کلیه امور آن به طور عمده توسط خانواده و همکاران اردوغان کنترل میشود.
همچنین این شرکت برای معارضین و مسلحین سوری، که دیدگاههای عقیدتی مشابهی با دولت اردوغان داشتند تجهیزات نظامی فراهم کرده است. پسر تانریوردی و مدیرعامل سادات “علی ملیح تانریوردی” اخیراً در مصاحبه رادیویی در مارس ۲۰۲۱ اعلام کرد که این شرکت با دستگاه اطلاعاتی ترکیه MIT در ارتباط بوده و برای انجام عملیاتهای خود با مقامات دفاعی و دیپلماتهای ترکیه هماهنگی لازم را انجام میدهد.
تابحال هر آنچه که مربوط به فعالیتهای سادات در سوریه، لیبی و آذربایجان مطرح شده توسط سران اصلی این گروه مورد تکذیب واقع گردیده است. اما شخصی به نام “سِدات پِکر” که از مخالفین سرسخت اردوغان و سادات است، طی یک مصاحبه اینترنتی اعلام کرد که در سال ۲۰۱۴ کامیونها و کانتینرهایی کشف شده که متعلق به سادات بوده و در حال حمل سلاح برای تجهیز “جیش النصر” از گروههای مسلح سوری بوده است.
نکته جالب و قابل توجه وجود روحیات و تفکرات ضدصهیونیستی بین اعضای سادات میباشد. به طوریکه در صفحات توئیتر آنها پرچم فلسطین در کنار پرچم ترکیه مشاهده میگردد. در بررسیهای صورت گرفته مشاهده شد که گویا این کار به شکل یک امضاء بین صفحات توئیتری اعضاء وجود دارد. آنها موضعگیریهای تندی نسبت به صهیونیستها دارند.
اذعان به همسویی تفکر با طالبان
اردوغان در سخنرانی خود در ۲۰ جولای ۲۰۲۱ اعلام کرد که با طالبان مذاکره خواهد کرد. وی استدلال خود را با محوریت اینکه ترکیه هیچ مخالفتی در مقابل ایدئولوژی طالبان ندارد و این دو میتوانند در مورد مسائل پیش رو به توافق برسند، بیان کرد. طالبان نیز در مقابل سخنان اردوغان ابراز خرسندی کرده و اعلام کرده پس از کنترل کامل کشور، ترکیه را متحد خود اعلام میکند. در کنار اردوغان، «کوشار» از اعضای هیئت مدیره سادات نیز علناً اعلام کرد ترکیه باید با طالبان همکاری نزدیکی داشته باشد.
“ارسان ارگور” معاون ASSAM در ۲۸ ژوئن ۲۰۲۱ ابراز داشت که صلح و آرامش پس از خروج نیروهای ناتو به افغانستان خواهد آمد. وی افزود تنها شرط لازم و کافی برای انجام این اتفاق، قطعاً ادامه حضور نظامی ترکیه در افغانستان است. ترکیه با آوردن افغانستان و سایر کشورها میتواند “پیمان اسلامی منطقهای” به نام “فدراسیون اسلامی منطقهای خاور نزدیک” را رهبری کند.
البته با اینکه حضور نظامی ترکیه به طور رسمی محقق نگردید اما به نظر میآید که آموزش و ایجاد نیروهای تازه نفس و ویژه طالبان از جمله “بدری ۳۱۳″، “لشکر انصاری” و … که به تازگی در افغانستان ایجاد شده و برای تقابل با داعش مورد استفاده قرار میگیرند، حاصل تعاملات آموزشی یا وجود مستشاران سادات در افغانستان است. چرا که با توجه به سابقه این گروه در سوریه و لیبی در تامین و تجهیز نیروهای معارض، این کار در افغانستان در خلأ وجود نیرویی رسمی برای تقابل، کار آسانی خواهد بود. از طرفی اویغورهای مستقر در “عفرین” که ترکیه در نقل و انتقال آنها نقشی موثر داشته سفیران آموزشی خوبی در شرایط فعلی افغانستان هستند.
کمی درباره ASSAM
ASSAM انجمن اتحادیه اسلامی را سازماندهی میکند که مجموعه گردهمایی است که در سال ۲۰۱۷ آغاز شده و تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. اجلاس پنجم در دسامبر ۲۰۲۱ در استانبول برگزار خواهد شد و بر روی اصول و روشهای سیاست خارجی مشترک برای اتحادیه اسلامی ۲۰۲۱ تمرکز خواهد داشت.
در طول اجلاس سالانه اتحادیه اسلامی که توسط ASSAM در دسامبر سال ۲۰۲۰ برگزار شد، عدنان تانریوردی ساختار دفاعی اتحادیهی کشورهای اسلامی “آسریکا” (آسیا وآفریقا) را نشان داد. بر اساس این ارائه هدف اصلی آسریکا که ۶۱ کشور را شامل میشود، جهان اسلام باید این بار با مرکزیت «استانبول» دوباره به عنوان یک قدرت برتر تلقی شود. گفتنی است سادات و ASSAM به جهت تلاش تشکیل در گفتمانهای ضد یهودی در ترکیه و خارج از آن شناخته شده هستند.
دیدگاه
ما هم مغزهای متفکر نظامی رو بعد از بازنشستگی یا دور میندازیم یا میفرستیم سوریه و عراق سیبل تمرین دشمن بشن… اصلا چنین ساختارهایی توی سیستم نظامی ما وجود دارن؟!
این چه حرف بی ربطی بود
اگر ما مغزهای متفکر رو دور میندازیم پس این همه شهید بازنشسته در دفاع از حرم که همه هم در رده های فرماندهی بودند چه هستند
خودتان با یک تعبیرناشایست اذعان کردید به اینکه بازنشستهها در عراق و سوریه بودند که بعضی هم به شهادت رسیده اند
آیا انتظار دارید نام و نام خانوادگی همه فرماندهان در حال کار را برای شما افشا کنند
الان سردار قاآنی در سن ۷۵ سالگی در راس چه سازمانی هستند
آیا نیروی قدس بزرگتر است یا سازمان سادات
چرا بعضی از ما احساس تکلیف میکنیم که در هر موضوعی به نظام جمهوری اسلامی حتما طعنه بزنیم حتی اگر موضوع بحث در حوزه درخشان ترین دستاوردهایش باشد
مطلب بسیار خوبی بود. بهره مند شدم. به نظر می رسد این گروه به دلیل همین گرایشات ضدصهیونی و نقش مهمی که در ضدکودتای ۲۰۱۶ بازی کرده مانعی بزرگ برای ارتباط قاطع و مشارکت ترکیه و اردوغان با غرب و اسرائیل باشد بطوری که در نزاع امنیتی بین روسیه و دوقطب اتحادیه اروپا و ناتو نتواند نقش جدیدی را به ترکیه نصیب کند تا بتواند پس از دور کردن مانورهای غرب و یا امتداد ناتو در گرجستان و اوکراین و یا حداقل مذاکره کردن آن دو قطب با روسیه در این موارد، قدرت هژمونیک روسها را در منطقه اوراسیا بوسیله قدرت نمایی ترکیه محدود نمایند و ماکزیمم سازی امنیت روسیه را از طریق رویاهای اوراسیایی اردوغان بشکنند. از طرفی همین مساله حضور ترکیه در کنار طالبان و نزدیک شدن به پاکستان در ابعاد نظامی به شدت جایگاه آن را نزد غرب فرو می شکند. این مساله میتواند نیات تهاجمی اردوغان را از طریق ایجاد خلافت به طور سیستماتیک، بیشتر برملا سازد و اروپای شرقی و فرانسه را برای تحت فشارگذاشتن ترکیه و دورکردن آن از ناتو اقناع نماید. بحث در این باره بسیارست. اگر از بنده تحلیل منتشر می کردید که ظاهرا نمی کنید حتما مفصل تر دراین موارد برایتان می نوشتم.
این سازمان به مالهاما تاکتیکال ارتباطی داره؟